netbozum
tr.link

Beslenme Sorunu ! Hangisine İnanayım ?

17 Mesajlar 2.139 Okunma
acebozum
tr.link

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Benim boy 1.86 ve 90 kg olmustum, 1 ayda sadece egzersiz ile 14 kg verdim.

Ama bu arada çok su içmiştim onu söylemem gerek. Yemek her öğün yedim.

Tabii ki her bünye aynı değildir o yüzden bir şey diyemem.

googleasistan
reklam

zumrutmedya zumrutmedya zumrutmedya.com Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 174
  • Beğeniler 42 / 49
  • Ticaret 8, (%100)
Yaş boy kilo faktörü ile günlük alman gereken kalori miktarını hesapla, bu kalori miktarının altında kalırsan hızlı bir şekilde kilo verirsin. Yazıo uygulaması ile yediğini içtiğini hesapla , yaptığın spora kadsr yaz işte o zaman gerçek manads kilo verirsin. Kilo almak isteyenlerde alması gerekenin fazlasını alsınlar. Ben bu methodla 2 haftada 5 kilo aldım. Kolay gelsin

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)

theharunuysal adlı üyeden alıntı

Mrtcn Diyet yapamadım hangi diyeti önerirsiniz doktorun verdiği diyet bana mantıklı gelmedi. Spor olarak spor salonu yakın çevremde yok. Akşamları ortalama 8km yürüyorum 15 gündür. Birde size sormak istediğim bir savaş vermişsiniz obeziteye karşı bu savaşın izleri var mı ? Yani sarkma gibi mesela bende bazı yerlerde yarılmalar oldu sanki hamile bir bayan gibi yan taraflarımda oldu bu.

Şöyle açıklayayım daha doğru olsun ben bu şekilde kilo verdim uygulamak veya uygulamamak size kalıyor herkesin tekniği farklı sonuçta, öncelikle diyet kilo vermede %70 etkili spor ise %30 etkili bir durum. Ama ikisini bir götürmek gerekiyor ki düzgün kilo verilebilsin. Normal tempo ile yürümenin zerre faydası yok sadece size gaz attırıp tuvalete çıkmanıza yardımcı olur. Tempolu bir şekilde hızlı yürümeniz gerekiyor. 1 Km yi 10 dakikada yürümelisiniz hatta yapabiliyorsanız 8 dakikada yapın.(Normal tempo ile 15 dakikada 1 KM yürünür.)

Eve alabiliyorsanız kondisyon bisikleti veya koşu bantı alın, dışarda yürüyüşlerde tempo önünüze çıkan araç veya insanla düşer düzgün kalori harcanmaz. Bu noktada koşu bantı üzerinde tempolu bir şekilde yürümek işi çözer.(bakın koşmuyoruz tempolu hızlı yürüyoruz. Koşma kilo verirken çok yersiz bir aktivitedir.) Kondisyon bisikletinde ise 13-14 km arası hızla pedalları çevirmek işinizi çözer.

Ayrıca sarkmaları önlemek için ağırlık çalışmak gerek bu noktada dumbell veya direnç lastiği işinizi rahat görür.

Spor salonuna gerek yok anlayacağınız.

Diyet olarakta haftanın sadece 2 günü kırmızı et(tavuk yemeyin, hormonlarınız sapıtmasın) ile beslenip geri kalan günlerinizi sebze ile geçirmeli, aldığınız kaloriyi olabildiğince düşürmelisiniz. Yağlı, tuzlu ve unlu her şeyden kaçınmalısın. Yemeklere atılan yağ mutlaka zeytin yağı olmalı ve az kullanılmalı. Meyve sadece öğlen az yenilmeli, öyle yemeği yerine meyve geçmeli(şeker ihtiyacı için) doymak için yenmeyecek öyle manyak gibi :) örneğin 1 şeftali veya 1 elma yeter

Günlük alman gereken kalorinin %65 kadarını düşürebilmekten geçiyor olay özetle

Akşam yemeklerinde sofradan aç kalkmalısın, tabii aç dediysek 1 lokma yeyip kalmaktan bahsetmiyorum. 1 tabak normal yemeğini 1 dilim esmer ekmekle yeyip kalkacaksın. pilav gibi şeyler yok şekerini hiç bir türlü yükseltmemen gerekiyor.

Bunun dışında bol su iç, suyun tadı hoşuna gitmiyorsa suya bir kaç damla limon damlat zaten zamanla alışırsın. Her 50 dakikada bir tuvalete çıkman ve işemen gerekebilir bilgin olsun :) Bu noktada günlük 3,5 LT'yi geçme saat 10 dan sonrada su içme(gece tuvalete kalkmak hoş olmaz)

Bünyeyi hem zorlamalı hem yormalısın güzel kilo verirsin, tabii biraz çile çektirir. İlk 1 ay kilo bile veremeyebilirsin vücut kilo vermemek için direnir. Ama sonra bırakır çatır çutur kilo verdiğini görürsün.
theharunuysal

kişi bu mesajı beğendi.

Feneroin Feneroin kriptonft.com Kullanıcı
  • Üyelik 09.03.2020
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Kaynak
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 191
  • Beğeniler 9 / 57
  • Ticaret 0, (%0)
Bazilari yagdan uzak durun demis...ama Keto Rejim'i duymamis. Bu rejimde de yagi bol tuketiyorsunuz, seker ve proteini 3 veya 4'te biri kadar tuketiyorsunuz hatta sekeri siliyorsunuz, Stevia gibi dogal bitkisek sekere izin var sadece

Labirent Kent: https://labikent.com
wmaraci
wmaraci

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1880
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
Mrtcn Uzun ve açıklayıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Akşam çıktığımda 10 dk da 1 km yapmaya çalışacağım parkta yürüyorum aslında koşu bandı aldım parkta yürümek daha eğlenceli geliyor. Fakat şöyle bir durum var eğer karbonhidrat az tüketirsem çok hızlı yürüyemiyorum ve 15 km lere kadar çıkamıyorum. 6-7 de tıkanıp kalıyorum. Günlük minimum 2L içiyorum ama büyük tuvalet ihtiyacım haftada 1 geliyor neredeyse. Bu ayı bu şekilde geçireceğim temmuz bittikten sonra ilk kilomu ölçeceğim 1 ayda bir ölçmeye karar verdim. Sonrada 13 günlük diyet dedikleri (isveç diyeti olarak tanınıyor Türkiye'de) onu yapacağım ve sonrasında bir diyet programı bulup devam etmeyi düşünüyorum. Söylediğiniz gibi tavuktan da uzak duracağım. Benim aklıma takılan aslında ben proteini çok fazla (50 gram günlük) yağ ve karbonhidrat çok az tüketmeye çalışıyorum bu doğru bir şey mi ? Feneroin hocamın dediği gibi ketojenik diyet duydum %70 e kadar yağ tüketiyorlar diye biliyorum ama hem yağ yiyerek hem yağ nasıl kaybediyoruz onu bilmiyorum.

creed74 creed74 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 33 / 388
  • Ticaret 45, (%100)
theharunuysal

Bana göre yürümek 60 yaşında biri için spor sayılabilir belki ama 22 yaşında birine göre değil, ben 18 yaşımda İstanbul'dan başlayarak tüm Trakya'yı bisiklet ile dolaştım. Sadece protein ile beslenmek de pek doğru gelmiyor açıkçası.

Önce beslenmenin mantığını anlamalısınız; karbonhidrat enerji verir, protein ise yapı taşıdır.

Doğaya bakın örneğin aslan gibi sadece protein ile beslenen canlılar kaslı ve dolayısıyla güçlüdürler ama sürekli uyumak zorundadırlar ve çok uzun süre yetecek enerjileri yoktur.

Spor yapmadan önce karbonhidrat alıp spor için gereken enerjiyi depolamanız ve spor anında ve gün içindeki yaşamınızda yakmanız gerekir, protein ise akşam alınmalıdır ki iyi bir uyku süresinde o proteinler parçaladığınız kasları yeniden onarıp şekillendirsinler.

Size tavsiyem mümkün olduğunca spor salonuna gitmeniz ki zaten salondaki uzmanlar nasıl beslenmeniz gerektiği konusunda size öneride bulunurlar.

Feneroin Feneroin kriptonft.com Kullanıcı
  • Üyelik 09.03.2020
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Kaynak
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 191
  • Beğeniler 9 / 57
  • Ticaret 0, (%0)
Feneroin hocamın dediği gibi ketojenik diyet duydum %70 e kadar yağ tüketiyorlar diye biliyorum ama hem yağ yiyerek hem yağ nasıl kaybediyoruz onu bilmiyorum.
Söyle bir sey var. Kilo yapan sey aslinda seker ve kalori fazlaligidir. Vucut yagi kolay eritir, yakar. O yuzden ketojenik diyet var. Zaten bu diyetin çalisma sekli su sekilde:
Seker+Protein tuketimi, yagdan yaklasik 2 kat eksik olmali. Ben sayet SIKI olmasa da uyguluyorum 3 haftaya yaklasti, 4 kiloya yakin verdim. Alacagim seylerin paketlerine bakiyorum. Fransa'da her sey tek tek yaziyor, Turkiye'de nasil bilmem ama... Ornegin 100 gramlik bir urunde Yag 60gr, glusid yani seker 15gr, protein ise 15-20 gr ise aliyorum hemen. Cunku ikisinin toplami yagin oraninin 1,6sindan daha az.
Biraz karisik bir sey ama tahlil yaptirip ona gore ketojenik diyet oraniniz verilecektir...

Labirent Kent: https://labikent.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al