lostyazilim

Sitenizin tüm seo sorunlarını bu başlık altında yanıtlıyorum

876 Mesajlar 171.993 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

AhmetYilmaz AhmetYilmaz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

KobraFighterTR adlı üyeden alıntı

Hocam sitemdeki birçok içerik başka sitede yayınlanmış, yazılar tamamen bana ait yani ben yazdım. Bu sitelerdeki içerikleri nasıl kaldırtabilirim ?

1-İletişime geçip bu konunun sizi mutlu etmediğini belirtin.(bkz. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır)

2-Bir sonraki içeriğinizi noterden onayladın, (Fiyatı sanırım 20 tl) ve ondan sonra yayına verin. Bu site nasılsa onu da kopyalayacak. O kişi yazıyı yayınladığında artık dava açabilirsiniz. (En azından bir kopyasını karşı tarafa gönderip dava edeceğinizi belirterek yaptırım uygulayabilirsiniz dava açmasanız bile)

3-dmca denen bir olay vardı oraya kaydol, içeriklerini kopyalamalarını bir miktar da olsa engelliyor.

4-Google gibi arama motorlarına bunu bildir.

5-Tehdit et

6-Beddua et

7-Boş ver s..tir et
jasper

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

3525 3525 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2967
  • Beğeniler 1073 / 440
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam benim kini inceler misiniz?

• Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

omerknet adlı üyeden alıntı

Sn. AhmetYılmaz Hocam öncelikle bu kadar arkadaşımıza yardım ettiğiniz için şahsım adıma size çok teşekkür ederim. Sırf size soru sorabilmek için üye oldum eğer yanıtlarsanız çok sevinirim.

Benim 2 tane blog sitem var. Bloglar, 8000 indexli ekonomi blogu ve 4000 indexli iş haber blogundan oluşuyor.

Bundan 4-5 ay öncesine kadar ekonomi blogundan, iş bloguma backlink vermiştim ama rel belirtmemiştim. Şimdi iş haberleri blogu bugünlerde baya hit kaybı yaşadı arama sonuçlarında kendi özgün içeriklerim çıkmıyor. Çıkanlarda çok gerilerde çıkmaya başladı. Siteyi filteren çıkarmak için linkleri temizledim. Temada düzenlemeler yaptım vs. ayrıca iş blogundan da ekonomi bloguna link verdim. Fakat bu iki sitede aynı reseller hesabı üzerinde aynı ip üzerinde çalışıyor. Linklerkende ekonomi blogundan iş bloguna rel="me nofollow" etiketini iş blogundan ekonomi blogunada rel="me" tagını vererek backlinkledim.

Sorum şu şekilde. Bu yaptığım işlemlerde bir hata var mıdır? Kendi sitelerime karşılıklı link verirken me etiketini kullanayım mı? Aynı reseller hesabında yer alan sitelerden birine c-class ip alayım mı? Filtrede olan sitemi c-class ip ile değiştirirsem filtreden çıkma süreci hızlanabilir mi? Linkleri kaldırayım mı vs? Yani kısaca bu işlemlerden size mantıksız gelen bişey var mıdır? Biraz karışık uzun anlatmış olabilirim kusura bakmayın. Cevaplarsanız çok sevinirim tekrar teşekkürler.

Yaptığın işlemlerde teknik olarak bir hata yok. Kendi sitelerinize karşılıklı yada tek taraflı link verebilirsiniz, ki, vermelisiniz de. Bu linkleme etiketinde tek kullanmaman gereken etiket "nofollow" onun haricinde kullanabilirsin. c-class ip alınacak bir düzeyde olduğunu sanmıyorum blogların. Ama alırsan ne olur. Çok birşey olmaz. Aynı bilgisayardan her iki blog paneline admin olarak giriyorsan. c class ip seni kurtarmaz. Filtrede olan sitenin filtrede olduğunu nerden bildiğini bilmiyorum. Yani filtre her siteye öyle kolay kolay uygulanmaz. Filtreye girebilmiş isen ayrıca tebrik ederim, filtreye girmek emek ister çünkü. Ama filtreden çıkmak istiyorsan, yapacağın bazı yollar var.

domainini baska bır mail adresine transfer et.
domaininin ip sini değiştir.
Scripti değiştir.
Domainini 15 gün süreyle temiz bir domaine yönlendir ve sonra geri çek yönlendirmeyi.

Filtreden çıkmak istiyorum, filtreden nasıl çıkarım demek kolay birşey değil, her site hemen filtreye girmez. Bu nedenle senin diğer hatalarını kontrol etmen gerekli. site adresini yazsaydın daha net konusabilirdim ama genel tabirle girmiş isen yukarıdaki secenekleri kullanarak çıkabilirsin kolaylıkla.

KTB KTB xxxx Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 133 / 331
  • Ticaret 249, (%100)
Hocam bahsi geçen domaini özel mesaj ile gönderdim. Değerli yorumlarınız için tekrar çok teşekkür ediyorum.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

agg1401 adlı üyeden alıntı

Hocam www.gizlioyun.net için bir şeyler söyleyebilir misin?

Genç arkadaşım, 17 yaşında bir domain sahibi olman çok güzel, tebrik ederim. Sana öncelikli tavsiyem, nick/Takma ad kullanmaman. Her zaman gerçek adını ve soyadını kullan. Bu, seni genç yaşında ilerlerken bir çok olumsuzluklardan koruyacaktır. Takma ad seni bulunmaz kılar, ve bu sana gereksiz bir cesaret kazandırabilir internette yaptığın eylemlerde, sözlerde vs. Bu gün, internette birilerine küfretmen için, yahut dolandırman için yahut olumsuz herşey için kendini gizlemen ve yakalanmaman ilk kuraldır. Sen daha yolun başında iken bunu yaparsan, yaşamında birçok olumsuzluktan bu seni koruyacaktır. 17 yaşında olduğundan ilk öğüdüm bu bir abin olarak.

Sitene gelince, sitene girdim ve gözüm yorulmadı sade idi, bir iki düzenleme yapman gerekebilir. Bunlar;

Siteye girildiğinde otomatik açılan pencereyi kaldır.
"Your 468x60 Adsense Code Here" yazan yerleri değiştir. Reklam alamayan bir sitenin çok popüler olduğunu düşünmeyiz.
En alt kısımdaki etiketleri kaldır.
Oyunları mümkün olduğunca kendi sunucunda barındır.
Temanı Türkçeleştir.
İçerik sayını arttır. Ve diğer sitelerin bu oyunları kendi sitelerine koymaları için embed kodu ver.
Oyun haberleri yayınla, ve bu haberlerdeki hedef kelimelere o oyunun url sini linkle.
İçeriklerde her oyun kelimesini 1 defa olmak kaydı ile anadomaine linkle.
Bir iki tanıtım yazısı alabilirsen iyi olur, alamazsan wiki sitelerine ücretsiz olarak yazabilirsin.
Bir iki rss sitesine siteni ekle.
Zaman zaman oyunları sosyal ağda paylaş.
İçerik sayın sektörün göz önünde bulundurulduğunda, iyi yerlere gelmek istiyorsan en az 1000 olmalı.
Sitenin güncelliğini kaybetmesine izin verme, azda olsa 1 tanede olsa her gün içerik gir. Her geçen gün doğal olarak siten daha yukarı çıkacaktır.

KobraFighterTR KobraFighterTR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 120
  • Beğeniler 31 / 13
  • Ticaret 3, (%100)

AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı

1-İletişime geçip bu konunun sizi mutlu etmediğini belirtin.(bkz. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır)

2-Bir sonraki içeriğinizi noterden onayladın, (Fiyatı sanırım 20 tl) ve ondan sonra yayına verin. Bu site nasılsa onu da kopyalayacak. O kişi yazıyı yayınladığında artık dava açabilirsiniz. (En azından bir kopyasını karşı tarafa gönderip dava edeceğinizi belirterek yaptırım uygulayabilirsiniz dava açmasanız bile)

3-dmca denen bir olay vardı oraya kaydol, içeriklerini kopyalamalarını bir miktar da olsa engelliyor.

5-Tehdit et

6-Beddua et

7-Boş ver s..tir et

dmca.com kullanıyordum hocam fakat içerik kaldırtmak için 150$ ödeme istiyorlar(yazı başı).

5-Tehdit et

6-Beddua et

7-Boş ver s..tir et

Bunları sırasıyla uygulayacağım teşekkürler.

3525 3525 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2967
  • Beğeniler 1073 / 440
  • Ticaret 0, (%0)

AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı

Genç arkadaşım, 17 yaşında bir domain sahibi olman çok güzel, tebrik ederim. Sana öncelikli tavsiyem, nick/Takma ad kullanmaman. Her zaman gerçek adını ve soyadını kullan. Bu, seni genç yaşında ilerlerken bir çok olumsuzluklardan koruyacaktır. Takma ad seni bulunmaz kılar, ve bu sana gereksiz bir cesaret kazandırabilir internette yaptığın eylemlerde, sözlerde vs. Bu gün, internette birilerine küfretmen için, yahut dolandırman için yahut olumsuz herşey için kendini gizlemen ve yakalanmaman ilk kuraldır. Sen daha yolun başında iken bunu yaparsan, yaşamında birçok olumsuzluktan bu seni koruyacaktır. 17 yaşında olduğundan ilk öğüdüm bu bir abin olarak.

Sitene gelince, sitene girdim ve gözüm yorulmadı sade idi, bir iki düzenleme yapman gerekebilir. Bunlar;

Siteye girildiğinde otomatik açılan pencereyi kaldır.
"Your 468x60 Adsense Code Here" yazan yerleri değiştir. Reklam alamayan bir sitenin çok popüler olduğunu düşünmeyiz.
En alt kısımdaki etiketleri kaldır.
Oyunları mümkün olduğunca kendi sunucunda barındır.
Temanı Türkçeleştir.
İçerik sayını arttır. Ve diğer sitelerin bu oyunları kendi sitelerine koymaları için embed kodu ver.
Oyun haberleri yayınla, ve bu haberlerdeki hedef kelimelere o oyunun url sini linkle.
İçeriklerde her oyun kelimesini 1 defa olmak kaydı ile anadomaine linkle.
Bir iki tanıtım yazısı alabilirsen iyi olur, alamazsan wiki sitelerine ücretsiz olarak yazabilirsin.
Bir iki rss sitesine siteni ekle.
Zaman zaman oyunları sosyal ağda paylaş.
İçerik sayın sektörün göz önünde bulundurulduğunda, iyi yerlere gelmek istiyorsan en az 1000 olmalı.
Sitenin güncelliğini kaybetmesine izin verme, azda olsa 1 tanede olsa her gün içerik gir. Her geçen gün doğal olarak siten daha yukarı çıkacaktır.

İçeriklerde her oyun kelimesini 1 defa olmak kaydı ile anadomaine linkle. bunu anlamadım az daha açar mısınız, diğerlerini yapacağım.

kfyonur kfyonur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
http://www.audiclubtr.com yorumlar mısınız ?

http://www.audiclubtr.com/anasayfa

gorukleyasam gorukleyasam WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / K
  • Meslek öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1
  • Beğeniler 2 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba,

pm ile ilettiğim web sitemi seo uyumu açısından inceleyebilr misiniz? Ben çalıştığım firmanın eksikleri olduğunu düşünüyorum, bu bir paranoya mı yoksa gerçekten eksiklikler var mı, fikrinizi merak ediyorum.

• Üyelik 15.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 11 / 315
  • Ticaret 7, (%100)

agg1401 adlı üyeden alıntı

İçeriklerde her oyun kelimesini 1 defa olmak kaydı ile anadomaine linkle. bunu anlamadım az daha açar mısınız, diğerlerini yapacağım.

İç sayfalarda oyun hakkında bilgi verdiğin yazılarda, oyun kelimesini, anadomaine linkle, yani oyun kelimesine basıldığında ana domaine gitsin

Ek Olarak:

Forum kategorisinde, ama yeterince iyi konumda değil, doğal olarak yükselmek istiyorsanız daha fazla içerik girmeniz gerekiyor. Daha fazla yorum almanız gerekiyor. Biraz daha hızlandırmak istiyorsanız yükselişi, nitelikli backlink alımı yapabilirsiniz. Ayrıca forumdaki içeriklerden de ana domaine link verebilirsiniz.

Ek Olarak:

gorukleyasam adlı üyeden alıntı

Merhaba,

pm ile ilettiğim web sitemi seo uyumu açısından inceleyebilr misiniz? Ben çalıştığım firmanın eksikleri olduğunu düşünüyorum, bu bir paranoya mı yoksa gerçekten eksiklikler var mı, fikrinizi merak ediyorum.

Siteniz genel olarak, teknik hata içermiyor. Ama bu demek değildir ki, sıralamalarda üstte olacaksınız. İçeriklerinizdeki en büyük sıkıntı çok az bir yazı içermesi. Bu içerikler hakkında bir paragrafta olsa açıklama niteliğinde birşeyler yazarsanız daha kolay doğal hit çekebilirsiniz. Her içeriği linkleyin. Ama genel aramalarla beslenen bir site olduğundan, ve bir rehber niteliği taşıdığından, bu rehberde olan firmaların ana kelimelerinde de çok fazla rekabet olmadığından en mantıklı yol, içeriğinize içerik adı ile link vermeniz olacaktır.

Örneğin,

Erdal bakkal firması
Firma bilgilerini girdikten sonra kısa da olssa bir açıklama da bulunun, bu açıklama içinde geçen erdal bakkal kelimesine o sayfanın url sine linklendirin.

Seo hizmeti veren firmanın hangi konuda yardımcı olduğunu bilemediğimden genel tabir kullandım.
gorukleyasam

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al