wmaraci reklam

81 Yaşındaki Kadın Webmaster İlk Mobil Uygulamasını Yaptı!

81 Yaşındaki Japon kadın geliştirici Octogenarian Masako Wakamiya muhtemelen bilgisayar ve telefonları babaannenizden daha iyi kullanıyor. Zira bu yaşlı kadın 60 yaşından sonra bilgisayar kullanmayı öğrendi, yetmedi 81 yaşında iOS platformu için kullanılacak ilk mobil uygulamasını geliştirdi. 

Geçtiğimiz hafta App Store’dakini yerini alan Hinadan isimli mobil uygulama diğer geliştiricilerden geliştirdiği mobil uygulamalardan biraz farklı. Zira bu uygulamayı Octogenarian Masako Wakamiya adındaki 81 yaşındaki Japon bir kadın geliştirici tarafından geliştirildi. 

43 Yıl boyunca kendi ülkesinin lider bankalarının birinde çalışan kadın azim etti 60 yaşından sonra bilgisayar kullanmayı öğrendi. 81 Yaşındaysa iOS kullanıcılarının faydalanabileceği basit ama işlevsel bir mobil uygulama geliştirerek App Store’da yayınladı.

Octogenarian Masako Wakamiya tarafından geliştirilen uygulama bir tür özel festivalde eşyaları konsepte uydurmaya yardımcı oluyor. Böylece insanlar mobil uygulamayı kullanarak önemli ritüel için önceden eşyaları nasıl yerleştirmesi gerektiğine karar verebiliyor.

Mobil uygulamanın yanı sıra yaşlı kadın bir de blog yazıyor. Üstelik blog hem Japonca hem de İngilizce dilinde yayın yapıyor. TEDx’de konuşmacı olarak yer aldığını da söylemeden kesinlikle bu haberi bitiremeyiz! Biz de içinde her zaman bir Webmasterlık uktesi kalan bu koca yürekli kadını ayakta alkışlıyoruz!

Bir de size soralım; kodlama öğrenmenin yaşı ve zamanı olur mu dersiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al