theharunuysal adlı üyeden alıntı
Mrtcn Diyet yapamadım hangi diyeti önerirsiniz doktorun verdiği diyet bana mantıklı gelmedi. Spor olarak spor salonu yakın çevremde yok. Akşamları ortalama 8km yürüyorum 15 gündür. Birde size sormak istediğim bir savaş vermişsiniz obeziteye karşı bu savaşın izleri var mı ? Yani sarkma gibi mesela bende bazı yerlerde yarılmalar oldu sanki hamile bir bayan gibi yan taraflarımda oldu bu.
Şöyle açıklayayım daha doğru olsun ben bu şekilde kilo verdim uygulamak veya uygulamamak size kalıyor herkesin tekniği farklı sonuçta, öncelikle diyet kilo vermede %70 etkili spor ise %30 etkili bir durum. Ama ikisini bir götürmek gerekiyor ki düzgün kilo verilebilsin. Normal tempo ile yürümenin zerre faydası yok sadece size gaz attırıp tuvalete çıkmanıza yardımcı olur. Tempolu bir şekilde hızlı yürümeniz gerekiyor. 1 Km yi 10 dakikada yürümelisiniz hatta yapabiliyorsanız 8 dakikada yapın.(Normal tempo ile 15 dakikada 1 KM yürünür.)
Eve alabiliyorsanız kondisyon bisikleti veya koşu bantı alın, dışarda yürüyüşlerde tempo önünüze çıkan araç veya insanla düşer düzgün kalori harcanmaz. Bu noktada koşu bantı üzerinde tempolu bir şekilde yürümek işi çözer.(bakın koşmuyoruz tempolu hızlı yürüyoruz. Koşma kilo verirken çok yersiz bir aktivitedir.) Kondisyon bisikletinde ise 13-14 km arası hızla pedalları çevirmek işinizi çözer.
Ayrıca sarkmaları önlemek için ağırlık çalışmak gerek bu noktada dumbell veya direnç lastiği işinizi rahat görür.
Spor salonuna gerek yok anlayacağınız.
Diyet olarakta haftanın sadece 2 günü kırmızı et(tavuk yemeyin, hormonlarınız sapıtmasın) ile beslenip geri kalan günlerinizi sebze ile geçirmeli, aldığınız kaloriyi olabildiğince düşürmelisiniz. Yağlı, tuzlu ve unlu her şeyden kaçınmalısın. Yemeklere atılan yağ mutlaka zeytin yağı olmalı ve az kullanılmalı. Meyve sadece öğlen az yenilmeli, öyle yemeği yerine meyve geçmeli(şeker ihtiyacı için) doymak için yenmeyecek öyle manyak gibi :) örneğin 1 şeftali veya 1 elma yeter
Günlük alman gereken kalorinin %65 kadarını düşürebilmekten geçiyor olay özetle
Akşam yemeklerinde sofradan aç kalkmalısın, tabii aç dediysek 1 lokma yeyip kalmaktan bahsetmiyorum. 1 tabak normal yemeğini 1 dilim esmer ekmekle yeyip kalkacaksın. pilav gibi şeyler yok şekerini hiç bir türlü yükseltmemen gerekiyor.
Bunun dışında bol su iç, suyun tadı hoşuna gitmiyorsa suya bir kaç damla limon damlat zaten zamanla alışırsın. Her 50 dakikada bir tuvalete çıkman ve işemen gerekebilir bilgin olsun :) Bu noktada günlük 3,5 LT'yi geçme saat 10 dan sonrada su içme(gece tuvalete kalkmak hoş olmaz)
Bünyeyi hem zorlamalı hem yormalısın güzel kilo verirsin, tabii biraz çile çektirir. İlk 1 ay kilo bile veremeyebilirsin vücut kilo vermemek için direnir. Ama sonra bırakır çatır çutur kilo verdiğini görürsün.