-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazar
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
darkthepro adlı üyeden alıntı
açıkçası saçmalıkların daniskası olan filmdi
izlemeyin zaten zevk alabileceğiniz bir film değil mantıklı tarafların yanı sıra mantıksız ve anlamsız tarafları daha çok filmi bir çok karikatür yapımcıları ve youtube ta animasyon yapımcıları dalgaya aldı ve mantıksız taraflarını ortaya çıkardı zaten kendinizde görebilirsiniz bu yönleri imdb o puanı hak etmiyor
Interstellar gibi bir filme bu tür eleştirileri görünce üzülüyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Profesyonel makale hizmeti için iletişime geçebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazar
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
açıkçası beni hiç tatmin etmedi yapımcının önceki filmi başlangıç gayet güzeldi fakat yıldızlar arasında hep aklımda bu kadar mantık hatası olmaz diyordu adamın kordinatlarını almak için oraya gitmiş olması gerekiyordu fakat gitmeden nasıl adam kordinatları vermek için orada olacaktı , sonra kara delik meselesi kara delik o kadar güçlüdür ki ışık bile kara delikten kaçamaz singularity denen olayda karadelik etrafında madde çarpıntıya uğrar yani hızlanır ve madde bozulur atomlara ayrışır fakat gemi gayet girdi bir yerden sonra dayanamadı buda çok saçmaydı yok işte kara delikte 5. boyut varlıklarıyla konuşmuş vs vs saçma, adam 120 yıl uzayda geçirdi kara deliğe girdi ya şu işe bak kurtarma gemisi nerde buldu ? kara deliğe mi girdi yoksa 5. boyut canlıları mı bıraktı ? adam 120 yıl sonra o kadar uzayda kalsa bile maşallah çok güzel yürüyor ve hala hayatta o kadar yılda gene hücreler yaşlanmış olur evet biraz daha geç ama olur full saçmalık daha neler neler
Siz bunları fizik kafasıyla izlerseniz zaten mantık arayamazsınız. Sizin burada bahsettiğiniz olayların hiçbirisi kanıtlanmamış olaylar. Kara deliğe giren bir geminin parçalanıp parçalanmayacağını hiç kimse bilemez. Bu tür filmleri bilimsel kafayla değil kurgu olarak film olarak izlemek gerekiyor. Gerçekliği kanıtlanmamış durumları adamlarda ona göre yorumlamışlar, ayrıca filmin yapım sürecinde çok önemli fizikçilerle görüş alışverişi yapılmıştır. Filmi film olarak izlerseniz Interstellar bir başyapıttır, bunu şu anda film severlerin %80 90'ı kabul ediyor, kabul etmeyenlerin büyük bir çoğunluğu anti Christopher Nolan'cı olduklarından dolayı beğenmiyorlar, kalan kısımda sizin gibi mantık aradıkları için beğenmiyorlar. Beşinci boyutun var olup olmadığını bilmediğimiz bir dünyada kalkıpta bu durumu eleştirmek asıl mantıksızlık konusudur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazar
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bazı söylediklerim teori değil gerçek ek oalrak fizikte hala çok bilinen bir förmül var E=mc2 , yinede bana şunu açıklayın kısaca mantık arama diyorsunuz 120 yıl geçiyor adam çok güzel yürüyor bunada teori deyin o zaman bi insan uzayada gitse yıllar boyunca çekimsiz bir alanda kas yetisini kaybeder 120 yıl adam 30 yaş üstü adamın gene hücreleri yaşlanması lazım bir çok uzay filminde adamlar uzaydan geldiğinde ya yaşlanmış yada yürüme güçlüğü çekerler gravity filmini izleseydiniz gayet makul bir mantıkta yapılmış bir filmdi bence abartılacak bir film değil normal ama o punanı hak etmiyor yinede yapımcının başlangıç filmine gayet iyi bakıyorum
Çok yanlış bir gözle bakıyorsunuz, daha önce dediğim gibi son bir kez daha söyleyeyim filmi film olarak izleyin, bu bir belgesel veya bilimsel bir araştırma değil, bu yüzden gerçeklik aramayın. Ayrıca 120 yıl geçti diyorsunuz ancak gidilen gezegenlerde akan zaman ile dünya üzerinde akan zaman aynı değil. Yani orada geçen bir saat burada 10 yıla denk gelebiliyor, bu durumda adamın nasıl yaşlanmasını bekliyorsunuz? Sonuçta o adamın gerçekliğinde sadece bir kaç gün geçmiş olmasına rağmen dünya gerçekliğinde yıllarca zaman geçmiş durumda. Ayrıca ışık hızı formülüyle bu durum ne alaka onu da anlamadı? Christopher Nolan'a gelince, adamın şu ana kadar çektiği 9 - 10 filmin 6 - 7 tanesi başyapıt olarak kabul ediliyor, top 250 listesine giriyor. Filmi beğenmemiş olabilirsiniz, tarzınıza hitap etmiyor olabilir ancak bu durum haksız eleştiriler yapmanıza hakkınız olduğu anlamına gelmez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazar
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
niye bilim kurgu değil mi ? niye öyle bakmayayım adı bilim ve kurgu bazılarını bilme dayandırıp bazılarını kurgulamıyor mu? ee bilime dair eleştirmek yanlış değil o zaman ona bakılırsa Yenilmezlerdede çok mantık hatası vardı ultron interneti ele geçiriyordu niye jetlerini yada robotlarını yok etmiyordu buradada mantık hatası, bir mantık hatası bir filmin animasyonları gibidir kötü olursa kaliteside kötü olur 5. boyut vs gibi şeylere bir şey demiyorum fakat adamın oraya gitmesi için önce geleceğe gidip sonra geçmişe gidip kendine kordinatları vermesi lazım ee ne ara gitti geldide verdi, kendi ağzınızla söylediniz yıllar geçmişti 120 yıl adamda yanlış hatırlmamıyorsam 30 yaş üstü dediğim gibi gerçek olarak uzaya giden astronotlar dünyaya gelince terapi görürler vucut ve göz olarak çünkü çekimsiz ve güneş ışınlarının direk maruz kalma zarar veriyor ki haksız bir eleştiri değil beğenmedim mantık hatasıda çoktu diyorum tek ben değilim bunu beğenmeyen çok %10 falanda değil daha fazla bu kadar kendinizi germenize gerek yok durum basit eğer filmi izledikten sonra sorgulamıyorsanız eleştiri yapmayı bilmiyorsunuz demektir buda benim olumsuz eleştirim olumlu eleştiri olarakta filmin normal kalitede olduğunu ve yapımcının daha önceki yapımlarının daha iyi olduğunu söylüyorum bu kadar basit
Tamam hocam siz haklısınız gereksiz bir tartışmaya girmeyeceğim. Binlerce film izleyip yüzlerce eleştiri yazısı yazmış biri olarak böyle bir kısır döngüye düşmek istemiyorum. Hayırlı forumlar dilerim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
haber sitesinde kaynak vererek paylaştım teşekkür ederim.