Merhaba arkadaşlar,
Mega Holdings adını duymuş olabilirsiniz , duymayanlar veya araştıranlar(umarım satın almadan araştırma yapıyorsunuzdur) için buradan da bilgilendirmek istedim.
Öncelikle yaklaşık olarak 1.5 yıl öncesinde Mega Holdings ile tanıştım , amaçları tavsiye yolu ile satış yapmak ( yani network marketing ) ve satış yaptıkları insanlara website eğitimi vermek . Biraz araştırma yapıp arkadaşıma güvendiğim için teklife sıcak baktım çünkü ürün bildiğim bir ürün websitesi.
Ürünü aldım, o zaman tek yıllık denilen paketleri vardı (şimdi ek olarak 3 yıllık paketleri var arada paket farkı yok sadece farkı süresinde). Paket özelliği sınırsız alan sınırsız subdomain sınırsız DB alanı,Sınırsız DB kullanıcı sayısı sınırsız e-mail hesabı vs. denildi. Ama bir subdomainden baska subdomain açılmıyordu ve manuel olarak hiçbir işlem yapamıyordum. Yani wordpress kurmak istediğimde illa ki onların sistemlerinden girip oradaki hazır kurulumlarından yapmam gerekiyordu. Siteyi ticaret sitesi yapmaya karar verdim manuel kurulum yapamadığım için hazır kurulumlarından opencart veya magento kurmayı denediğimde gereksinimleri sunucu karışılamadığı için kurulumu yapmadı. Arkadaşıma danıştığımda bu sorunu, takılma bunlara şirket daha yeni halledecektir , dedi. Bende o zamanlar takılmamaya gayret ettim.
Belli bir süre geçti bu ve bunun gibi birçok problem oldu ticaret sitemi wordpress yapıp bunun üzerinden gitmeye çalıştım ama randıman alamayınca sitemin ismini de değiştirip kişisel website yapmaya karar verdim. ( Ahmet Kolcu )
Burada da sorunlar devam etti ( hala ediyor,normal hosting paketlerinde admin panelinden yapılabilen çoğu işlemi yapamıyorum,en basitinden eklenti güncelleme bile. ) .
Asıl konuya gelince , webtasarım eğitimi veriyorlar kısmını yapmıyorlar bu kısma önem vermiyorlar.Ben zaten biliyorum ama bu işe website hakkında hiçbir fikri olmayıpta sırf para kazanmak amacıyla giren insanlar sadece ürün olan websitesini satın alıp birdaha yüzlerine bakmıyorlar. Bakacak olanlarada "ya websitesini biraz düzelt yeter satış yapmaya odaklanalım" diyorlar. İlk başta söyledikleri website eğitimleri haliyle yalan oluyor, peki bu neden önemli ?
Çünkü şirket olarak sattıkları ürüne bu eğitim bedelinide katıp satıyorlar ve fahiş fiyatta bir ürün satılmış oluyor. ( 1 yıllık toplam 340 $ 3 yıllık toplam fiyatı 950 $ ).
Network Marketing'de kural sattığın ürünü tavsiye yoluyla dağıttığın için reklam masrafın olmadığı için piyasa değerinin altında veya muadilinde satman gerekir. Sizce bu fiyatlar muadil mi altında mı ?
Bunların yanısıra , ürün olarak farklı bir sistem kullanamazsınız veya kendi tasarımınızı yayınlayamazsınız çünkü şirket sadece ve sadece Easy CMS denilen bir şey satıyor artık . Ve fiyatlarda hiçbir değişiklik yok hala aynı fiyata satıyorlar. Easy CMS nedir diye soracak olursanız malum bir site wix.com'un araklanmış hali + en ilkel hali yani wix.com ile bedava ve mükemmele yakın tasarımlar çıkarabilir küçük bir ücret ile normal websitenize taşıyabilirsiniz.Ama Easy CMS 'de verdileri şablonlarda berbat,özellikleri yok denecek kadar az.
Siz ne kadar yalvarsanızda mail atsanızda bunları değiştirmiyorlar . Şirket malezyada olduğu için ingilizce yazışmak zorundasınız ingilizce bilmenizde yetmiyor çünkü karşınızda muhattap olduğunuz kişinin de bilmesi gerekiyor haliyle ve ben bundan çok çok şüpheliyim.
Daha detaylı bilgilendirme için bu yazımı kontrol edebilir alakalı yazılara gözatabilirsiniz.
Burada sadece şirketin sattığı ürün özelliklerinin ve fiyatından bahsettim. Bir de yaptıkları işin boyutu var o kısmı daha berbat ve daha acınası ama burası yeri olmadığı için yazmıyorum,detaylı bilgi almak isteyenler özel mesaj yolu ile ulaşabilirler.
Umarım faydalı olmuşumdur,
Sevgilerimle.