sasaleyte adlı üyeden alıntı
Nic.tr'yi bilmiyomuşum. yapma ya :D.Nic.tr kurumsal alan adlarını çoluğa cocuğa dağıtsın, biz bunu söyleyince biz hiç bişey bimeyelim, koskoca odtü bu canım senden daha dolu adamlar var orda olsun.Ahh bu zamane gençleri yok mu herşey kualına uygun olur türkiyede, adı odtüyse hep doğruyu yapar eleştirmek haddimize mi! E tabi birilerinin işine gelmeyeni söylediğinizde size takacak kulp bulurlar, ekmeğine yağ süreni de yücelttikçe yüceltirler.Türkiye gibibir kimlik fotokopisiyle paravan şirket kurup insanları habersiz kefil yapabildiğiniz bir ülkede gayet normal bunlar.
Yukarda şikayet edilirse kapatılır demiştim yani sikayet etmek gibi bir derdim yoktu ama bu alan adı usulüne uygun verilmiş değil, gerekli kurumlara gerekli şikayetler yapılacaktır.Herkes haddini bilecek, eleştiriye tahammül etmeyi öğrenecek.
Ek Olarak: Ayrıca futbol.com.tr basketbol.com.tr gibi alan adlarını kim nasıl neden reglemiş?
Bakın ben size durumu anlatamadım.Galatasaray'ı marka olarak kullanan tescil etmiş bir Galatasaray Spor Klübü bulunmakta.Nic.tr'den belirttiğim yolla aldığınız domainde hiç bir sıkıntı veya yasa dışı birşey yok.Ancak; Galatasaray Spor Klübü derse ki bu domain bana lazım veya bu domaini sizin kullanmanızı istemiyorum.Ben iyi bir Galatasaraylı olarak iş mahkemeye gitmeden seve seve veririm ama bu domainde Galatasaray karalanmıyor,yasa dışı hiçbirşey bulunmamakta.Bu yüzden Galatasaray'ın bu domaini kullanmamızda sakınca göreceğini düşünmüyorum.Nic.tr'ye şikayet edince siteyi yetkililer inceleyecektir.Sitede herşey yasalara,kurallara uygun.Domainin sizden alınması için ya markayı daha önceden tescil etmiş Galatasaray'ın bu domaini istemesi lazım yada bu sitede +18 içerik var diyelim,kurallara uygun değil işte o zaman nic.tr domaini elinizden alır.Şuraya gelmek istiyorum eğer siz arcelik.net.tr'yi alırsanız Arçelik firmasının bu domaini kullanmanıza izin vereceğini sanmıyorum ama bu domainde bir nevi Galatasaray'a hizmet eden bir site çalışıyor ikisi arasındaki farkı anlamışsınızdır.Şunu da belirteyim şikayet ederken bu sitede neyin kural dışı olduğunu belirtmeniz gerekiyor ben göremedim siz gördüyseniz belirtir misiniz?Yine söylüyorum buyrun şikayet edin neticeyi hep birlikte görelim ama bu şikayet sizin biraz hayal gücünüze bağlı çünkü şikayet edecek kural dışı birşeyler bulmanız gerekiyor.Kimseden korkacak halimiz yok.Ayrıca bu konu çok uzadı boşuna çok zaman kaybettim ben boş bir insan değilim, işlerim var.
Konu kapatılırsa iyi olur.
savaskursun adlı üyeden alıntı
peki muhendis.net.tr alan adını göz önünde bulundurursak aradan 1 sene geçti birsürü mühendis dernekleri var bu kullanılamaz gibi bir şikayette bulundu ve sitede güzel yerlere gelmişken bu alan adını kapatırlarmı benim asıl sorum aslında bu...Kafama takılan soru bu benim eğer böyle bir risk olur ise hiç almam bu alan adını başka alan adı arayışına girerim...
Eğer o ismi birisi daha önceden tescil ettiyse domaini elinizden alma hakkına sahip ama yukarıda da yazdım Galatasaray.net.tr'de durumun böyle olduğunu düşünmüyorum....
Virusman adlı üyeden alıntı
Hocam bana anlatmanıza gerek yok, ben zaten nasıl alınacağını neyin gerekli olduğunu biliyorum.
Ben diğer arkadaşa cevap verdim, bende ys belgesiyle net.tr alan adı aldım bilmediğim bir konu yok ortada ve sizin dediklerinizede katılıyorum.
Evet hocam sizin bilmeniz normal ikinci seçeneği yazmayınca sadece yer sağlayıcı belgesi ile alınabilir diye bir anlam doğdu.O yüzden diğer seçeneği de ben yazdım. :)