lostyazilim

SEO Hakkındaki Sorunuzu Cevaplıyorum (Ücretsiz)

132 Mesajlar 16.416 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ziyakgul ziyakgul Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Z** A**
  • Mesajlar 260
  • Beğeniler 36 / 59
  • Ticaret 0, (%0)

KDOGAN adlı üyeden alıntı

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

Bu şekilde bir kullanımın SEO'ya etkisi olmayacaktır:

ziyakgul.siteadi.com

Fakat şu şekilde siteye etkisi olacaktır.

siteadi.com/ziyakgul/

Eğer yapmak istediğiniz şey birden fazla sub domain dağıtmak ya da açmak ise ziyakgul.siteadi.com şeklinde bir kullanım yapacaksanız ana sitenizin linki sub domainlerinizde yer almalı.

Her blogspot site açtığımızda blogger ın ana sayfa linkinin bulunmasından yola çıkarak öneride bulundum.

İyi çalışmalar :)

Teşekkür ederim.
KDOGAN

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

hatuu hatuu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Turizm
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** T**
  • Mesajlar 323
  • Beğeniler 31 / 29
  • Ticaret 17, (%100)
Merhabalar hocam. Öncelikle yaptığın bu güzel iş için çok teşekkür ederim, gerçekten birçok insana önemli yardımları olacağından eminim bu konunun.

Ben paravan bloglar hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum? Paravan bloglar kurup ana sitemi beslemeyi düşünüyorum, bu doğru bir yol mudur? Her anahtar kelimeye özel bir paravan blog kurup ve anahtar kelimemle ana sitemi oralardan beslemek ne kadar mantıklıdır? Paravan siteden ana siteyi beslerken özellikle dikkat etmem gereken şeyler var mıdır? Bide kuracağım paravandan ana sitemi beslemeye başlamadan önce ne kadar içerik girmiş olmalıyım ve ne kadar süre beklemeliyim?

Açıkcası seo konusunu yeni öğrenmeye başladım daha önce hiç tecrübem olmadı.

JetvelNet JetvelNet ProtezBacaklıKarınca Kullanıcı
  • Üyelik 24.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Ögrenci
  • Mesajlar 29
  • Beğeniler 1 / 2
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba, yaklaşık 20 günlük bir kadın sitem var. günlük 2-3 özgün içerik giriyorum yani yaklaşık 50 özgün içerik var. seo adına herhangi bir şey yapmalımıyım. sadece düz içerik girmek ne kadar işime yarayacak.. ekstra olarak neler yapabilirim sitem için..

Cevaplarsanız sevinirim.. Teşekkür ederim

KDOGAN KDOGAN Burada 13 Yıl Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

hatuu adlı üyeden alıntı

Merhabalar hocam. Öncelikle yaptığın bu güzel iş için çok teşekkür ederim, gerçekten birçok insana önemli yardımları olacağından eminim bu konunun.

Ben paravan bloglar hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum? Paravan bloglar kurup ana sitemi beslemeyi düşünüyorum, bu doğru bir yol mudur? Her anahtar kelimeye özel bir paravan blog kurup ve anahtar kelimemle ana sitemi oralardan beslemek ne kadar mantıklıdır? Paravan siteden ana siteyi beslerken özellikle dikkat etmem gereken şeyler var mıdır? Bide kuracağım paravandan ana sitemi beslemeye başlamadan önce ne kadar içerik girmiş olmalıyım ve ne kadar süre beklemeliyim?

Açıkcası seo konusunu yeni öğrenmeye başladım daha önce hiç tecrübem olmadı.

Paravan bloglar hakkında şunları söyleyebilirim.

Eğer genel bir internet siteniz varsa paravan bloglarınızı internet sitenizin kategorilerine göre açmalısınız. Mesela "hayvanlar" kategorinizde 100 adet yayınınız var diyelim. Hayvanlara odaklı bir paravan blog açıp hayvanlara yönelik ana sitenizdeki yazıları hayvanlara yönelik olan paravan blogunuz ile beslemelisiniz.

Gün geçtikçe aynı içeriğe sahip olduğunuz sitelerden aldığınız backlinklerin değerleri artmaktadır. Google bunu daha samimi ve doğal buluyor sanırım. Kesin olmamakla birlikte söylemeliyim ki paravan bloglarınızdaki içerikten çok içeriğin özgünlüğü, içeriklerde kullandığınız görseller, videolar ve paravan blogların eski oluşu ile birlikte linklerle beslenmiş olması daha büyük bir öneme sahiptir.

20-30 içerik girip paravan bloglarınızın eskimesini bekleyin. Bu sırada yapabiliyorsanız eğer paravan bloglarınızı güçlendirmenizi tavsiye ederim.

Paravan bloglar arasındaki link ağına karşı olduğumu belirtmek isterim. Google algoritmaları bu tür şeyleri anlayamayacak kadar basit yapılara sahip değildir.

Yine belirtmek isterim ki SEO zaman ve sabır işidir. Sabredemeyen insanlar bu işte başarıyı kolay kolay yakalayamazlar.

İyi çalışmalar diliyorum, güzel yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ederim.

İyi forumlar.

Ek Olarak:

JetvelNet adlı üyeden alıntı

Merhaba, yaklaşık 20 günlük bir kadın sitem var. günlük 2-3 özgün içerik giriyorum yani yaklaşık 50 özgün içerik var. seo adına herhangi bir şey yapmalımıyım. sadece düz içerik girmek ne kadar işime yarayacak.. ekstra olarak neler yapabilirim sitem için..

Cevaplarsanız sevinirim.. Teşekkür ederim

Merhaba,

Sitenize eskimesi için biraz zaman tanımalı,
Sitenizin içerisinde yer alan yazılarda linkleme (site içi linkleme denmekte) yapmalı fakat bunu abartmamalı,
Sosyal medya üzerinden sitenizi günlük ve düzenli sayılarda tanıtmalı ve içeriklerinizi günün saatelerine yayarak girmelisiniz.

Günlük 3 içerik, 24 saate bölündüğünde 8 saatte 1 içerik yapar. Sitenize 8 saatte 1 şeklinde içeriği girerseniz botlar sitenize daha fazla uğrar ve bu da sitenizin hızlı bir şekilde gelişimini kolaylaştırır.

Bir süre sonra botlar sitenizden hiç ayrılmayacaktır, bu da anında index ve değişikliklerin Google tarafından hızlı kayıt edilmesi demektir.

İyi çalışmalar dilerim.
reload58

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 08.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Turizm
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** T**
  • Mesajlar 323
  • Beğeniler 31 / 29
  • Ticaret 17, (%100)

KDOGAN adlı üyeden alıntı

Paravan bloglar hakkında şunları söyleyebilirim.

Eğer genel bir internet siteniz varsa paravan bloglarınızı internet sitenizin kategorilerine göre açmalısınız. Mesela "hayvanlar" kategorinizde 100 adet yayınınız var diyelim. Hayvanlara odaklı bir paravan blog açıp bu kategorideki yazıları onlarla beslemelisiniz.

Gün geçtikçe aynı içeriğe sahip olduğunuz sitelerden aldığınız backlinklerin değerleri artmaktadır. Google bunu daha samimi ve doğal buluyor sanırım. Kesin olmamakla birlikte söylemeliyim ki paravan bloglarınızdaki içerikten çok içeriğin özgünlüğü, içeriklerde kullandığınız görseller, videolar ve paravan blogların eski oluşu ile birlikte linklerle beslenmiş olması daha büyük bir öneme sahiptir.

20-30 içerik girip paravan bloglarınızın eskimesini bekleyin. Bu sırada yapabiliyorsanız eğer paravan bloglarınızı güçlendirmenizi tavsiye ederim.

Paravan bloglar arasındaki link ağına karşı olduğumu belirtmek isterim. Google algoritmaları bu tür şeyleri anlayamayacak kadar basit yapılara sahip değildir.

Yine belirtmek isterim ki SEO zaman ve sabır işidir. Sabredemeyen insanlar bu işte başarıyı kolay kolay yakalayamazlar.

İyi çalışmalar diliyorum, güzel yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ederim.

İyi forumlar.

Ek Olarak:

Merhaba,

Sitenize eskimesi için biraz zaman tanımalı,
Sitenizin içerisinde yer alan yazılarda linkleme (site içi linkleme denmekte) yapmalı fakat bunu abartmamalı,
Sosyal medya üzerinden sitenizi günlük ve düzenli sayılarda tanıtmalı ve içeriklerinizi günün saatelerine yayarak girmelisiniz.

Günlük 3 içerik, 24 saate bölündüğünde 8 saatte 1 içerik yapar. Sitenize 8 saatte 1 şeklinde içeriği girerseniz botlar sitenize daha fazla uğrar ve bu da sitenizin hızlı bir şekilde gelişimini kolaylaştırır.

Bir süre sonra botlar sitenizden hiç ayrılmayacaktır, bu da anında index ve değişikliklerin Google tarafından hızlı kayıt edilmesi demektir.

İyi çalışmalar dilerim.

Özür dileyerek ek bir soru sormak istiyorum. Örneğin 10 ana başlıkta paravan blog açmam gerektiğini düşünüyorum bu dediklerinize göre. 30'ar içerikten 10*300=300 içerik girmem gerekli demek oluyor. Bu içerikleri yazdırmaya kalkarsam 300*4=1200 TL para + emeğe mal olacak demektir bu işlem.

Bu noktada şu soru işareti takılıyor kafama, acaba paravan bloglarla uğraşmak yerine(turizm işi yaptığımızı varsayarsak) gezi ve seyahat bloglarından tanıtım yazısı sayesinde link almak daha kolay ve daha etkili mi olacaktır. PR değeri, eski site olmaları ve özgün içerik avantajını düşününce bu daha maliyetli olmasına rağmen daha etkili bir yol olabilir mi?

JetvelNet JetvelNet ProtezBacaklıKarınca Kullanıcı
  • Üyelik 24.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Ögrenci
  • Mesajlar 29
  • Beğeniler 1 / 2
  • Ticaret 1, (%100)
Cevabınız için teşekkür ederim. Söylediklerinize dikkat edicem
KDOGAN

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

hatuu adlı üyeden alıntı

Özür dileyerek ek bir soru sormak istiyorum. Örneğin 10 ana başlıkta paravan blog açmam gerektiğini düşünüyorum bu dediklerinize göre. 30'ar içerikten 10*300=300 içerik girmem gerekli demek oluyor. Bu içerikleri yazdırmaya kalkarsam 300*4=1200 TL para + emeğe mal olacak demektir bu işlem.

Bu noktada şu soru işareti takılıyor kafama, acaba paravan bloglarla uğraşmak yerine(turizm işi yaptığımızı varsayarsak) gezi ve seyahat bloglarından tanıtım yazısı sayesinde link almak daha kolay ve daha etkili mi olacaktır. PR değeri, eski site olmaları ve özgün içerik avantajını düşününce bu daha maliyetli olmasına rağmen daha etkili bir yol olabilir mi?

Kendi alt yapınızın olmasından yanayım. O şekildede link alabilirsiniz fakat kendi alt yapınız her zaman daha kullanışlı ve avantajlıdır.

Paravan bloglara gireceğiniz yazılara gelirsek.

Bu yazıları 1 ay içinde girmeniz gerekmiyor.

3-4 günde 1 yazı şeklinde giriş yapın.

Bu da her bloga ayda 10 yazı demektir.

Bir oturuşta 1 blogun aylık yazısını yazıp blogger ya da wordpress kullanıyorsanız programlama özelliğinden yararlanarak günlere göre programlayabilirsiniz.

Makalelerinizi kendiniz yazarsanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır.

Ayrıca paravan bloglarınızda uzun makaleler kullanmanızı tavsiye etmem.

100-150 kelimelik makaleler yeterli olacaktır.

Paravan bloglarınız için ince düşünmeyin, yazılarınızı yazabildiğiniz kadar yazın.

Elimden gelen bu kadar, umarım işinize yarar :)

Ek Olarak:

JetvelNet adlı üyeden alıntı

Cevabınız için teşekkür ederim. Söylediklerinize dikkat edicem

İyi forumlar :)

• Üyelik 08.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Turizm
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** T**
  • Mesajlar 323
  • Beğeniler 31 / 29
  • Ticaret 17, (%100)
Çok teşekkür ederim yardımınız için :)
KDOGAN

kişi bu mesajı beğendi.

ReklamKap ReklamKap Faydalı olmak güzeldir. Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Firma Rehberi
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1478
  • Beğeniler 103 / 475
  • Ticaret 31, (%100)
Öncelikle merhabalar;
Web sitemin yeni indexlerini, butun özelini yandex ve google webmaster araçlari ile paylasiyorum. Sizce ikisi ilede calismam google indexlerime zarar verir mi ?

Şimdiden teşekkürler.

• Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

hatuu adlı üyeden alıntı

Çok teşekkür ederim yardımınız için :)

Rica ederim, iyi forumlar : )

Ek Olarak:

reklamkap adlı üyeden alıntı

Öncelikle merhabalar;
Web sitemin yeni indexlerini, butun özelini yandex ve google webmaster araçlari ile paylasiyorum. Sizce ikisi ilede calismam google indexlerime zarar verir mi ?

Şimdiden teşekkürler.

Hiçbir şekilde zarar vermeyeceğine emin olabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al