narinhosting ve UNKEF ikinize cevaben.
Amerika'yla sidik yarıştırıcaksak (Beyaz Saray denmiş ) afedersiniz Amerika'nın ekonomisi ile bizim ekonomimizide karşılaştıralım.
600 Milyon dolar harcandıgı biraz olsun matematikle hesaplanabilir. sadece bahçe bakımları bile bizim ömrümüzde kazanamayacağımız paralara çıkmaktadır.
şimdi şöyle bir hesap var önümüzde. Ekonomik yönden iyice gerilemeye başlanılan bu dönemde Saray yapılmasaydı ne yapılabilirdi aşşağıdaki hesaplamalara gözataabilirsiniz.
600000000 dolar (600 Milyon $) = 1.788.600.000,00 tl (1 Milyar 788 Milyon 600 Bin Türk Lirası )
Eğerki Bu Para Karşılığında Toplu Konut İdaresi bu paraya Ev yapsa ve Evin Birim Fiyatı şuanda inşaatçı arkadaşlarım belki kızacaktır , yanlışta söyleyebilirim 80.000 TL ile 100.000 TL arasında olacaktır.
1.788.600.000,00 TL / 100.000 TL = 17886 Adet Daire demektir bu.
bu daireler 20 Sene taksitle vatandaşlarımıza dağıtılıp fiyatı 250.000 TL den verilse ki
250.000 TL * 17886 Daire = 4.471.500.000,00 TL para eder 20 senede dönüşü.
İstihdam sağladın , 17886 * 3 kişi diyelim 1 daire başına Aile olarak = 53 658 Bireyimizi Taksitle ev sahibi yaptın.
Geri dönüşü Türkiye sınırları içinde yaptın ve ekonomiye ufakta olsa bir canlılık verdin.
Bakın Rakamları azımsamayın Yalovada bile depremden sonra yapılan kalıcı konutların toplam istatistiki 3000 Daireyi zor bulur. 17 - 18 Bin daireden bahsediliyor.
Tabiki buna gene muhalif olacak arkadaşlar için söylüyorum bir partiyi tuttuğum yok Doğru bildiklerimi ve insanların yararına olan herşeyi savunuyorum.Bana burda Siyaset yapmak istiyorsanız bir partinin siyasi bakış açısından değil insanların menfaatinden bahsedin.bazı kesimlerin menfaatinden değil !
@narinhosting bir daha anlamadan dinlemedende lütfen benim yazdığım konulara yazma cidden seni kaale almıcam.direk saçma sapan yazılarını report edicem. gecen sefer olduğu gibi.
Buzdolabı , Çamaşır Makinesi yoktu, telefon sırası bekleniyordu diye sıralıyorsun @narinhosting peki 40 sene öncesinin teknolojik altyapısı ile şimdiki altyapıyı karşılaştırıyormusun ? veya siyasi anlamda söylüyorsan halen daha okuduğumuzu anlamıyoruz diye bir yazı yazdım onu bile esgeçecek kadar görmüyoruz demektir lütfen yazdıklarımı iyi okuyunuz.
""Ekonomiyi mahvederek fakirlestirmek icraatsa bunu onceki donem partileride yaptı."
Bu Memleket "Marshall yardımları" diye 1950-1960 lı dönemlerde sömürülmek üzere 352 Milyon dolar yardım alıp , Tarımda ve Sanayii gelişiminde büyük darbeler almıştır ve tamamiyle dışa dönük , üretimi sıfırlamaya yönelik koşulları kabul etmiştir.
Marshall yardımı bir diğer adıyla Truman Doktrini denilen bu yardımlarda yardımlar alınıp sanayii'de üretim yapılması yerine ihtiyacı hasıl olan tüm sanayii malzemelerinin Amerikadan Mecburi olarak 2-3 kat fiyat farkı ile tedarik edilmesi sağlanmış ve bu yardımın belkide 20 katını Amerika'ya kazandırmıştır.
şimdi yukarda yazdığım örneklerde Amerika 352 Milyon dolar yardım yapıp bizden 20-30 senelik ve halen daha suregelen zaman diliminde bu yardımların acısını bizden çıkarmakla birlikte kar üstüne kar elde etmişltir.
Bizim Ülke insanımız neden bunu düşünememektedir ? Emin Çapa'nın dediği gibi bizde'de Hamamlar var , Bizim sularımızda var. Bizim hamamlarımızda Suyun kaldırma kuvvetini neden bulamıyoruz ?