lostyazilim
tr.link

Html Sitede Seo Başlangıçları.

9 Mesajlar 2.672 Okunma
lstbozum
tr.link

hakanturan hakanturan Founder at ototespit.com Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Otomobil Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
Selamlar , Kurumsal bir site kurmak için kollarımı sıvamıştım. Html5 olarak tasarlanan bir sitem var. Şuan inanılmaz yükselişler içerisindeyim maaşallah.İnşallah bir hata yapıp bu yükselişi bozmam.

Yaptığım iş otomobil ile ilgili bir proje , türkiyede bir ilk. arama kelimelerim de 5 tane anahtar kelimede çıkmak istiyorum en büyükler en can alıcı kelimeler oradan geliyor zaten.

Html site kurdum , bundan önce hep sitelerim wordpress , joomla vb.sitelerdi. Sitenin html oluşu beni seo da arkaplana itermi ? çok fazla title kullanamıyorum , şuan üst sıradayım ama bir kaç kişi gelip iki günce üzerime geçermi diye tereddüt etmiyorda değilim.

Birçok sitelere tanıtm yazıları ile beraber linkler ekliyorum.keski eski sitelerimden pr3-pr2-pr1 sitelerimden linkler çıktım hep belkide bu yüzden üstlere çıkartıyor google.bu arada sitenin yaşı 3 ay!

Bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor yanlış yapmamak adına ?

teşekkür ederim.iyi forumlar.

wmaraci
reklam

Graph Graph Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Webtasarım
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 116
  • Beğeniler 18 / 34
  • Ticaret 7, (%86)
google html sayfaları sever sorun olacağını sanmıyorum.

kaldıki wordpressin link yapısını değiştirerek html yapıyoruz :)

• Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Otomobil Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

Graph adlı üyeden alıntı

google html sayfaları sever sorun olacağını sanmıyorum.

kaldıki wordpressin link yapısını değiştirerek html yapıyoruz :)

Allah razı olsun , şu cümleyi wordpress ile duymak mutlu etti beni :)

Html'de kodlara özen gösteriyorum , güncel tutuyorum.tanıtımlar vs derken inşallah kalıcı ve ilerleyici olurum.

EyvAllah.

JigSaw JigSaw Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Kriminolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 657
  • Beğeniler 9 / 220
  • Ticaret 0, (%0)
Çok alakasız ve çok saçma bir endişeniz var. Neden mi? Kendi kitlemi oluşturduğum gün bende sizin gibiydim. Ancak tecrübem o ki, faydalı konular, açıklayıcı makaleler, görseller sunmadıkça sıralamada uzun süre kalmayı başarmanız çok zor, güncel olmak zor iştir, başta çok yorulmuştum ancak günde 10k yı gördüğümde işte bu dedim. Ve beni kamçılayan google güncellemeleri beni kısa süre arka sıralara itse de, tekrar ilk sayfaya oturmayı başardım. Burada tek bir gerçek var ki... Defaatle etiket girin tarzında bazı seo tekniklerine rastladım. Birkaç etiketten başka girmeyen güncel bazı siteler, diğer rakiplerine nazaran daha öndeydi. Bu bir ölçü olmasa da, elbette bunlarda önemli, ama gerçek kitlenizi oluşturmuş iseniz, bilgi ve tecrübenizi insanlara tamamıyla sunmaya bakın. Sizi kaliteli yapacak tek seo, güncel ve kaliteli paylaşımlarda bulunmanızdır. Google penguenden sonra papağan da çıkarsa, kaliteli ve güncelseniz, yeriniz baş köşedir. Bir de dikkat çekmek istediğim nokta, bazıları seoya ayırdığı vakti ne gariptir ki, site güncellemeye ayırmıyor. Oysa günlük en az 3 post girse, yaptığı seodan kat ve kat daha fazla fayda görecek, hemde kalıcı bir fayda.

Kolay gelsin.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Otomobil Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

keremsamet adlı üyeden alıntı

Çok alakasız ve çok saçma bir endişeniz var. Neden mi? Kendi kitlemi oluşturduğum gün bende sizin gibiydim. Ancak tecrübem o ki, faydalı konular, açıklayıcı makaleler, görseller sunmadıkça sıralamada uzun süre kalmayı başarmanız çok zor, güncel olmak zor iştir, başta çok yorulmuştum ancak günde 10k yı gördüğümde işte bu dedim. Ve beni kamçılayan google güncellemeleri beni kısa süre arka sıralara itse de, tekrar ilk sayfaya oturmayı başardım. Burada tek bir gerçek var ki... Defaatle etiket girin tarzında bazı seo tekniklerine rastladım. Elbette bunlarda önemli, ama gerçek kitlenizi oluşturmuş iseniz, bilgi ve tecrübenizi insanlara tamamıyla sunmaya bakın. Sizi kaliteli yapacak, tek seo güncel ve kaliteli paylaşımlarda bulunmanızdır. Google penguenden sonra papağan da çıkarsa, kaliteli ve güncelseniz, yeriniz baş köşedir. Bir de dikkat çekmek istediğim nokta, bazıları seoya ayırdığı vakti ne gariptir ki, site güncellemeye ayırmıyor. Oysa günlük en az 3 post girse, yaptığı seodan kat ve kat daha fazla fayda görecek, hemde kalıcı bir fayda.

Kolay gelsin.

konuya ayırdığınız vakit için teşekkür ederim, fakat endişemin olması çok normal değilmi sizce ? saçma demişsiniz ama ben bu işimi internet üzerinden sürdürmek istiyorum.yani dükkanım bu site . o yüzden html 'yi ne kadar sıklıkla güncelleyebilirm yönetim paneli yok içerik girilecek sürekli yer yok.o yüzden blog.site..com u kurdum wordpress olarak içerisine sürekli içerik girmek için . ama bunun içerisine girecegim içerik yeterli olacakmı bilmiyorum. son3 aydır siteyi hergün güncel tuttum hergün bir değişiklik yaptım fakat çogu zaman bu sağı sol, solu sağ yapmaktan ileri gitmedi. kayğım bundan ibarek , bir başka otomobil sitem var güncel wordpress hergün güncel makele giriyorum. ama asıl işim artık bu olacak.ben buyum diyebilecegim bir iş için html sizcede endişe olmuyor mu ? olmaz diyorsanız inanın şuan benden mutlusu olamaz.

• Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Kriminolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 657
  • Beğeniler 9 / 220
  • Ticaret 0, (%0)

hakanturan adlı üyeden alıntı

konuya ayırdığınız vakit için teşekkür ederim, fakat endişemin olması çok normal değilmi sizce ? saçma demişsiniz ama ben bu işimi internet üzerinden sürdürmek istiyorum.yani dükkanım bu site . o yüzden html 'yi ne kadar sıklıkla güncelleyebilirm yönetim paneli yok içerik girilecek sürekli yer yok.o yüzden blog.site..com u kurdum wordpress olarak içerisine sürekli içerik girmek için . ama bunun içerisine girecegim içerik yeterli olacakmı bilmiyorum. son3 aydır siteyi hergün güncel tuttum hergün bir değişiklik yaptım fakat çogu zaman bu sağı sol, solu sağ yapmaktan ileri gitmedi. kayğım bundan ibarek , bir başka otomobil sitem var güncel wordpress hergün güncel makele giriyorum. ama asıl işim artık bu olacak.ben buyum diyebilecegim bir iş için html sizcede endişe olmuyor mu ? olmaz diyorsanız inanın şuan benden mutlusu olamaz.

Sizin kolayınıza hangisi geliyorsa onu tercih edin. Önemli olan, html, blogger, wordpress, joomla vs vs olması değil, sitenizin ziyaretçi odaklı olmasıdır. Rahat bir tema ile ziyaretçi aradıgını bulur. Sen ne kadar gelen adamı memnun edersen, bir sonraki gelen adam konu altı yorumlara baktıkça, vay be adam güzel iş çıkarmış der ve diğer konularını da gezer. Şahsen ben konu altı yorumlara kafayı takanlardanım. Örnek olarak. Adamın biri açtığınız konuya soru sordu. Siz ona açıklayıcı bir cevap verdiyseniz. Alın size seonun altın anahtarı. O dakikadan sonra o açıklayıcı yorumunuzu gören her ziyaretçi, blogunuza değer vermeye başlayacaktır. Burada önemli olan googleda yukselmeniz değil, uzun vadede kitlenize sahip çıkmanızdır. Bunları, sırf bu işe odaklandığınız için söylüyorum. Ve bu yüzden endişenizi saçma buldum :) Amacım kuru bir eleştiri değildi. Sadece uzun vadede düşünecekseniz, google ı pek önemsemeyin. Güncel olun, ziyaretçilerinizin tepkilerine odaklanın. Bu bahsettiğim çizgide ilerlediğiniz taktirde Google da gelir, pagerankte gelir alexa da gelir ve başvurmanız halinde dmoz da gelir. Deneyin ve görün.

Not : Bunları 6 ayda pagerank 5 ve dmozu görmüş biri olarak söyledim :)

Hayırlı olsun, kolay gelsin.
hakanturan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Otomobil Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

Sizin kolayınıza hangisi geliyorsa onu tercih edin. Önemli olan, html, blogger, wordpress, joomla vs vs olması değil, sitenizin ziyaretçi odaklı olmasıdır. Rahat bir tema ile ziyaretçi aradıgını bulur. Sen ne kadar gelen adamı memnun edersen, bir sonraki gelen adam konu altı yorumlara baktıkça, vay be adam güzel iş çıkarmış der ve diğer konularını da gezer. Şahsen ben konu altı yorumlara kafayı takanlardanım. Örnek olarak. Adamın biri açtığınız konuya soru sordu. Siz ona açıklayıcı bir cevap verdiyseniz. Alın size seonun altın anahtarı. O dakikadan sonra o açıklayıcı yorumunuzu gören her ziyaretçi, blogunuza değer vermeye başlayacaktır. Burada önemli olan googleda yukselmeniz değil, uzun vadede kitlenize sahip çıkmanızdır. Bunları, sırf bu işe odaklandığınız için söylüyorum. Ve bu yüzden endişenizi saçma buldum :) Amacım kuru bir eleştiri değildi. Sadece uzun vadede düşünecekseniz, google ı pek önemsemeyin. Güncel olun, ziyaretçilerinizin tepkilerine odaklanın. Bu bahsettiğim çizgide ilerlediğiniz taktirde Google da gelir, pagerankte gelir alexa da gelir ve başvurmanız halinde dmoz da gelir. Deneyin ve görün.

Hayırlı olsun, kolay gelsin.

Teşekkür ederim , tavsiyelerini özenle dikkate alacağım. burda olursan bu makaleyi takip et , yakında google güncellemesi gelir inşallah. Belki en bonusundan Pr3 verirde yüz görünümlügü güzel görünür.

Araç alacaksanız sizlerede ekspertizde yardımcı olurum mutlaka :)

hayırlı geceler,iyi forumlar.

Ek Olarak: Oh maaşallah , bende artık pek pr değerlerini önem vermeyenlerdenim ama işte toolbarlarda güzel görünüyor.bir başka html sitemde tek index html olmasına rağmen 3 ay önceki güncellemede pr2 olmuştu : ) bir başka rakibim diyelim , pr0 dan pr4 olmuştu yeni sitesinde.
Pr değerleri o zamn bitmişti benim için :)

saygılar.

• Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Kriminolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 657
  • Beğeniler 9 / 220
  • Ticaret 0, (%0)
Konuyu takibe aldım. Bende teşekkür ederim. Pr3 çok düşük bir değer. 250 sağlam google indeksi ile Pr4 ü görmeniz gerekir. Araç konusunda size mutlaka danışırım ellerinize sağlık :)

Size de hayırlı geceler.

Ek ;

Pagerank önemli ama 4ten sonrası önem arzediyor. Bir de o değerde kalabilmek önemli. Reklam alım satımlarınız olmasa bile, sitenizin bir ağırlığı olur. Her açıdan önemlidir. Bir de sosyal paylaşım butonlarına mutlaka yer verin. Facebook twitter ve +1 yeterli. Bence sizin kategori, sosyal medyada da iş yapar ve illa ki ziyaretçi çekersiniz.

Kolay gelsin.

• Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Otomobil Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 0, (%0)

Konuyu takibe aldım. Bende teşekkür ederim. Pr3 çok düşük bir değer. 250 sağlam google indeksi ile Pr4 ü görmeniz gerekir. Araç konusunda size mutlaka danışırım ellerinize sağlık :)

Size de hayırlı geceler.

Buda bir başka otomobil sitem , bu sefer Pr-4-5 'i bekliyorum hayırlısıyla çok çalıştım üzerinde : )

Araç konusunda mutlaka yardımcı olurum , beklerim

iyi geceler.

Pagerank Değeri (URL) 3
Pagerank Geçerliliği (URL Gerçek
Pagerank Değeri (Domain) 3
Pagerank Geçerliliği (Domain) Gerçek
Pagerank Değeri (www. Domain) 3
Backlink Sayısı (Domain) 1
Normal İndex Sayısı (Domain) 2,350
Resim İndex Sayısı (Domain) 7,440
Video İndex Sayısı (Domain) 0
Haber İndex Sayısı (Domain) 0
Cache Tarihi (URL) 5 May 2013 11:20:59
Cache Tarihi (Domain) 5 May 2013 11:20:59

Ek Olarak: Alexa Traffic Rank / 1,352,960 - Bu Oran her gün düzenli azalıyordu , fakat dün 1.750 den bir an 1.350 ye 3 basamak birden düşerek yükselişe geçti.

Traffic Rank in TR / 24,193 / aynı olay türkiye içinde geçerli.

Fakat bu oranlar benim üst sıralarımda olanlarda çok daha yüksek , hatta birinde bu değerler indexlenmemiş bile.linkte almamışlar vs. ama üzerimdeler.tabiki eski domainler.

yakında siteyi sürekli güncel tutarak en üstü yakalayabilirmiyim ? rakibim olan bir tek koç holding var.onun üzerinde olsam dahi önemli degil ama 4 ten 2 'ye geçmek için çalışıyorum.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al