lostyazilim
tr.link

Türkiye Kazanacak!

18 Mesajlar 2.100 Okunma
acebozum
tr.link

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
Bu forumda kaç senedir konu yazıp konu okuyorum. 1-2 sene öncesine kadar. Biz Türkiye kötü bir yola doğru sürükleniyor. Çok geç olmadan bir şeyler yapalım dedik. Bize vatan haini falan dediler.

Çok basit düşünüyorsunuz. Biz halk olarak görevimizi yapalım diyorsunuz.

Verdiğim verginin haddi hesabı yok. Ben daha ne görev yapacağım ki. Dışarıya ihracat yapan bir firmada tasarımcıyım. Tasarladığım ürünler Wosvagen gurubunun tüm araçlarında kullanılıyor.

Kazandığım para yılda 13 bin tl yi geçtiğinde vergi dilimim artıyor. Maaşımdan hayvan gibi para kesiyorlar. Önce biraz geniş düşünmek lazım. Ülkede vergiler nerelere gidiyor ne yapılıyor.

Biz daha ne yapacağız. Çalışacak fabirka üretecek teknolojin yok ise BİR HALT YAPAMAZSIN. Her fabrikayı satıp kapattılar. Nasıl üreteceksin. Yerli üretim ile büyümek istiyorsan yüksek teknolojili mal satacaksın.

Bu mahalle arasında üretim yapan esnaf ile olmaz.

Konuyu sildirtmişsin ama gene olayı anlamadığın için bak yorumlarda farklılık yok. Kendine yetebilen 7 ülkeden biriydik. Düştüğümüz hale bak. Biz de burada ülke kurtaracağız yerli malına yönlendireceğiz halkı.

Eğer sorun coca cola ile çözülecek ise ülkeye sokmasınlar. Yerli tütünü yasakladı bu ülke. Dışarında tütün geliyor ya var mı ötesi.
Rakoto iamemrhn

kişi bu mesajı beğendi.

cagdaskorkmaz.com.tr
wmaraci
reklam

iamemrhn iamemrhn İlterizTR (Instagram) Kullanıcı
  • Üyelik 22.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Founder
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 161
  • Beğeniler 35 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
Korkmaz Usta yorumun için çok teşekkürler. Çok doğru ve yerinde sitemler. Yapacağını yapıyorsun vergini ödeyerek vatandaşlık görevini de yapmış oluyorsun. Şu anki iktidar cidden üretim adına olduğu gibi pek çok kategoride sıkıntılı. Geçtiğimiz yıllarda bunların sinyali bizzat kendilerince verilmesine rağmen düştüğümüz şu anki durum soğan bekçiliği yapmak. Vizyonsuzlukta zirve yapan iktidar sağolsun (!) bunu bilmemize rağmen bunu bize bir kez daha fabrikaları özelleştirerek gösterdi zaten.

Durum Coca-Cola'nın ülkeye sokulmaması dışında ayrı boyutlarda değerlendiriliyor. Zamanında Fox Türkiye'den çekilse Türk medyasına sansasyonel bir düşüş yaşatacağı söyleniyordu. Bu bile hisselerinin daha artmasına sebep oldu (Türkiye'de). Burada söylemek istediğim şey ülkede Fox gibi yatırımlar da olmak zorunda. Önemli olan senin benim kendi özgür irademizle buraya reyting yaptırıp yaptırmayacağımız.

Üretim fabrikalardan kesildi. Türk Lirasındaki değer düşüşü hepimizi ekonomik anlamda çok sıkıntıya soktu (İlerleyen süreçte daha sıkıntılı hale geleceği ayan beyan ortada.). Tüm bunların farkındayım. Cidden.

Olaya farklı bir bakış açısı kazandırmak açısından şu örneği vermek istiyorum:
Benim amcam triko üzerine mal üretiyor. Aynı malı kendi etiketlerini basarak 20₺'den satışa çıkardılar (Piyasada orta düzeydeki tüm triko üreticileri tanırlar.). Satılmadı. LC'ye mal üretiyordu aradaki tek fark ise etiket. Tüm samimiyetimle söylüyorum. Tamam LC de Türk malı ama aldıkları yatırımlar ve global pazara açılmalarından ötürü hisseleri, payları bölündü. Cironun yarısına yakını yurtdışına gidiyor yine.

Demek istediğim biz bu projeyi sadece Türk mallarını satmak için düşünüp hayata geçirmedik. Gerekli değerlendirmelerle ve piyasa araştırmalarıyla birlikte zaten zor durumlar yaşayacağımızın bilincinde olarak hayata geçirmeye başladık, adım adım. Bu riski sen almazsan ben almazsam yarın öbür gün var olan LC de çöker. Politikalarımızdan biri de halkımızın olanca kesimini bilinçlendirerek, bilinçlenmeseler bile izleyeceğimiz planlarla ve fiyat politikamızla yurt ekonomisine can getirmek. Ha başarır mıyız başaramaz mıyız orası muallak. Ben kafamı yastığa rahat koymak istiyorum. Ülkem için çabaladım ,ha oldu olmadı, diyebileyim. Gönül ister ki böyle bir projeye gerek kalmadan herkes ihtiyacını Almanlar, Japonlar gibi içerden karşılasın. Ama bu ihtiyacı ortaya çıkaran yine biziz.

Umarım çok uzatmamışımdır. Değerli yorumun için tekrar teşekkür ederim. Amacımız başarısız da olsa ardımızdan gelen nesillere gereken özgüveni sağlayabilmek ve gerekli bilinci aşılayabilmek. :)
Korkmaz

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 22.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Founder
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 161
  • Beğeniler 35 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
Rakoto Şimdi bu söyleyeceğimde çok samimiyim. İstersen Arçelik, Grundig gibi markaların (Koç Holding bünyesinde.) yurtdışında elde ettiği ciro %9 oranlarında yükselirken bu oran iç piyasada %4. Kalite kalite diyoruz da kaliteli olmasa Allah aşkına söyle Almanların üretim potansiyelini biliyoruz adam gidip bizim bu markaları kullanır mı? Beko mesela adamlar o kadar iddialı ki piyasada Barcelona'ya resmi sponsor olabiliyor. Bunlar az buz şeyler değil.

Parayı saçıyoruz. Bugün üretim potansiyeli global çapta olup Google ile işbirliği yapıp lansmanlarda ve çeşitli etkinliklerde türlü kategorilerde ödül alan General Mobile'yi yetersiz görüyor insanımız. Halbu ki global çapta ürün özelliğini düşürüp fiyatı arttırmasına rağmen Apple, Android sistemine yazılımlarla türlü oyunlar sokan Samsung nasıl oluyor da bu ülkede 5.000+ üzerinde rakamlara satın alınabiliyor? Akıl alır gibi değil.

Bilinçsiziz, hiçbir şeyin farkında değiliz ve popülatirenin peşinden tabanlarımız kaba etimize vura vura koşuyoruz. Amacımız sizin gibi değerli görüşlerini paylaşan, bazı şeylerin farkında olan insanların yanımızda olması ile birlikte ülkemiz adına bir şeyler yapabilmek.

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
iamemrhn

Bunu yapan bazı firmalar var. Hepsi burada girişimci kadınlar diye bir kategori açtı.
https://www.hepsiburada.com/girisimci-kadinlar

Şunu yapmanız gerekiyor. Özgün veya değil fark etmez. Bir eticaret yazılımı ve innaılmaz bir reklam kampanyası.

Satıcıların ürünlerinin belli bir kalitenin altına düşmemesi gerekiyor. Sattıkları ürünlerden çalmayacaklar. Dikişleri atmayacak bunları kontrol etmek lazım.

Bunları ortaya çıkarın logo ve bireysel bir şirket açın. Fatura kesmeye başlayın. Sitenizi oluşturun. Reklam verin kapı kapı üreticileri gezin anlatın. Bunlar bütçesiz olacak işler değil. Büyük devler bu projelere milyonlarca lira yatırıyor.

Yatırımcı bulmanız gerekiyor.
iamemrhn

kişi bu mesajı beğendi.

cagdaskorkmaz.com.tr
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 22.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Founder
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 161
  • Beğeniler 35 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
Korkmaz Hocam takdir edersin ki geniş çaplı bir araştırma yaptık. Çocuk oyuncağı değil ve çok ciddi bir iş. Senin de dediğin gibi Büyük devler bu projelere milyonlarca lira yatırıyor. Pazarlama ve reklam konusunda da planlarımız mevcut. Kalite standardı politikası da izlemek istiyoruz ki üretimdeki kalite düşmesin, tam tersine artışa geçsin. Artık daha iyi ve daha kaliteli ürünleri pek çok sektörde üretebilelim ve bu ürünleri global pazara sunabilelim. Sadece sunmak yetmez tatminkar bir ciro elde edebilelim. Dışarı akıttığımız milyarlarca lira var. Biraz da bu paraları ülkemize akıtabilmek istiyoruz. Ki paramızın değeri yalnızca siyaset ayağına inişli çıkışlı dönemlerini ardında bıraksın. Tek gayemiz daha güçlü bir Türkiye. Biz göremeyecek olsak bile çocuklarımız görsünler.

Rakoto Rakoto WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek acemi yazılımcı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 163
  • Beğeniler 22 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
Aslında bu tür işlere girişmeden önce geniş tabanlı anketler yapmak gerekebilir bunlar kapı kapı olabilir veya dijital ortamdan olabilir.
Hatta ve hatta yurt dışı anketleri bile düzenlenebilir.
Ha birde tasarrufun en iyi yolu kesenin ağzını biraz sıkmaktır bana göre kese sıkıldıkça çıkan miktar az olur. Beko çok güzel bir örnek ama yeterli değil keşke dediğin gibi bugün samsung apple ın yanına general mobile da koyabilseydik ama olmuyor yurt içinde ücreti nedeniyle kısmen satılıyor fakat yurt dışında ise yeteri kadar pr çalışması olmadığı için rağbet görmüyor . Atıyorum 18-19 yaşında ki bi arkadaş telefon alırken neden samsung ve apple arasında kalıyor ? Apple çok mu iyi bana göre değil ama çok iyi bir pr çalışması yapıldı ve apple alanlar sanki toplumda saygı gösterilen itibar edilen bir kısım olarak gösterildi havalı olmak istiyorsun apple almalısın algısı yaratıldı. Ha tüm kullanıcıları kastetmiyorum tabii

Misal günün popüler şarkıcıları,aktrisleri,aktörleri,futbolcuları mankenleri vs apple kullanınca takipçileri de bende almalıyım onun gibi bende kullanmalıyım moduna giriyor en azından bizim ülkemizde böyle ha bu sadece telefonda mı kesinlikle hayır giyimde,arabada,beyaz eşyada vs çoğu alanda benzer örnekleri var.
Ee tabii samsunga baktığınızda piyasanın devi teknolojiye ayak uyduran güven veren ve model çeşitliliği olan bir firma piyasaya böyle böyle girdiler. Ee şimdilerde Huawei ismi geçiyor mesela 3. marka olarak. Huawei geçen sene kısmen, bu sene ise iyice piyasada kendilerini göstermeye başladılar insanlar bunu kısmen garipsemediler çünkü 2014 yılında galatasarayın sponsoru olan bir firmaydı kulak aşinalığı oluştu güven ortamı yaratıldı. Ülkemiz için böyle bir isim çalışması yapıldı ha ayrıca performans fiyat bandında da sorun olmayınca ürünleri ekmek su gibi gider oldu.
Yani tabii dün kaliteden üretim metotlarından bahsettim ama pr çalışması da çok çok önemli .Örnek olarak gündemde ki vatandaş acun ılıcalı her sene yayınlanan survivorda coca colanın değilde cola turkanın reklamını yapsa satışları artmaz mı ? Talep artmaz mı ? Yurt dışında yayınlanan programları olduğunu düşünürsek bu çok iyi bir pr çalışması olmaz mı ? (Kola üzerinden çok gittik ama misalen yani :) )

• Üyelik 22.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Founder
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 161
  • Beğeniler 35 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
Atıyorum 18-19 yaşında ki bi arkadaş telefon alırken neden samsung ve apple arasında kalıyor ? Apple çok mu iyi bana göre değil ama çok iyi bir pr çalışması yapıldı ve apple alanlar sanki toplumda saygı gösterilen itibar edilen bir kısım olarak gösterildi havalı olmak istiyorsun apple almalısın algısı yaratıldı. Çok güzel bir noktaya değindiniz. Bu algı tüm dünyada böyle. Adamlar çok iyi pazarlama stratejileri izliyorlar. Tabii genç kesim biraz da özenen kesim olduğu için açıkçası bu derece rağbet var. Biz İlteriz olarak eğer bu noktadaki algıyı kırmayı başarabilirsek (Ki buna yönelik sosyal sorumluluk projeleri falan da var planlarımız arasında.) bu duruma dahil olan ülkemiz gençlerini iç piyasaya yönlendirebiliriz.

Baktığımız zaman General Mobile, bence şu zamanın amiral gemileriyle kıyasıya yarışır. Öyle bir gelişim süreci içerisindeler ki. Şaşırdım açıkçası ben de ne yalan söyleyeyim.

Çok iyi anlıyorum hocam sizi. Değerli görüşleriniz için de ayrıca teşekkür ediyorum. Daha önce de belirttiğim üzere bu projeyi basite indirgemiyoruz. Ciddiyetinin farkındayız. Tamamen buna yönelik planlamalar yapıyoruz. Bu ülkenin biz de evladıyız, olan her şeyin farkındayız :)

Ayrıca buna zemin hazırlayabilmek adına imzamdaki Instagram hesabımızda paylaşımlar yapmaya başlayarak projemizin ilk ayağını yürürlüğe koyduk, inceleyebilirsiniz. Umarım şimdi kelimeye dökemediklerimi oradan anlayabileceksiniz. :)

• Üyelik 22.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Founder
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 161
  • Beğeniler 35 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
Öneri & yorumlarınızı bekliyoruz :) Aynı zamanda Instagram hesabımızı da incelemenizi öneririm. Link imzada mevcut.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al