Ozzyfb adlı üyeden alıntı
Öncelikle siteme hiçbir SEO çalışması yaptırmadım. Sitemi kurmadan önce adsense nedir onu dahi bilmeyecek kadar da bu işler hakkında bilgisizdim. Fakat sabırla, özgün ve faydalı içerik girerek site 6 ayda azımsanmayacak bir yere geldi. Yani, böyle bir dünya gayet var, onu söyleyeyim.
Yazını da sabırla okudum ama 'okunma sayısı' denen şey çok kolay bir şekilde manüpile edilebilecek bir şey :)
Ayrıca bir matematik öğretmeni olarak 50 yazar olursa, pasta da 50 ye bölünecek demektir. Yani sitenin ne kazandığının bir önemi yok neticede, birey kendine bakar.
Ticaretle uğraşmış biri olarak da söylemem gerekirse 50 kişiyi bulmak öyle kolay iş değildir. Haydi buldun, elinde bir sözleşmen yok, çalışanın değiller, bu insanları düzenli ve verimli kullanman 2 kat daha zor. İlk gün 50 kişi buldun, 1 ay sonra elinde 5 kişi kalırsa site ne hale düşecek ?
Backlink çıkışı olayına girersen hele, istediğin kadar kısıtlama koy, site çöplük olacaktır diye düşünüyorum.
Ayrıca bu '50' kişi sana niye, nasıl güvenecek ? Paylarını vermedin diyelim, ne olacak ?
Fikrin kötü değil. Sadece kafanı biraz daha açıp, farklı bakış açıları yaratabilmen için şeytanın avukatlığını yapmaya çalıştım. Umarım anlatabilmişimdir.
Ustam yorumun için teşekürler.
Sırayla gidelim.
Sabırla 6 ay çalışma yapmışsın. Ama bunu yapmayan veya yapamayan o kadar çok kişi var ki. Ve bi de şöyle düşün senin sitene aynı senin gibi 5 kişi daha emk verseydi ?. Sen şuankinden daha fazla kazanırdın.
Ortaklık işinin amacı nedir ?
Mevcut öleni paylaşmak değil. Yani ben ortak arıyorsam "gel kardeş ben tek başına 10 lira kazanıyorum. 2kişi 5er paylaşalım" demem. Aksine "ben tek başına 10 kazanıyorum sen de gel beraber 50 kazanalım sen 25 ben 25 işimize bakalım"
Birey tabi kendi kazancına bakar ama farkı farkedemediniz galiba. Mesela sizin sitenizin index hızı 1 saat ise siteye 50 katılımcı içerik eklediği için bu 1 dk kadar olur. Bu sadece bir yönü. Otoriter bir sitede yayınlana yazı ile daha basit bir site bir olamaz.
Manipulu olayı dediğiniz gibi zor bir konu. Burada devreye istatikler giriyor. Zaten manipulu olayını google bile bildiriyor. Bizim tedbirimiz şu. "Arkadas ne hayır ? senin yazı 10k hit almış bi tane reklama tıklanmamış" Yani o kısım işin en zor kısmı ve ciddi bir çalışma gerektiriyor.
Proje ilk başta web üzerinde olacak tabiki ama 3 ay içinde gerekli tüm resmi işlemler hallolacak.
Backlink çıkışı bir siteyi link çöplüğü yapmaz. Bu yanlış anlaşılmış bir hakikattır. Bizim araştırmacı olamayan insanımızın bencilliğinin bir bahnesidir. Bu konuda detaylı bir açıklama yapabilirim. Ama yeri burası değil. Siteyi faydasız yapan şey içeriğin kötü olmasıdır. Yabancı siteleri bir inceleyin. Her yazılarında 2 belki 4 link çıkışı var. Yani 2010 yıllarında whois backlinkçilerin çıkardığı bir söylenti o kadar. Şartlarına uygun yapılan bir link çıkışı google gözünde artıdır.
Her proje büyümek için başlar. Dediğiniz gibi bir gün 50 kişi içerik girer diğer gün girmezse proje faydalı olmaz. Fakat büyüme hedefimizi mantıklı atarsak sıkıntı olmaz. Yani ben ilk basta 50 kişinin geleceğini sanmıyorum. Belli bir hedef tutturulunca o hedefin altına düşmemek için eksiği parayla makale yazdırıp kapatacağım. Yada kendim yazacağım.
Beyin fırtınası böle olur. Teşekürler :)
Ek Olarak:
Olric adlı üyeden alıntı
Bu şekilde işleyen bi proje vardı yanılmıyorsam bildirgeç, bir süre sonra iptal olmuştu zarar verdiğinden ötürü. Eğer ki yazarlara ödenecek paranın tatmini ve sitenin giderleri birbiriyle sağlıklı bir şekilde oturursa gayet güzel.
Ustam ticaret işi çok süprizlidir. Bugün oyun sitesinden kazanan da var batan da. Ha dediğin gibi eğer para yazarı tatmin ederse giderek büyür projemiz.
Yıl 1900lü yıllara 5 - 10 kala bir eczacı bahçesinde 3 ayaklı pirinç bir tencrede karbonatlı bir şurup yaptı. Garip bardağını 5 sente satıp sevindi. Serin ve lezzetliydi sloganı. Bence bu eczacı bir gün dünyanın en çok bilinen içeceğini keşfettiğini bilmiyordu.
koka kola:cool: