-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
Bir kaç defa konuya youtube adsense kazançlarımın resmini ekledim o günden sonra skype, mail kutum, özel mesajlarım her gün doldu. Bu yüzden forumda kazansak bile bazen açıklayamıyoruz bu nedenelrden dolayı. ;)
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
A** U**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bazen gerçekten güzel fikirler çıkıyor.
Başarılı olup olmama durumu bir yana, uzun süredir wmaracı'nda yer alıyorum. Aylar önce wmaracı bu kadar aktif değildi. Kendi internet sitemizle aynı zamanlarda açılan, burada tanıtımı yapılan sitelerden şuanda baktığımda hiç kalmadı desem doğru olur sanırım. Çok şükür wmaracı'nın çok faydasını gördük, güzel dostluklar edindik ve en önemlisi internet sitemiz için çok takipçi kazandık.
Yeni bir internet sitesi açarken, ileriye yönük düşünmek önemli. Burada ilk tanıtım yaptığımda, teknoloji içerikli fazla site yoktu (çoğu şuanda ya reklam çöplüğüne döndü ya da kapandı gitti dediğim gibi).
Site kurmayı bilen herkes teknoloji içerikli site kurabiliyor. Çünkü basit. Nasılsa bir sürü Türkçe kaynak da var. Fakat birkaç ay içerisinde teknolojiyle ilgili açılan pek çok site tarihin karanlık arşivine gömülüp gidiyor. Teknolojiyle içli dışlı değilseniz, yeni akıllı telefonlarla ve daha önemlisi günümüzde büyük bir yere sahip olan mobil platformlarla (iOS, Android, Windows Phone...) ilgili bilginiz yoksa, teknoloji içerikli bir site açmanın anlamı yok.
Önemli tavsiye: İleriye yönük düşünme konusu önemli. Mutlaka yeni bir site kuracağınızda önce ilerisini düşünün. Neler yapabilirsiniz? Hangi aşamalara gelebilirsiniz? Nasıl ilerlersiniz?...
Başlığa dönmek ve toparlamam gerekirse wmaracı'nın katkısını çok gördüm şahsen. Bir diğer nokta, şuanda alakası olan-olmayan herkes teknoloji içerikli site açtığı için artık buradaki pek çok kişinin, 'bu platformda' teknoloji haberlerine ilgi göstermediğini düşünüyorum. Tabi söylediğim gibi önceden çok daha farklıydı.
Sevgiler.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** İ**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Vardır illa ki kazanan ama kimse çıkıpta ben bunu bunu yaptım şu kadar kazandım demez. :D
Kaplan
ahmetkaplan.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
User Interface Designer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Aslında bakacak olursak konunun açılış amacı ve konuyu açan arkadaşın forum, blog, vb. bakış açısı çok değişik.
Gelin şöyle bakalım. Siz WMA yada diğer bir webmaster forum veya bloğuna üye olurken direk olarak para kazanmak için mi yada para kazanma amacı ile mi üye oluyorsunuz?
Öncelikle blog ve forum ne demek? Onu birlikte bir açıklığa kavuşturalım. Bu iki platform kullanıcıların bilgi alışveriş yaptığı, makalelerini yayınladığı, dostluklar kurduğu, yeri geldiğinde ticaret yaptığı, vb alanların internette ki yapılanmış halidir.
Burada takılıp tabiriniz ile dile getiriyorum proje çıkartıp köşeyi dönememe gibi bir durumunuz varsa açık olacak olursak eğer kusura bakmayın sizin vizyonunuza bağlıdır. Çünkü kimse burada size iş önerisi, kazanç önerisi yapmıyor. Aramızda acemiden profesyonele, kalfadan ustaya, kazanandan kazanamayana kadar bir çok arkadaşımız bulunuyor.
Burada ki bilgi paylaşımından kazanç elde edeceğiniz proje sağlamak istiyorsanız eğer daha önce de dile getirdiğim gibi bu tamamen sizin vizyonunuz ile alakalıdır.
Burada bence sizin yapmanız gereken kendinize olan bu özgüveni @Bilge Adam adlı arkadaşımızın bahsettiği gibi WMA kütüphanesi ile birleştirerek kullanmak. Kimse sizi elleri ile beslemez. Alıp kullanmak sizin çabanıza bağladır.
Atakan kardeşimin de yazdıklarına aynen katıldığımı söyleyebilirim.
Ek olarak; mesajınıza dayanarak söylüyorum ki eğer bu tür platform ve ortamlarda takılmak istemiyorsanız bize bildirmeniz yeterli olacaktır.
Projelerinizde başarılar ve iyi forumlar dilerim.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
müzisyen
-
-
Ad Soyad
D** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%0)
kazanç getiricek fikir proje çok ama iyi başlamak için sermaye lazım bu durumda yatırımcıya ihtiyaç oluyor forumlarda da yatırımcılara ulaşamıyorsun ve proje öyle bekliyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Forumlarda beleşçi ve **************ların da bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden kimse aklına gelen projeyi açık açık dillendirmek istemeyebilir. En basitinden; adam almak istediği domaini buraya yazıyor nasıldır diye 5 dk sonra bakıyor kaydedilmiş :)
Şahsen ben tema ve reklam işlerinden bir miktar para kazanıyordum isteseydim daha da ileri gidebilirdim ama pc başında yapılacak bir işi tercih etmedim ve sanal işlerin hepsine son verdim. Benimki de ayrı bir kafa işte :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İnternet üzerinden "mobil oyun programlama"'yı aratın...
1 kişi bu mesajı beğendi.
Kişisel Blogum: www.mertcaneyriyer.com | Portfolyom: https://www.behance.net/MertCanEyriyer
KraL41
#banaoylebakma
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Wp Cooder
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
Konu sahibi arkadaş, Adam 2000-2500 TL kazanç'ım var demiş, para değil demişsiniz.
Düşünün, bir siteyi 6 ay da adam ettiniz, Normal de de zaten çalışan ( boş olmayan ) bir adamsınız. Aylık 1500 TL geliriniz + 2000 TL geliriniz var, Eder: 3.500 TL.
Sizce az bir ek gelir mi ?
Amacınız forum'u kötülemek, bir işe yaramadığını söylemekse; Siz burayı sohbet formu olarak görmüş ve kayıt olmuşsunuz demektir. Kimse kimseye, pastanın şurasını da sen al demez, Sen orayı görecek ve orasını alacaksın.
Mesela benim 40 tane hepsi keyword projelerim var, ama işlerimden dolayı sadece 2 tanesi aktif. Ve o ikitanesinin bana aylık getirisin, makaleler, Sosyal medya çalışmalarını çıktıktan sonra, kalan tutarı: 2200-2750 Arası.
ALLAH'a şükür çalışıyoruz, 2.100 TL de maaşımız var, Eder aylik gelir: 4.500 Ortalama.
Unutmayın, damlaya damlaya göl olur. Bugün 2.000 TL yarın 20.000 TL.
Sabır ve başarma isteği.
Saygılarımla.