wmaraci reklam

Mobilde Reklam Engelleyici Kullanımı İki Katına Çıktı!

Televizyonların ve gazetelerin var olmasının amacı nasıl ki reklamlarsa internetin de bugünlere ulaşmasının ardında yatan en büyük nedenlerden biri yine reklamlar. Fakat görünen o ki internet reklamcılığının payı ülkemizde ve dünyada her geçen gün biraz daha düşüş gösteriyor.

Geçtiğimiz sene Adobe ve PageFair'ın yayınlamış olduğu global rakamlara göre; reklam engelleyici tarayıcılar ve türevindeki reklam engelleyicilerin kullanımı 2009 yılında 21 milyonken, 2015'in ortasında 200 milyona ulaşmıştı. Günün erken saatlerinde PageFair (ve Priori Data) yeni açıkladığı raporlarla mobil kullanıcıların reklam engelleyici yazılım ve tarayıcıları kullanım oranı neredeyse 419 milyon rakamını yakalamayı başardı.

Yani kelimenin diğer adıyla mobil alanda reklam engelleyicilerin kullanımı bir yıl içerisinde kendini ikiye katlayarak büyük bir artış gösterdi ve göstermeye devam ediyor. İstatistiğin bir diğer köşesinde yer alan  çarpıcı rakamsa tüm dünya genelinde akıllı cihaz kullanıcılarının %22'sinin reklam engelleyicileri kullandığı yönünde oldu.

An itibariyle iOS ve Android platformlarını göz önünde bulundurduğumuzdaysa kullanıcıların hemen indirerek kullanabilecekleri, reklam engellemeye yönelik kullanımı destekleyen toplamda 45 Web tarayıcısı yer alıyor. Şuan için dünyanın en popüleriyse Alibaba'nın sahibi olduğu UC Browser olarak görünüyor. Reklamsız interneti kullanıcılara sunan UC Browser düşündüğünüz kadar yabana atılacak değil. Zira Chrome ve Safari'den sonra tüm dünyada en çok kullanılan web tarayıcısı olma ünvanını şimdiden elinde tutmayı başardı bile.

Başta Google AdSense olmak üzere birçok reklam firması kendi içerisinde mobil reklamların kalitesini arttırma ve uyumluluğu üst seviyelere çekmek için çalışmalara başladı. Bu da biz Webmaster'ların özellikle son dönemde “Her mobil sayfaya bir reklam” kuralına konusunda daha ihtiyatlı davranmaya sevk edebilir.

Web dünyasında reklam engelleyicilerin hepimizi ne kadar yıprattığını biliyoruz. Peki, durum mobilde bu rakamlara ulaşmışken siz internet reklamcılığının geleceği hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al