Tr değeri hakkında googlenin yaptığı resmi açıklamalar ve pr gibi bir rank belirlemesi durumu şuan ne kadar gercek. Tr değeri hakkında google ne demiş. Tr değerini kim veriyor. Öncelikle aynı sözün çok kez söylenmesiyle gerçek halini almış tezleri bir kenara koymak gerek.
Eğer tr değeri gercek olsaydı bir çok site 0 bile alamazdı.
Googlenin pr yi güncellememesi önem vermediği anlamına gelmez. En basit örnek gidin 2 tane pr 8 site hackleyip link koyun, bakın ne oluyor.
Google sadece tek kriterler secim yapmıyor ki.
Bir sürü kriter var. pr belki değerini % bilmem kaç yitirdi. Ama google önemsemiyor demek çok sacma olur.
Ama backlinke bakış değişti diyebiliriz. Google artık kullanıcıya en iyiyi vermek istiyor. işe yaramaz sayfalardan gelen backlinki sevmiyor.
Sıcak bir akış istiyor.
Eveet. İstiyor ama algoritması bu ?
Kesinlikle hayır.
En basitinden paravan bloglar. Hiç bir geçiş olmadığı halde etki ediyor. Ya da backlinlerin hangisinden sıcak bir akış oluyor ki ?
Her zaman söyledim. Google bir ticarethanedir. Ve bizim kapalı çarşı esnafıyla yarışır.
Söylediklerine değil patentlerine bakın. Güncellemelerine bakın.
Google çoğu zaman yalan söylüyor. Daha yapmadığı güncellemenin korkusunu yayıyor ve belki de bu kadarcık bir etkisi ona 1 günde binlerce dolar olarak geri dönüyor.
Özgün içerik diyor. Ama benim yazımı alsa da 3 senelik bir site yayınlasa virgül bile değiştirmese onu önde gösterecek. Nerde kaldı o zaman özgün içeriğin faydası.
tanıtım yazısı alırken dikkat edilecek en önemli şey alınan yazıdan ziyaretci gelmesi. Sitenin güncel olması. domainin otorite olması.
pr değeri de önemli tabiki yaban atılmaz. belki de google bizde bu hissi uyandırmak ve pr link satşının önüne gecmek için yaptı bunu.
tr zaten muamma. ama kesin olan bir şey var ki o da gün gectikçe hedeflerine ulaşıyor.
Bir gun yazacak makale kalmayabilir demek ne kadar doğru bilmem. ama o gün geldiğinde ziyaretcilerin sitede kalma süreleri sosyal medyada bilinirlik önemini arttıracak.
İnsanların çok söylemeleri bir şeyi doğru yapmaz.
Bakın mesela diyorlar ki. Kendi sitenle alakalı bir link alakasız 3 linkten iyidir. Bunu söyleyen kişi eğer boş konuşmuyorsa alacak 10 domain.
tanesi 3 lira. bunun 5 tanesine sektörüyle alakalı 5 tanesine alaksız backlinkler kasacak ve diyecek ki. "Arkadas etki şu"
40 liraya mal olsa bu deney bence delilsiz konusmaktan iyidir.
kendi sektörüyle alakalı yada değil pr li ya da değil bu konuda konusmak için deneme yapmadan konusmak bence halki yanlış bilinçlendirmek olduğu için böyle konuşulmamalı. Ben konustuklarımı kendi sitelerimde ve bir çok arkadasımın sitesinde gördüm.
Ek Olarak: bu arada tanıtım yazısı satan biri veya pr etkisini savunan biri değilim. Sadece kesinn yargılar için kesin deneyleri savunan biriyim.
Ek Olarak:
http://wmaraci.com/forum/arama-motoru-optimizasyonu/search-engine-optimization-acisinda-com-info-nun-net-farki-buyrun-bakalim-214099.htmlmesela bakın bu konuda çok önemli bir deney yaptım. Ve eğer gerekli ilgi gösterilseydi bence daha da faydalı olurdu. Ama ne yazık ki kimsenin dikkatini çekmedi. Önemli olan faydalı olmaksa deneyler veya patentlerle konusalım.
Ek Olarak: Sitemizin moderatörlerinin söylediği bir sözü aktarsam yeterli olur bu konuda.
Psycho adlı üyeden alıntı
Trustrank diye bir şey aslında yok. Yani bu trustrank'ın
belli bir algoritması yok. Şuanki siteler ise kafasına göre değerler uyduruyor.
Trustrank'ı ilk çıkaran site
trustrank.org'dur. O bile şuan doğru düzgün çalışmıyor.
Mesela sen o değerleri trustrank.gen.tr adındaki türk yapımı bir siteden aldın. O sitede kendi kafasına göre bir değer oluşturuyor ve söylüyor. Yani sallama bir değer ;)
Mesela forumda bizden de trustrank aracı yapmamızı istemişlerdi. Burak adminimizin yazdığı cevabı direk yapıştırıyorum:
Trustrank değerinin belli bir algoritması yoktur. Şuan var olan trustrank ölçüm siteleride kafalarına göre sallama bir değer oluştururlar. Bizde kafamıza göre bir değer oluşturup trustrank diyebilirdik ancak bu sadece kullanıcılarımızı kandırmak olurdu. O yüzden trustrank ölçümü adında saçma bir araç yapmadık. Onun yerine ileride kendimiz bir değer oluşturup wmrank adı ile size sunacağız.