lostyazilim
tr.link

Eşcinsel evlilik Türkiye’de yasal olmalı mı?

62 Mesajlar 10.959 Okunma
lstbozum
tr.link

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
    • Üyelik 05.04.2011
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek Yazılım Geliştirici
    • Konum Konya
    • Ad Soyad İ** U**
    • Mesajlar 4900
    • Beğeniler 1419 / 2962
    • Ticaret 45, (%100)

WebDost adlı üyeden alıntı

Cevap bile verememişsin. İçin kin ve nefret dolu. Eşcinselleri neden istemiyorsunuz sorusuna dinim lanet ediyor diye cevap verip ne kadar aciz bir düşünceye sahip olduğunuzu kanıtladınız. Biraz daha yaratıcı olsaydınız bari.. ABD neden Müslümanları katlediyor biliyormusunuz? Çünkü siz ve sizin gibiler yüzünden İslam dininin savaş yanlısı, faşist ve yıkıcı olduğunu düşünüyorlar. Bence İslam kin ve nefret değil. İslam dini özgürlük vermiş. Sen şimdi gerçekten Müslüman olduğuna mı inanıyorsun?

Nerede o iyilik, mutluluk, huzur'dan bahsedilen İslam? Nerede o özgürlük anlayışı? Sizin düşünceniz= IŞİD

Ek Olarak:

Dediklerinizden çıkarıyorum ki; yasal olsun benden uzak olsun ama yasal olsun?

Yasal olsun benden uzak olsun değil. Ben yasal olmaması taraftarıyım sen yasal olması taraftarısın. İki eşcinseli görünce benim midem kalkıyor senin kalkmıyor. Olay budur. Düşünce yapısı. Ki zaten ülkemizde yasal olmamasına rağmen eşcinseller yok mu? Tabi ki var.

İnanmayan arkadaşlar; sizler nasıl inanmayışınıza göre yorum yapıyorsanız bizde inancımıza göre yorum yapıyoruz. Sen nasıl eşcinsellik yasal olmalı diyorsan ben de pek tabi yasal olmamalı diyebilirim. Birde İslam dini bellidir. İslam şeriate göre yaşanır ve kurallar Kuran'da yazılıdır. Merak eden açar okur. Kafanıza göre İslam'ı yorumlamayın.

Şeriat kelimesini siyasi ideoloji, kafa kesme vs. olarak algılayacak arkadaşlar cevap vermesin mümkünse.
    3579 anonymated

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    reklam

Juzk Juzk WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 11.04.2015
    • Yaş/Cinsiyet 28 / E
    • Meslek Üniversite Öğrencisi
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad T** T**
    • Mesajlar 1198
    • Beğeniler 66 / 300
    • Ticaret 66, (%100)
    Birçok kişi saçma sapan düşünceler ortaya koymuş ve bu düşüncenin neden yasaklandığını düşünememiş.

Şöyle birşey söylemek istiyorum eğer o kadar özgürsek adalete bırakmayalım gidelim cezaları kendimiz verelim istediğimizi öldürelim sokak ortasına arabalarımızı parkedelim sınav günü okul yanında müzik çalalım vs. vs.
    Olur mu sizce bu mantıklı birşey mi ?
    Değil tabikide peki bunun eşcinsellikle ne alakası var ?
    Eşcinsellik bir hastalıktır eğer bugün 10 kişiye izin verirsen diğer kişilerde bu hastalığa ister istemez yönelir.
    Yani toplumun ahlak yapısını bozar.Düzen kalmaz.
    Çok istiyorsan al kimi istiyorsan git ıssız bir adada beraber yaşa zaten orada sınırlama yok.

ForumBacklink ForumBacklink Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 23.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 42 / E
    • Meslek Webmaster
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad E** S**
    • Mesajlar 227
    • Beğeniler 6 / 21
    • Ticaret 19, (%100)
    Lut, kavmine dedi ki: "Alemlerde, sizden önce hiç kimsenin yapmadığı 'fahşayı' (hayasızlığı) mı yapıyorsunuz? Gerçekten siz, kadınları bırakıp, şehvetle erkeklere mi yaklaşıyorsunuz? Doğrusu siz, 'müsrif'(haddi aşan) bir kavimsiniz."

Lut Kavmi'nin cevabı: "Bunları, yurdunuzdan sürüp çıkarın, muhakkak bunlar, çokça temizlenen insanlardır." demekten başkası olmadı.

Bunun üzerine Biz, karısı dışında, (Lut'u) ve ailesini kurtardık; (karısı) ise, helake uğrayanlardan oldu. Ve onların üzerine, bir (azap) sağanağı yağdırdık. Bak! Mücrimlerin(suçluların) akıbeti nasılmış?

[ARAF(7)/80-84]

Özgürlük neye özgürlük?
    Özgürsün bu dünyada , yiyebildiğini ye , içebildiğini iç , Hayasızlıkta tavan yap , Haram olan şeylere yasal olmalı de , Müslümanın başörtüsüne laf uzat , sakalına laf uzat , cübbesine ve takkesine laf uzat sonrada bende müslüman de HADİ ORADAN!!!

ALLAH'ın yasak kıldığı herşeye HAYIR,HAYIR,HAYIR vallahi HAYIR.

Ancak bu durumda olanları yani Eşcinselleri kınayamam,ALLAH o halden kurtarsın diye dua ederim.Bizleride muhafaza eylesin,sonumuzun nasıl biteceği belli değil :(

Ayrıca konu gereksiz bir konu müslümanları böyle gereksiz bir konu üzerinden tartışmaya sevkedenler bir daha düşünsün.

WebDost WebDost WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 16.09.2013
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek Gazeteci
    • Konum Kocaeli
    • Ad Soyad M** T**
    • Mesajlar 4329
    • Beğeniler 331 / 899
    • Ticaret 16, (%100)

tayfun29 adlı üyeden alıntı

Birçok kişi saçma sapan düşünceler ortaya koymuş ve bu düşüncenin neden yasaklandığını düşünememiş.

Şöyle birşey söylemek istiyorum eğer o kadar özgürsek adalete bırakmayalım gidelim cezaları kendimiz verelim istediğimizi öldürelim sokak ortasına arabalarımızı parkedelim sınav günü okul yanında müzik çalalım vs. vs.
    Olur mu sizce bu mantıklı birşey mi ?
    Değil tabikide peki bunun eşcinsellikle ne alakası var ?
    Eşcinsellik bir hastalıktır eğer bugün 10 kişiye izin verirsen diğer kişilerde bu hastalığa ister istemez yönelir.
    Yani toplumun ahlak yapısını bozar.Düzen kalmaz.
    Çok istiyorsan al kimi istiyorsan git ıssız bir adada beraber yaşa zaten orada sınırlama yok.

Siz bunu düşündünüz ama ABD'deki âkıl insanlar bunu düşünemedi evet :D

wmaraci
    wmaraci

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
    • Üyelik 03.06.2011
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek Biyolog
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad D** K**
    • Mesajlar 1703
    • Beğeniler 659 / 509
    • Ticaret 9, (%100)
    Ne kadar çok homofobik varmış

zenko56 zenko56 Seo Bir Sanattır Kullanıcı
    • Üyelik 04.01.2014
    • Yaş/Cinsiyet 42 / E
    • Meslek 2005 Tarihi İle Seo Uzmanlıgı
    • Konum Malatya
    • Ad Soyad İ** E**
    • Mesajlar 285
    • Beğeniler 65 / 97
    • Ticaret 15, (%87)
    yasal olmalı aga ! kimse kimsenın özgürlügünü kısıtlayamaz kardesim. bugun adı ustunde musluman bu ulke. yuzde 99 musluman denılıyor ama kımse kabenın yerını bılmıyor, hala peygamberin mezarını kabenın içinde sananlar var.

eşcinsellik sonradan olan bir dürtü degildir. doguştan allah vergisi ile hormonların farklı çalışması sonucu ortaya çıkar. buyrun isteyen tıbbi bilgileri arastırsın. çocuk dogar 4-5 yasına gelince gider kızlarla oynamaya baslar,15 yasına gelinde kız sohbetlerine katılır, 20 den sonra escinselligi tanır. hormonel dengenın götürdügü sonuçtur bu. dedigim gibi escinsellik bir nevi allah vergisidir...

Allah vergisi olmasa bile herkes herkesin cinsel tercihine saygı duyacak, kimse kimsenın tapulu malı degil nasıl yasamasını gerektigine karışıcak. günahsa kendine günah hemserim ,biz saygı duyacagız , gerisi boş

Ek Olarak:

isousluer adlı üyeden alıntı

Yasal olsun benden uzak olsun değil. Ben yasal olmaması taraftarıyım sen yasal olması taraftarısın. İki eşcinseli görünce benim midem kalkıyor senin kalkmıyor. Olay budur. Düşünce yapısı. Ki zaten ülkemizde yasal olmamasına rağmen eşcinseller yok mu? Tabi ki var.

İnanmayan arkadaşlar; sizler nasıl inanmayışınıza göre yorum yapıyorsanız bizde inancımıza göre yorum yapıyoruz. Sen nasıl eşcinsellik yasal olmalı diyorsan ben de pek tabi yasal olmamalı diyebilirim. Birde İslam dini bellidir. İslam şeriate göre yaşanır ve kurallar Kuran'da yazılıdır. Merak eden açar okur. Kafanıza göre İslam'ı yorumlamayın.

Şeriat kelimesini siyasi ideoloji, kafa kesme vs. olarak algılayacak arkadaşlar cevap vermesin mümkünse.

Eşcinseller ısırmaz senı bu kadar panik yapma arkadasım. şöyle birsey demişssin,islam dini bellidir ve kurallara göre yasanır o yuzden escinsellik yasal olmalı. Adam belki dini ve kurallarını kabul etmiyor, olamazmı ? zorla musluman mı yapıcaz bu arkadasları biz. Din de zorlama olmadıgına göre mutlu ve mesut yasamalarını saglayacagız öyleyse, dogru mu ?

Eşcinsellik doguştan hormonel dengenin bozuklugundan meydana geldigi için ise bu arkadasları yaradanın bir hediyesi olarak görüp kabullenicez. Ha esçinsellik sonradan olma özenti ile meydana çıkan bir dürtü olsaydı eger iş degişirdi ama doguştan tamamı ile iradeye baglı olmadan gelişen bu dürtü oldugu için yapılacak pek fazla bişiy yok.

Allaha şükür biz sapına kadar delikanlıyız fakat iki erkek birbirinden hoşlasnıyorsa bunu cinsellik açısından degerlendirmek yerine duygusal açıdan bakıp saygı göstermek en dogrusudur. Eşcinsellik deyince hemen aklınıza sapkın cinsel ilişkiler gelmesin, bu adamlar her gün birbirlerini düzmek için evlenmeyi seçmiyorlar. Bakış açılarında tamamı ile duygusal baglar ön plana çıkıyor..

İşin özü bu ülkede yada dünyada kimse kimsenın tapulu malı degil, o yuzden kimse kimseye nasıl yasaması gerektigini söyleyemez. İki erkek evlenıyor diye de bu toplumun ahlaki dengesi bozulmaz merak etmeyin.

political political ... Kullanıcı
    • Üyelik 26.08.2013
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad İ** A**
    • Mesajlar 428
    • Beğeniler 9 / 105
    • Ticaret 38, (%100)
    Eşcincelseniz ve evlenmek istiyorsanız topumuz var verebiliriz. Bildiğiniz futbol topu bu. Sektirip yasal olan herhangi bir yere kadar gidiyorsunuz.

brown brown WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 28.10.2013
    • Yaş/Cinsiyet 25 / E
    • Meslek öğrenci
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad H** E**
    • Mesajlar 1748
    • Beğeniler 385 / 385
    • Ticaret 27, (%96)

Eşcinselliği savunacağım diye kendini hayvanla kıyaslamak da oldukça gülünç bir durum açıkçacı. :)

cgrclk adlı üyeden alıntı

Yok ben bu kanıyı kabul edemiyorum, kendimi hayvanın gelişmişi olarak göremiyorum, görmek de istemiyorum, insan asla bir hayvanla kıyaslanamaz diye düşünüyorum. Siz kendinizi kıyaslayabiliyorsanız ona da bir şey diyemem tabi.

Kendinizi hayvan statüsünde görüp tartışma yapabilirsiniz. Benim için problem yok.

Tartışmaya girmek istemiyorum kimseyle. Ben de Müslüman'ım. Ama bir şeyi savunacağım diye de bu kadar da sığ girilmez ki be. En basitinden 2 çeşit hücre var. Hayvan ve bitki hücresi. Ne derseniz deyin insanda bir hayvandır. Her hayvan farklı olduğu gibi insanda diğerlerinden farklı sadece. Hayvan kelimesini hakaret olarak görmek de ayrı bir acizlik bana göre. O da Allah'ın yarattığı bir varlık. Hani çok Müslüman'sınız ya, neden o zaman Allah'ın yarattığı bir varlığı hakaret olarak algılıyorsunuz ?

Bu arada benim bildiğim kadarıyla eşcinsellik doğuştan gelen bir durum. Bu durumda Allah'ın istediği insanın bu yönünü bastırmasıdır bence. Tıpkı içki içmek ya da zina gibi. Ama ülkemizde genel evler yasal değil mi ? Bu durumda eşcinsel evliliğin yasal olmasında da bir sıkıntı yok. "Dinde zorlama yoktur" cümlesini unutmadan yorumlarını yapmalı herkes.

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
    • Üyelik 05.04.2011
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek Yazılım Geliştirici
    • Konum Konya
    • Ad Soyad İ** U**
    • Mesajlar 4900
    • Beğeniler 1419 / 2962
    • Ticaret 45, (%100)

brown adlı üyeden alıntı

Tartışmaya girmek istemiyorum kimseyle. Ben de Müslüman'ım. Ama bir şeyi savunacağım diye de bu kadar da sığ girilmez ki be. En basitinden 2 çeşit hücre var. Hayvan ve bitki hücresi. Ne derseniz deyin insanda bir hayvandır. Her hayvan farklı olduğu gibi insanda diğerlerinden farklı sadece. Hayvan kelimesini hakaret olarak görmek de ayrı bir acizlik bana göre. O da Allah'ın yarattığı bir varlık. Hani çok Müslüman'sınız ya, neden o zaman Allah'ın yarattığı bir varlığı hakaret olarak algılıyorsunuz ?

Bu arada benim bildiğim kadarıyla eşcinsellik doğuştan gelen bir durum. Bu durumda Allah'ın istediği insanın bu yönünü bastırmasıdır bence. Tıpkı içki içmek ya da zina gibi. Ama ülkemizde genel evler yasal değil mi ? Bu durumda eşcinsel evliliğin yasal olmasında da bir sıkıntı yok. "Dinde zorlama yoktur" cümlesini unutmadan yorumlarını yapmalı herkes.

Allah bizleri düşünebilen, idrak edebilen, iradesi olan ve bunlara nazaran karar verebilen bir canlı olarak yaratmış. Bu nedenle gerek hayvanlardan gerek diğer canlılardan farklı ve üstünüz. Bu yüzden bu konu için hayvan ve insan kıyaslaması yanlıştır bana göre. Size göre problem olmayabilir. İşin biyolojik tarafını tartışmıyoruz.

Dinde zorlama yoktur diye kurduğunuz cümle Bakara Suresi'nin 256. ayetidir. Ve ayetin devamı şöyledir; "Muhakkak iman ile küfür apaçık meydana çıkmıştır. Artık kim tâğut’u inkâr eder ve Allah’a iman ederse o gerçekten, kopması olmayan sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah işitendir, bilendir." Buradaki dinde zorlama yoktur cümlesi Müslüman olmayan bir insanı zorla Müslüman yapılamayacağıdır. Tefsirini araştırıp okuyabilirsiniz. Aksi takdirde Allah'a iman eden her müminin Allah'ın emirlerine uyma zorunluluğu vardır. Ayetlerin belli bir bölümünü alıp da işimize geldiği gibi kullanmayalım.
    cgrclk 3579

kişi bu mesajı beğendi.

brown brown WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 28.10.2013
    • Yaş/Cinsiyet 25 / E
    • Meslek öğrenci
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad H** E**
    • Mesajlar 1748
    • Beğeniler 385 / 385
    • Ticaret 27, (%96)

Allah bizleri düşünebilen, idrak edebilen, iradesi olan ve bunlara nazaran karar verebilen bir canlı olarak yaratmış. Bu nedenle gerek hayvanlardan gerek diğer canlılardan farklı ve üstünüz. Bu yüzden bu konu için hayvan ve insan kıyaslaması yanlıştır bana göre. Size göre problem olmayabilir. İşin biyolojik tarafını tartışmıyoruz.

Dinde zorlama yoktur diye kurduğunuz cümle Bakara Suresi'nin 256. ayetidir. Ve ayetin devamı şöyledir; "Muhakkak iman ile küfür apaçık meydana çıkmıştır. Artık kim tâğut’u inkâr eder ve Allah’a iman ederse o gerçekten, kopması olmayan sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah işitendir, bilendir." Buradaki dinde zorlama yoktur cümlesi Müslüman olmayan bir insanı zorla Müslüman yapılamayacağıdır. Tefsirini araştırıp okuyabilirsiniz. Aksi takdirde Allah'a iman eden her müminin Allah'ın emirlerine uyma zorunluluğu vardır. Ayetlerin belli bir bölümünü alıp da işimize geldiği gibi kullanmayalım.

İşime geldiği gibi hiç bir şeyi kullanmadım. Bir insanı zorla Müslüman yapamıyoruz da, içki içen bir Müslüman'a tekme tokat saldırıp onu içkiden vazgeçirebiliyoruz o zaman ? Yazdığım şeyleri önce bir idrak edip cevap verin rica ediyorum. Hayvan ve insan kıyaslamasını çıkaran da siz ve bir kaç arkadaş zaten. Örneği veren kişi çok farklı bir şeye dikkat çekmek istemiş onu da anlamamışsınız. Burada olay zaten işin biyolojik tarafı, kimi çıkıp "yeni doğmuş bebeği öldürüp annesiyle beraber olup türün devamlılığını sağlıyor musun?" diye sormuş. Bunu saptırıp buralara getiren sizsiniz.

wmaraci
    wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al