wmaraci reklam

Yeni Yasal Değişiklikle Bazı Oyun Geliştiricileri Artık KDV’den Muaf Olacak

Çok katlı dijital kazanç pastasının teras katı uzun süredir dijital oyun sektörünün elinde. Serilip serpilerek herkese hitap etmeyi başaran sektörün milyarlarca doları bulan hasılatı, elini açmayı başaran yazılım ve oyun şirketlerinin elinde kalıyor. Pastadaki payımızı arttırmak için oyun geliştiricilerine uygulanacak KDV muafiyeti için beklenen yasa bugün yürürlüğe girdi. Yerli geliştiriciler artık daha çok kazanırken yerli oyunlarda minik indirimler de yakında ufukta görülebilir.

Öncelikle KDV muafiyetinin tüm oyun geliştiricileri için tanınan bir insiyatif olmadığını gün ışığına çıkarmakla işe başlayalım. KDV muafiyeti için şimdilik en önemli şart, oyun geliştiricilerinin teknoloji geliştirme bölgelerinde ve ihtisas teknoloji geliştirme bölgelerinde yer alması. Bu bölgelerin dışında kalan oyun geliştiricileri ve oyun geliştirici şirketler için KDV muafiyeti söz konusu değil. Haliyle bu haber tüm oyun geliştiricileri için değil, sadece bazı oyun geliştiricileri için güzel bir haber.

Yeni KDV yasası oyun geliştiricileri dışında da güzel haberleri koltuk altında getiriyor. “Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” olarak resmi gazetede yayınlanan değişiklikle; yine teknoloji bölgesindeki Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde, araştırma laboratuvarlarında, yenilik ve tasarım faaliyetlerinde kullanılacak olan yeni makine ve teçhizat teslimleri de vergiden muaf olacak.

KDV konusunda güzel bir tazeleme olan değişikliğin oyun sektörüne ufak da olsa can katacağı kesin. En azından girişimcilerin bu topraklara adım atması ve genç nüfusu üretime teşvik etmesi adına faydalı bir değişiklik olduğu aşikar.

Şimdilik sadece oyun geliştiricilerini vuran KDV muafiyetini yeterli buluyor musunuz? Sizce pasta bozulmadan daha hızlı yol almak için ekstra hangi adımlar atılabilir?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al