wmaraci reklam

5 Madde ile Neden Webmasterların Gece Uyku Düzeni Olmalı?

Chuck Palahniuk’un efsane eseri Fight Club’ı izlemiş veya okumuş muydunuz? Güzel… O zaman hangi sözle işe başlayacağımı da tahmin ediyorsunuzdur. “Bazı insanlar gece, bazı insanlar  ise gündüz insanıdır.” nasıl, baya havalı söz öyle değil mi? Eğer işiniz benim gibi edebiyat parçalamaksa evet ama işiniz edebiyattan çok para kazanmak ve hayatınızı değiştirecek bir şeyler için uğraşmaksa belki bu söz sizi yanlışa sürükleyebilir.

CDC (Centers for Disease Control) Uzmanlarının araştırmasına göre, -ki kendilerini Norveçli bilim adamları kadar sever, sayarım- 7 saatin altında uyumak uykudan bile sayılmıyormuş. Eğer 7 saatten daha az uyuyorsak doğrudan short sleep adı verilen kısa uyku çekmiş oluyor ve gün içerisinde yaratıcılık potansiyelimizin yarısını kaybediyormuşuz. 

Adamlar düşünmüş etmiş açıklamış ama ek olaraktan bir de biz bir Webmasterın neden gece uyku düzeninin olması gerektiği konusuna 5 maddeye değinelim ve Kont Dracula olmanın sanıldığı kadar da iyi olmadığına göstermeye çalışalım;

#1- Sektör Gececiye Değil, Gündüzcüye Kazandırıyor

Çıkarımları bir kenara itip, tamamen gerçekçi olacak olursak internet dünyasının tüm önemli gelişmeleri gündüz saatlerinde meydana geliyor. Gece de hiç bir şey olmuyor değil ancak gece meydana gelen gelişmeler gündüz saatlerinde meydana gelenlerin yarısına bile denk gelmiyor.

Gündüz attığınız PM’lere çok kısa sürede cevap alınırken, gece atılan PM’lere sadece şans eseri geri dönüş sağlanabiliyor. WM Aracı’nda dahi gündüz saatlerinde çeşitli üyeler platformda aktif oluyor ve aktif kullanıcı sayısı çoğu zaman gececileri solluyor. Peki neden gündüzcüler daha çok kazanıyor?

  • İnsanlar dijital sektörde iş arayışına gece yerine gündüz başlamayı tercih ediyor.
  • EFT saatleri gündüz saatlerine denk geldiği için ticaretler daha hızlı gerçekleştirilebiliyor.
  • Yaş ortalaması 20’nin üzerinde olan Webmasterlar çeşitli dış faktörlerden dolayı gündüz çalışmayı tercih ediyor.
  • Profesyonellerin büyük kısmı gündüzleri servis sunuyor.

Çalışırken Dinle - Müzik Listesi V2.
İlginizi Çekebilir!

Çalışırken Dinle - Müzik Listesi V2.

Merhaba Wm Aracı ailesi. Geçen hafta ilikini yayınladığımız "Çalışırken Dinle - Müzik Listesi V1." müzik listemizin bu hafta ikincisini yayınlıyoruz. Geçen haftada dediğimiz gibi müzik zevki kişiden kişiye değişiyor, fakat burad...

#2- Gece Yenilen Atıştırmalıklar, Atıştırmalıklarımız

Uyku düzeninizin olmaması ve gece saatlerinde çalışıyor olmanız, besin tüketim alışkanlıklarınızın da geceye dönmesi anlamına geliyor. Oysa gece saatlerinde ve özellikle uyumadan önce tüketilen besinler uyku kalitesini düşürme konusunda topu direkt doksana takıyor.

Özellikle gece ağır yemekler ve atıştırmalıkları da buna ekler, gündüz uykusunun kalitesizliği ve gece uykusunu kaçırma gibi handikaplarla biyolojik dengenize artistlik yaptığınızı düşünürsek, gündüz saatlerinde 7 saatten çok daha fazla uyusanız bile vücudunuza yeterli gelmiyor. Sonuç olarak uyandığınızda kendinizi yorgun, bitkin, halsiz ve tükenmiş hissediyorsunuz. Bu maddenin tükenmişlik sendromu üzerinde de doğrudan etkili olduğunu düşünebilirsiniz. 

Yani, neymiş fizyolojik dengemize artistlik sökmüyormuş.

#3- Dükkan Hiç Kapanmıyor ve Uyku Saati Kavramından Uzaklaşılıyor

Nedendir bilmiyorum ama insanlar gece çalıştığınızı fark ettiğiniz anda sizi insan sıfatından çıkarıp vampir sıfatına sokuyor. Sanki ölümsüzsünüz ve hiç uyku uyumuyorsunuz gibi gündüz veya gece fark etmeksizin farklı işler için rahatsız ediyor. 

Bu rahatsızlığın sonucunda uyku saati kavramı hayatınızı terk ediyor. Gözünüzü açtığınız andan işiniz bitine kadar çalışıyorsunuz. Bu durumda da uyuduğunuz saat belli olmuyor ve uyku saati kavramından uzaklaşılıyor. Oysa CDC’ye göre; iyi bir uykunun anahtarı uyku saatinizi rutine dökmek ve sürekli bu saatlerde yatıp kalkmayı alışkanlık haline getirmekten geçiyor. Şayet uyku düzeniniz geceye bağlı olursa insanlar sizin gece saatlerinde çalışmadığınızı kolayca tahmin ediyor ve gece saatlerinde sizi çok daha az rahatsız ediyor.

#4- İş ve Özel Hayat Dengesi Bozuluyor

Zaten öyle adam akıllı özel hayatımız olmadığı aşikar ama ufacık tefecik bir şey varsa onu da geceleri çalışmayı hayat tarzı olarak kabul etmek bozuyor. Ne gece deseniz gece hayatınız kalıyor, ne gündüz deseniz gündüz hayatınız kalıyor. Etrafınızdaki insanların %80’inin gündüz saatlerinde aktivitelerde bulunduğunu da buna ekleyecek olursak vay ki ne vay.

Hal böyle olunca tatil günleri de zehir oluyor. Bütün pazar gününü gece geçirseniz olmaz, gündüz geçireyim deseniz de esnemekten ağzınız yırtılır. Zaten öğlen saatleriyle birlikte üzerinize uykusuzluğun yorgunluğu da çökecek. Eee nasıl yapalım?

#5- Tükenmişlik Sendormu Depar Atıyor

Gündüzü sevin veya sevmeyin, insanların işlerini halletmesi için gündüz saatleri geceden çok daha iyi bir alternatif oluyor. Zatan gece yaşamayı seviyorsanız gündüz işlerinizi aradan çıkarıp, gece uyku saatinize kadar vaktinizi kendinize ayırmak harika bir rahatlamayı da yanında getiriyor.

Sürekli olarak gece saatlerinde çalışmanız halindeyse bir süre sonra gecenin karanlığı sizi de içine çekiyor. İlişkiler ve insanlardan uzaklaşmak iş hayatınızı etkiliyor. Bu karamsar ve gizemli ruh hali bir süre sonra tükenmişlik sendromunu tetikleyebiliyor. Yaptığımız işin yarı sosyal bir iş olduğunu düşünecek olursak, gece uyku düzeni bize bu açıdan da önemli bir darbe verebilir.

Durumlar böyleyken böyle arkadaşlar. Siz gece insanı mısınız yoksa gündüz insanı mı? Yorum yaparken şimdilik içerisinde bulunduğumuz mübarek ayı işin dışında tutaraksak daha iyi olur :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al