Inchredible ,
Hz. Nuh, Hz. Adem, Hz. İdris, Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. Harun, Hz. Davud gibi. İsmini de yazmadığım bir çok peygambere çok az kişi iman etmiştir. Bir çok kavim de helak olmuştur. Hz. Nuh'un kavmi, Lut Kavmi örnek verilebilir. Allah bizlere varlığından haberdar olmamız için peygamber gönderir. Dünyanın her yerine peygamber gönderilmiş. Peygamberlerin sayısını bilemiyoruz. Yalnız hadis kitaplarında, bir rivâyette 124 bin, diğer bir rivâyette de 224 bin peygamber gönderildiği bildirilmekte. Hadis usulü açısından bu rivâyetlerin hepsi tenkid edilebilir. Ancak, ister 124 bin, ister 224 bin olsun, sayı mühim değil. Mühim olan husus: Allah, hiç bir devri boş bırakmamış hemen her devirde peygamber göndermiştir. 1500 sene önce ortaya çıkan dinde cennet cehennem saçma gelecektir şeklinde söz söyledin. Dünya'da henüz yaşam yokken cennet ve cehennem vardı zaten. Bilimsel verileri söyleyip milyarlar yazarak din konusunda kendini ispatlamak yerine, Kur'anı Kerimin mealini oku. Okusan böyle şeyler asla yazmazdın düşüncesindeyim. Müslüman olmayan bir çok insan İslamiyet hakkında soru sormaktalar. Neden Müslüman olayım? Allah'ın varlığını ispatla gibisinden sözler çok gelmekte. Üzerinize düşen görevleri, ibadetlerinizi yerine getirmeden, duanızı yapmadan Allah size yardım etmez. Müslüman olarak dünyaya geldiğimize şükretmek yerine, Müslüman iken ateizmi veya farklı bir dine geçmeyi düşünmek gerçekten kendiniz ve bizler için çok üzücü bir durum. Bir çok ateist -Haşa, Allah'a inanmıyorum diyenler- eminim ne bir Kur'anı okumuştur, ne İslamiyeti araştırmıştır nede bunu öğrenmeye çaba sarf etmiştir. İnsanın aklına elbette bir çok soru geliyor. Neden 1996'da doğdum, Neden zengin aile çocuğu değilim, Ne kadar çalışırsam çalışayım başaramıyorum bu yetenek başkalarında varken bende neden yok, Hangi devirde yaşayacağımız neden sorulmadı, Allah kendisine inanmayanları Cehenneme atacağını söylüyor, neden bizi yaratıp acı çektiriyor? gibisinden onlarca, yüzlerce soru gelebilir aklınıza. Buna cevapları siz, kendiniz bulun.
Kendiniz bulun sözünden kastım akli iradeniz ile değil. Önce bir araştırma yapın. Öğrenin. Bilgi olmadan düşünemez, benzer bir konu üzerinde mantıklı yorum yapamazsınız. Öğrenmeye çaba sarf ettikten sonra yine inanmazsanız bu sizin kaderiniz. Her insan kaderini kendi belirler. Melekler günah işleyemezler. Sadece Allah'a ibadet edebilirler. Ama insanoğlu hür bir iradeye sahip, kendi imkanları ile istediğini yapabilir. Kendini öldürür, başkasının canına kıyar, büyük işler yapar vs vs. Bu kadar büyük bir sorumluluğu taşımak size zor gelebilir kendi gözünüzle görmediğiniz için. Ama lütfen idrak içerisinde sorularınızın yanıtlarını arayın. Bu forumda ne vakit dini bir konuda bir söz yazılsa yine bir hoca geldi vaaz veriyor tarzında yazılar yazılmakta. Bu tarz konulara yorum yapan ateist arkadaşlarımız, eminim bir çok Müslümanında aklını çelmektedir. İstemeden de olsa sözleri ile İslamiyeti yalanlayıp bir çok Müslüman kardeşimizin aklını çeliyorlar. Siz kendi hayatınızı kendiniz belirleyeceksiniz. Ben dahi geniş çaplı bilgilere sahip değil iken öğrenme şevkimi hiç kaybetmedim. Allah hayırlı ömürler versin, ölene kadar da öğrenecek çok şeyim olduğunu biliyorum. Her bir bilgi size yeni kapı açacaktır. Hee, bu mevzu şundan dolayı böyleymiş. O zaman geçen günkü söylediğim şeyde şundan dolayı gibisinden sözler söylemeye başladığınız da siz doğru yolu bulmuşsunuz demektir.