- En İyi Uygulama: Houzz
- En İyi Çıkış Yapan Uygulama: World Around Me
- En İyi Aile Uygulaması: Thinkrolls 2
- En Global Uygulama: Pokemon Shuffle Mobile
- En İyi Oyun: Clash Royale
- En Yenilikçi Uygulama: NYT VR
- Material Design’ı En İyi Kullanan Uygulama: Robinhood
- En Bağımsız Öne Çıkan Uygulama: Alphabear
- Google Play Oyun Servislerini En İyi Kullanan Uygulama: Table Tennis Touch
- En Bağımsız Girişim: Hopper
Google’ın 18-20 Mayıs arasında gerçekleştirdiği I/O geliştirici konferansında 2016’nın En İyi Android Uygulamaları seçimi yapıldı. Geçtiğimiz sene yapılan seçimlerde oldukça kısıtlı bir kategori yelpazesinde gerçekleştirilen seçim bu sene tıpkı Apple’ında yaptığı gibi birçok farklı kategoride onlarca kriter göz önüne alınarak yapıldı.
Seçimler Google uzmanlarının katıldığı panelde inovasyon, oylamalar ve uygulama kalitesi gibi kriterlerin göz önüne alınmasıyla gerçekleştirdi. Ayrıca uygulamaların son 12 aylık dönem içerisinde mutlaka büyük bir güncelleme yapmış olması da seçimde dikkat çeken en önemli kriterlerden. Açıklanan resmi verilere göreyse geçtiğimiz seneye oranla Google Play Store üzerinden yapılan indirmeler tam 65 milyar artış gösterdi. Peki, 2016’nın en iyileri kimler oldu?
En İyi Uygulama: Houzz
Dekorasyon fikirleri ve ev tasarımı konusunda kullanıcılara ihtiyaç duyduklarından çok daha fazlasını sunmayı başaran Houzz uygulaması bu yılın en iyi uygulaması kategorisinin birincisi oldu. Houzz, evinizi yenilemek istediğinizde “Acaba bu buraya nasıl durur?” sorunuza cevap bulmanıza yardımcı olan bir dekorasyon uygulaması. Evini yenilemek ve farklı dekoratif fikirlere yer vermek isteyenlerin kullandığı uygulama kullanıcılarından aldığı olumlu yorumlarla da Google Play Store’un en gözde uygulamalarından.
E-Mürekkep Teknolojisi ve Modern Münevverler!
Bilim, yazının icâdını Sümerler devrine (İ.Ö. 3500) tarihlendirse de, bizce bu süreç insanlığın başlangıcından itibaren var olan ve sürekli gelişim gösteren bir dönemi ihtivâ etmektedir. Bu nedenle yazının önemi, bugüne kadar...
En İyi Çıkış Yapan Uygulama: World Around Me
Çevrenizi keşfetmeniz için geliştirilen World Around Me uygulaması, size yakın çevrenizde yer alan restoranlar, ATM’ler, alışveriş merkezleri, otobüs ve metro durakları gibi birçok alanı gösteren faydalı bir keşif uygulaması. Hepsi bu kadar da değil, uygulama bir yön üzerinden telefonunuzun kamerasını tuttuğunuzda o bölgede yer alanları size gösterebilme gibi gelişmiş fonksiyonlara sahip.
En İyi Aile Uygulaması: Thinkrolls 2
Thinkrolls 2 özellikle 3 ve 9 yaşındaki çocuklar için tasarlanan bir Puzzle uygulaması. İleri seviye fizik ve kullanılan grafikleriyle de dikkat çeken Puzzle uygulaması Thinkrolls 2, ebeveynlerle en iyi anlaşan ve 2016 yılının en çok kullanılan aile dostu uygulaması unvanını kazandı.
En Global Uygulama: Pokemon Shuffle Mobile
Pokémon Shuffle Mobile, üç veya daha fazla sütunda bulmacaları çözerek Pokemon’ları savaştırdığınız ekstrem bir Pokemon oyunu. Yalnızca bir Puzzle oyunu olmasının ötesinde bu Pokemon oyununda başarılı olmak için zekanızı kullanmanız ve bolca Puzzle’ı tamamlamanız gerekiyor. Tehlikeli savaşlar, Pokemon geliştirme ve toplayıcılık gibi detaylarında yer aldığı oyun bu senenin global alanda tercih edilen en iyi mobil uygulaması.
En İyi Oyun: Clash Royale
Çıktığı ilk günden bu yana oyuncuların büyük ilgisini üzerinde toplamayı başaran mobil savaş oyunu Clash Royale, yılın en iyi mobil oyunu olmayı başardı. Şayet adını duydunuz fakat şimdiye kadar denemediyseniz Clash Royale’i artık denemenizin tam zamanı.
En Yenilikçi Uygulama: NYT VR
Haberlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşmaya yardımcı olan New York Times’ın haberleri sanal gerçeklik gözlüğüyle görüntülemeyi sağlayan NYT VR uygulaması yılın en yenilikçi uygulaması oldu. Haberlere bambaşka bir soluk getiren sanal gerçeklikle ve haber uygulamasını bizlerinse şuan için pek kullanabilmesi mümkün değil.
Material Design’ı En İyi Kullanan Uygulama: Robinhood
Google’ın yeni tasarım şeklini Material Design en iyi şekilde kullanıp, kullanıcılara yansıtmayı başaran uygulamaysa Robinhood adında bir finans uygulaması oldu. Ücretsiz olması ve birçok Premium özelliği ücretsiz sunmasıyla da Robinhood yılın en dikkat çekmeyi başaran mobil uygulamalarından biri.
En Bağımsız Öne Çıkan Uygulama: Alphabear
Oynayacağınız keyifli oyunlarla İngilizce kelime haznenizi geliştirmeye yardımcı olan Alphaber kelime oyunu senenin en çok öne çıkmayı başaran bağımsız oyunu oldu. İngilizce kelimeleri ezberlemek için mobil cihazınızda Alphabear varsa artık kağıt ve kaleme yada sıkıcı tekniklere ihtiyacınız yok.
Google Play Oyun Servislerini En İyi Kullanan Uygulama: Table Tennis Touch
İleri seviyeli grafikler ve fizik motoruyla kullanıcılara gerçekçi masa tenisi deneyimini sunan Table Tennis Touch, Google Play Oyun Servisleri’ni en iyi şekilde kullanan uygulama dalında birincilik koltuğunun sahibi oldu.
En Bağımsız Girişim: Hopper
Uçuşlarınızı çok daha uygun fiyata getirmenize yardımcı olan uçuş yardımcısı Hopper, binlerce uçuş verisini kullanarak en uygun fiyata uçak bileti bulmanıza yardımcı oluyor. Yenice yükselişe geçen uygulamalardan biri olan Hopper’ın kendi kategorisinde yakaladığı ödülle birlikte çok daha fazla yükseleceği kesin.
Bu yıl gerçekleştirilen etkinlikle belirlenen 2016’nın En İyi Android Uygulamaları bunlardı. Peki, en iyiler arasından sizin favorileriniz hangileri?