lostyazilim
tr.link

Tecrübeleriniz ve Deneyimleriniz

11 Mesajlar 1.379 Okunma
lstbozum
tr.link

Suistimal Suistimal Bismişah, Allah Allah Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 138 / 123
  • Ticaret 30, (%97)
Merhaba,

Özellikle web dünyasına yeni katılan kardeşlerimize yön gösterebilmesi açısından ve bu konuda uzman olan arkadaşlarımızın bilgilerini pekiştirebileceği faydalı bir konu açmak istedim.

Herkesten internet dünyasına atıldığında yaşadığı zorlukları, tecrübelerini ve deneyimlerini aktarmasını rica edeceğim. Ben hepsini anlatacağım, siz bir tane anlatsanızda yeterli. Başlayayım.

Proje : Tarih Sitesi

Sonuç : Hüsran

Türkiye'de Osmanlı'ya olan ilgi ve sevginin artmasından dolayı kendime bir tarih sitesi açayom dedim, Osmanlı üzerine. Kurulum bilgim olmadığı için 100 liraya bir webmastera anahtar teslim yaptırdım. Her şey iyi hoş gidiyor index alıyorum, sitenin teması güzel ama ziyaretçi yok. Sonra kendim oturup düşündüm. Neden ziyaretçi yok diye. Sonradan anladım sebebini açtığım konulara baktım hepsi cansız konuydu. Yani konularım "Şu Savaşı, Bu Savaşı, O kimdir" şeklindeydi. İşte o zaman anladım. İnsanlar Fatih Sultan Mehmet'in kim olduğunu umursamıyor, gördüğü rüyayı yaşadığı tuhaf olayları merak ediyor. Hoş site hala içeriksiz olmasına rağmen 100 tekili geçiyor ama bana göre değil.

Tecrübem : İnsanlara her zaman ilgilerini çekecek içerikler sun.

Proje : Mobil Uygulama

Baktım site olmayacak. Gidip bi oyun alayım sektör oraya yöneliyor dedim. Aldım bir tane oyun codecanyondan, yaptırdım her şeyini. Grafiğini düzenlemesini vsvs. Playe yükledim. Tamam. Kendi kendime "Ya şimdi ne olacak" dedim. Bir indirme bike yok. Kafayı yiyeceğim. Tonla para döktüğüm uygulama bir kuruş getirmiyor. Anladım ki insanlar sizin uygulamanızı arayıp tarayıp bulmuyor. Herhangi bir reklamda, bir yerde görünce merak edip indiriyor.

Tecrübe : Playe oyun yükleyeceksen grafiklerini ilgi çekici yap ve reklama büyük bütçe ayır. Yoksa kimse indirmiyor.

Proje : Haber Sitesi
Sonuç : Başarılı

Baktım olmuyor, neye atsam kurutuyorum paralar su gibi akıp gidiyor her zaman içimde sakladığım haber sitesi işine gireyim dedim. Okuduklarımda herkes ulusal açma yerel aç diyordu. Ben yerel değilde kendi siyasi görüşüm doğrultusunda açtım. Güzel bir tema ve birkaç düzenlemeden sonra başladık içerik girmeye. İçerik kısmı zordu. Çünkü ajansa üye değildim ve diğer siteler gibi başlık ve spotu değiştirip kalanını kopyala yapıştır yapma şansım yoktu, ağır cezaları vardı. Neyse ekmektir diyip katlandık. Facebook'ta temiz bir face açtım ve kendi görüşümdekileri eklemeye bailadım. Birkaç grupa girdim. Aldığım haberleri gruplarda sayfalarda ve profilimde paylaştım. Şükür sosyal medyadan gelen hit beni cezbetmeye yetti. Site 2 aylık hiçbir çalışmada yaptırmadım. Anladım ki haber sitesinde mutlaka belli bir alana yöneleceksin, mobil uyumluluğun olacak, dakik olacaksın, kurumsal olacaksın, gerisi zaten kendiliğinden geliyor. Şimdi kendi yağımda kavruluyorum.

Çalış, Çabala.
wmaraci
reklam

Saxlorn Saxlorn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad U** K**
  • Mesajlar 124
  • Beğeniler 53 / 40
  • Ticaret 0, (%0)
" İnsanlara her zaman ilgilerini çekecek içerikler sun."
Bu önermen, Tarih ile ilgili sitene dair hüsran yaratdıysa, ilgi değil 'özgünlük' yoktur. :)

ibrahimgun ibrahimgun ibrahimgun.com Kullanıcı
  • Üyelik 21.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 376
  • Beğeniler 66 / 98
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam imzanız her şeyi anlatıyor aslında. Sonunda başardığınıza sevindim.

mustafa9859 mustafa9859 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ziraat Mühendisi
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 693
  • Beğeniler 137 / 142
  • Ticaret 11, (%100)
news'e girdiniz mi?

wmaraci
wmaraci

leaderrda leaderrda WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 04.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** E**
  • Mesajlar 148
  • Beğeniler 48 / 13
  • Ticaret 0, (%0)
Proje: Kişisel Blog
Sonuç: Baktım herkez bir kişisel blog sevdası almış gidiyor benide aldı bu sevda bir hevesle güzel bir tema buldum düzenlemeleri yaptım açtım.Günde 3-5 özgün içerik girdim.Ortalama 100 tekili yakaladım derken adsenseden yerlerde gezinen tbm derken 150 tlye sattım.
Tecrübe: Adsensin :D

Proje: Youtube
Sonuç Baktım sonra herkez youtubeden spam ile para kazanıyor dedim bu nasıl oluyor daldım bodoslama :D gerekli araştırmayı daldım youtube spam yaptım kanal açtım gmail açtım derken baktım ki harcadıklarım çok kazancım az bende çekildim köşeye.

Tecrübe Ne yapacam ben :D

Dijiseo Dijiseo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Copywriter
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 1159
  • Beğeniler 394 / 299
  • Ticaret 17, (%94)
Proje : Arama Motoru

Ekip olmadan yapılabilecek bir iş değil . Ayrıca alt yapı desteği , bot bunlar can sıkıcı olmuştu bir süre sonra . Kağıdın üstüne çizdiğim index sayfasıyla kaldı . Bot olsaydı belki güzel bir yerlere gelebilirdim ama tek tek el ile websiteleri indexlemek zordu .

Tecrübem : Sadece inanın , inanmadığınız birşeyi gerçekleştiremezsiniz , inandıklarınıza bir adım daha yakısınızdır sonucu ne olursa olsun.

• Üyelik 14.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 138 / 123
  • Ticaret 30, (%97)

Saxlorn adlı üyeden alıntı

" İnsanlara her zaman ilgilerini çekecek içerikler sun."
Bu önermen, Tarih ile ilgili sitene dair hüsran yaratdıysa, ilgi değil 'özgünlük' yoktur. :)

Makaleler benim tarafımdan değil, profosyonel bir arkadaş tarafından hazırlanıyordu. Bu yüzden özgünlüğü konusunda bir şüphem yok. Ama insanlar tarihe dair bir şeyler okurken çabuk sıkılıp, vazgeçiyorlar. Daha yazının yarısına gelmeden siteden çıkıyorlar. Bu yüzden bence bir yazının ilgi çekici olması lazım. Yani önemli olan "özgün" değil "benzersiz" içerik üretmek.

[QUOTE=ibrahimgun]Hocam imzanız her şeyi anlatıyor aslında. Sonunda başardığınıza sevindim.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim kardeşim varolasın, sağolasın. Umarım hepimiz ideallerine ve isteklerine kavuşur.
[QUOTE=mustafa9859]news'e girdiniz mi?[/QUOTE]
Yok hocam başvurmadım. Açıkçası benim için girmemek daha hayırlı olabilir.

[QUOTE=leaderrda]Proje: Kişisel Blog
Sonuç: Baktım herkez bir kişisel blog sevdası almış gidiyor benide aldı bu sevda bir hevesle güzel bir tema buldum düzenlemeleri yaptım açtım.Günde 3-5 özgün içerik girdim.Ortalama 100 tekili yakaladım derken adsenseden yerlerde gezinen tbm derken 150 tlye sattım.
Tecrübe: Adsensin

Proje: Youtube
Sonuç Baktım sonra herkez youtubeden spam ile para kazanıyor dedim bu nasıl oluyor daldım bodoslama gerekli araştırmayı daldım youtube spam yaptım kanal açtım gmail açtım derken baktım ki harcadıklarım çok kazancım az bende çekildim köşeye.

Tecrübe Ne yapacam ben[/QUOTE]

Kişisel blog hikayeleri yalan kardeşim. Kimse kimsenin hayatını takip etmez. Dizimi izliyoruz? Hit alanlar farklı konularındaki paylaşımların veya samimiyetinden alıyorlar.
Youtube'u bence Mediakraft ele geçirdi. O tarz videolar çok tutuluyor benden söylemesi.

[QUOTE=Dijiseo]Proje : Arama Motoru

Ekip olmadan yapılabilecek bir iş değil . Ayrıca alt yapı desteği , bot bunlar can sıkıcı olmuştu bir süre sonra . Kağıdın üstüne çizdiğim index sayfasıyla kaldı . Bot olsaydı belki güzel bir yerlere gelebilirdim ama tek tek el ile websiteleri indexlemek zordu .

Tecrübem : Sadece inanın , inanmadığınız birşeyi gerçekleştiremezsiniz , inandıklarınıza bir adım daha yakısınızdır sonucu ne olursa olsun.[/QUOTE]

Sende en zoruna kalkışmıssın kardeşim. :) Google varken kimse başka tarayıcılara güvenemiyor güvenlik açıklarından dolayı. Ama dediğin gibi inanırsan ve farklı bir proje olursa elbet başarırsın. Şuan haber sitemde en çok istediğim şey ekip. Her şeye ben yetişmek zorunda kalıyorum ama naparsın para dünyası işte.

Çalış, Çabala.

ebubekiragbaba ebubekiragbaba http://ebubekir.org Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek E-ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 1112
  • Beğeniler 202 / 160
  • Ticaret 23, (%100)
Proje: Kültür Sanat Sitesi
Sonuç: Başarılı

Daha önce blogspot kullanan biri olarak ilk kez wordpresse geçmiştim ve epey zorlanıyordum temam da büyük sıkıntılar vardı bende themeforest'tan bir tema aldım ve düzenlemesi, sosyal medya hesapları, içerik girmesi, seo'su falan derken epey zorlandığımı fark ettim. Tek alana yönelmek en mantıklı her işi işin uzmanı yapıcak mecbur cebinden çıkacak birşeyler. Seo'ya biraz para verdim, sosyal medya hesaplarına fake takipçi aldım biraz, temada yapamadığım düzenlemeleri yaptırttım. Adsense aldım Bumerang'ta platin oldum falan yoook arkadaş para falan yok adsenseden 1 yıl 3 aydır kazandığım para 42TL 100 Bin gösterim yapmışım birde. Neyse şöyle başarılı bir proje oldu benim için. Bumerangın köpek balıklarıyla dalış eğitimine katıldım çok eğlenceli ve zevkli bir maceraydı. Daha sonra BMI sosyal medya uzmanlığına gitmeye ücretsiz hak kazandım. 5 hafta boyunca konya istanbul gittim geldim. Şans işte biriyle tanıştım reklam sektöründen bana kendi web siteleri için blog yaparmısın dedi ilerdede gel bizde çalış dedi. Blog açtım cüzzide olsa aylık bişeyler aldım. Stajımıda burada yapma fırsatı buldum bu yaz. Derken TRT GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ yarışmasına katıldım bu web sitemle 2. lik ödülü aldım hem staj hemde para ödülü aldım oradanda.
Sonuç olarak reklamlardan bişey kazanmasam da bu sitenin bana kattığı çok şey oldu.

Tecrübe: Azim göstermek önemli.

Proje: Nakliyat Sitesi
Sonuç: Hüsran

Tüm nakliyatçıların bir arada olacağı bir web site kurduk arkadaşlarımla. Ancak ilgisizlik nedeniyle battık epey de para harcamıştık.
Tecrübe: Azmetmeden olmuyor demek ki.

Dijiseo Dijiseo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Copywriter
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 1159
  • Beğeniler 394 / 299
  • Ticaret 17, (%94)

Suistimal adlı üyeden alıntı

Sende en zoruna kalkışmıssın kardeşim. :) Google varken kimse başka tarayıcılara güvenemiyor güvenlik açıklarından dolayı. Ama dediğin gibi inanırsan ve farklı bir proje olursa elbet başarırsın. Şuan haber sitemde en çok istediğim şey ekip. Her şeye ben yetişmek zorunda kalıyorum ama naparsın para dünyası işte.

Genel kullanıcı içeriği olmayacaktı hocam. sadece bizler için webmasterler için . tarayıcada planım vardı bizim için ama olmadı yapamadık .

• Üyelik 14.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 138 / 123
  • Ticaret 30, (%97)

ebubekiragbaba adlı üyeden alıntı

Proje: Kültür Sanat Sitesi
Sonuç: Başarılı

Daha önce blogspot kullanan biri olarak ilk kez wordpresse geçmiştim ve epey zorlanıyordum temam da büyük sıkıntılar vardı bende themeforest'tan bir tema aldım ve düzenlemesi, sosyal medya hesapları, içerik girmesi, seo'su falan derken epey zorlandığımı fark ettim. Tek alana yönelmek en mantıklı her işi işin uzmanı yapıcak mecbur cebinden çıkacak birşeyler. Seo'ya biraz para verdim, sosyal medya hesaplarına fake takipçi aldım biraz, temada yapamadığım düzenlemeleri yaptırttım. Adsense aldım Bumerang'ta platin oldum falan yoook arkadaş para falan yok adsenseden 1 yıl 3 aydır kazandığım para 42TL 100 Bin gösterim yapmışım birde. Neyse şöyle başarılı bir proje oldu benim için. Bumerangın köpek balıklarıyla dalış eğitimine katıldım çok eğlenceli ve zevkli bir maceraydı. Daha sonra BMI sosyal medya uzmanlığına gitmeye ücretsiz hak kazandım. 5 hafta boyunca konya istanbul gittim geldim. Şans işte biriyle tanıştım reklam sektöründen bana kendi web siteleri için blog yaparmısın dedi ilerdede gel bizde çalış dedi. Blog açtım cüzzide olsa aylık bişeyler aldım. Stajımıda burada yapma fırsatı buldum bu yaz. Derken TRT GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ yarışmasına katıldım bu web sitemle 2. lik ödülü aldım hem staj hemde para ödülü aldım oradanda.
Sonuç olarak reklamlardan bişey kazanmasam da bu sitenin bana kattığı çok şey oldu.

Tecrübe: Azim göstermek önemli.

Proje: Nakliyat Sitesi
Sonuç: Hüsran

Tüm nakliyatçıların bir arada olacağı bir web site kurduk arkadaşlarımla. Ancak ilgisizlik nedeniyle battık epey de para harcamıştık.
Tecrübe: Azmetmeden olmuyor demek ki.

Çok harika bir paylaşım. Sağolun.
Açıkçası sitenizi önceden incelemiştim. İçerikler gayet ilgi çekici ama insanlar artık adblock kullanıyorlar, yani suç sizde veya sitenizde değil :)
İncelerken en alttaki ödülleri görünce şaşırmadım değil ama bu kadar ödül almış bir site ne para kazanıyordur dedim, yanılmışım. :)
Hikayeniz umut verici aslında tam her şeyi bitirecekken insanın karşısına çıkan ufak sürprizler hayatını değiştiriyor. Çok sağolun.

Ek Olarak:

Dijiseo adlı üyeden alıntı

Genel kullanıcı içeriği olmayacaktı hocam. sadece bizler için webmasterler için . tarayıcada planım vardı bizim için ama olmadı yapamadık .

Bence öyle daha kötü. Yanlış anlama ama ben olsam kullanmazdım kardeşim. Ben o tarayıcıdan paypala, işbanka, kendi siteme giriyorum. Şifrelerim çalınırsa çok zor olur benim için.
Ama dediğim gibi güvenlik problemlerini halledebilseydin ben kesin kullanırdım. Elin amerikalısına gideceğine benim kardeşime gitsin para.
ebubekiragbaba

kişi bu mesajı beğendi.

Çalış, Çabala.
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al