pubhane
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
K** E**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Şuan yaşın kaç bilmiyorum ancak yaşın 25 altındaysa bu sorununu bir an önce almalısın. Zira bekar olduğunu düşünerek ilerleyen zamanda yuva kurduğunda bu durum başına bazı sorunlar getirebilir. Özellikle bu yaşı belirttim çünkü bu yaştan sonra artık ruh halin arayış içine giriyor. Yani karşındaki insanın söylediği normal sözün altından birşeyler aramaya başlar hale geliyorsunuz. Bizzat yaşamadım ancak bu durumu yaşayan bazı tanıdıklarım var. Çözüm aslında çok basit. İnsanlar sana kırıcı bir söz söylüyorsa bunu içine atmak yerine yüzüne karşı kırıldığını veya kırılabileceğini, iletisiminizin bu şekilde sağlıklı ilerleyeneyeceginiacikca belirtmelisin.Sunu unutma ki hala senin zor durumda kalmanı istemyecek uzulmeni istemeyerek olan insanlar hayatta! Belki şuan bunu hissetmekte zorluk çekiyorsun ancak gerçekten çevremde uzulmeni istemeyen insanlar var. Kafana takılan her ne olursa olsun, sorunları içinde sorun yaratarak cozemezsin. Böyle durumlarda empati kurarak yaşadığın sorunları kafana taktiğin olayları nasıl ve ne yaparak unutabilirsin? İşte bunları eline bir kağıt kalem alıp temiz bir kağıda yazmanı tavsiye ederim. Sinemaya gitmek mi? Bowling oynamak mı? Yada COD oynayıp stresten uzaklaşmak mi? Bugünden itibaren her sabah uyandığında okumaktan keyif alacağın bir motivasyon cümlesi belirle ve bir kağıda yaz. Yazdığın kağıdı odana as ve her sabah uyandığında o motivasyon sözünü okumayı ihmal etme. Göreceksin ki taktiğin düşüncelerin aslında seni yipratmaktan başka işe yaramıyor. Pozitif düşün pozitif yasa ! 👍😊
6 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
12, (%92)
Kaan abi selamlar çok haklısın abi :( bende de var o sorun...
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Birde bana sor bunu ? Aynısı bende de var kafaya çok takan birisiyim küçük şeyleri bile.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Ahmet
▪ illâ edep, illâ edep!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Proje Yönetimi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Yirmi yıl önce dünyayı değiştirebileceğimi zannederdim. On yıl önce dünyanın buna değmeyeceğine, çevremi ve kendimi değiştirmemin yeterli olacağına inandım. Bir kaç yıl önce de iyice hedef küçültüp, sadece kendimi değiştirebilmek için harcamaya başladım bütün enerjimi..
Şimdi ise çoraplarımı değiştirmeye bile üşeniyorum. ... yesin her şey değişir diyen filozof. Ne dünya, ne insanlar, ne çekilen acılar değişiyor. Sadece rüya görüyor ve umutsuzca uyanacağımız anı bekliyoruz.. Bir meyhane sandalyesi ya da onkoloji kliniği ya da rahat ev yatağı, ne fark eder? O kadar uzak ki aslında herkes herkese, yan yana olsak bile dokunamıyoruz birbirimize..
-Tesirsiz Parçalar 221
Malesef olayı bu noktaya getiren de bizleriz, bunu bir hastalık olarak kabul edip tedavi görende. İnsan oğluyuz, nedendir bilinmez şu dünyayı en çok biz insanlar tüketir. Ego, kibir, gösteriş, doyamamak bizi bu noktaya getiren şeyler. Hep daha fazlasını isteyip hiç doyamamak. İşte günümüzün genel olarak getirdiği nokta bu ve sorsan bir çoğumuz hissiz ve tepkisiz olduk deriz. Alıştık, değiştik. Alıştığımız her şey sıradan gelmeye başladı, sıradan gelen her şeyden uzaklaşmak istedik ve varacağımız bir yer kalmadı.
Sonuç olarak insan insanın keşke burada olsaydınıdır. Hep aynı yere açılır kapılar, yollar farklı olsa da. Sen ne zorsun be ahir zaman...
2 kişi bu mesajı beğendi.