-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** M**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
selamlar herkese biraz içimi dökmek istedim.19 yaşındayım bu sene üniversiteye başladım.ailemle beraber kalıyorum haliyle maddi açıdan aileme bağlıyım.aylık olarak elime geçen para toplam 150-200tl arası bir şey.haliyle yetmiyor.yakın zamanda maddi açıdan rahatlayıp spor yapmak için neredeyse tüm arkadaşlarım ile konuşmayı kestim , günde 5-10tl bana kalmış oldu , baya işime geldi aslında.her neyse aldığım 100-200tl için sürekli hesap sorulması , param olmadığı için yeni insanlarla tanışmaktan kaçınmam , gençliğimi istediğim gibi yaşayamamamdan bıktım.sürekli yeni bir şeyler deniyorum , bir çok alana el attım ama hiç birinde başarılı olamadım.her neyse bu şekilde içimi dökmek istedim
1 kişi bu mesajı beğendi.
enrythink
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
39, (%92)
Bir çoğumuz senin gibi dostum. Bu işin yaşla alakası yok. Dünyanın adaletsizliği ile alakalı...
2 kişi bu mesajı beğendi.
Kanuni
WM Aracı
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Müh
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Herkesin bir imtihanı var. İsyan etmek bize bir şey kazandırmaz. Yapabileceğimiz neler var, onlara bakmak daha iyi olur. Mesela devlete burs başvuru yapmış mıydın? Üniversiteler şu an yarım yamalak devam ediyor diye biliyorum. Çalışmadığın günler parttime iş yapmayı düşünür müsün?
Üniversite bitince arkadaşlarla eğlence amaçlı geçirilen zamanların (kazanç yönünden bakarsak) aslında büyük bir kayıp olduğunu görüyoruz.
Bir de ailen, imkanları olmadığı halde seni okumaya göndermişse ellerinden öpmek gerekir. Sıkboğaz etmek doğru olmasa da gönüllerini hoş tutmak iyi olur.
5 kişi bu mesajı beğendi.
Link
WM Aracı
Kimlik Onayı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Seo Danışmanı
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
Arkadaslarin spor yapmani engelliyo mu
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
mühendis
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
73, (%100)
Geceleri çişe kalkmaktan uyumanın tadını alamayan biri olarak diyorum ki hayattan bıkman için henüz erken. Bazen "ne çok yaşadım, bitmedi şu ömür" diye düşünsem de ben yaşamaktan bıkmadım, sen de bıkma.
Türk halkının %80'inin durumunu sana tarif edeyim:
Özel sektörde çalışırsan ay başında patronun sana asgari ücret parayı dilenciye bağ bağışlarmış gibi veriyor. Zaten de hep bir miktarını içeride tutuyor.
Türk kadınlarının %80'i AVM'ye gitmezse ölecek hastalığına tutulduğu için ayda 10 bin kazansan bile kendin için bir öğrenciden daha az harcama yaparsın.
Netice olarak organların damlatmaya başlayınca, geceleri uykuya hasret kalınca hayattan biraz bıkarmış gibi oluyorsun ama bıkmıyorsun.
7 kişi bu mesajı beğendi.
Şimdi tövbe zamanı..
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Yazılım | Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Boşver herkesin bir hikâyesi var şuan hikayemi yazsam şükredersin kardo imtihan deyip geçiyorum ama acıyı veren allah yaşama hakkınıda veriyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
reklamcılık hizmetleri
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben 19 olsam ülkeden kaçarım. Dünyanın neresine gidersen git mutlu olursun. ülkenin durumuna bakınca düzelmesi değil 10 yıl 50 yıl sürer. Ailenin geliri aylık 100 bine çıksın harçlık gene 200 olmadı 300 lira verirler.
Türk ailelerin yapısını söyleyeyim, 19-20 yaşındaki gence, gece gündüz senden bir şey olmaz. tembelsin, kafan çalışmıyor gibi laflar her gün tekrarlanır. Hayattan soğuturlar sonra ondan mucize beklerler.
6 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Satın Alma
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Karnın doyuyor, faturaların ödeniyor, kira derdin yok ve diyorsun ki cebime az para koyuluyor.
Babanın o parayı ne şartlarda kazandığını bilseydin belki bugün bunları söylemezdin.
Hepimiz yaşadığımız hayattan daha iyisini hak ediyoruz, sen de öyle. Ama şartları göz önünde bulundurup, gerçeklerle de yüzleşmek lazım. Büyümek böyle bir şey.
4 kişi bu mesajı beğendi.
Ciplakyazar.com | Kişisel Blog ve Öyküler