wmaraci reklam

5 Ücretsiz En İyi Görsel Sıkıştırma Servisi (Karşılaştırmalı)

Sayfalarınızın daha hızlı yüklenmesinin ne demek olduğunu biliyorsunuz. Daha hızlı sayfalar; daha üstün kullanıcı deneyimi ve SEO nezdinde hanenize yazılan ekstra bir gol avantajı demek. Sitenizi hız optimizasyonundan geçirmek ve kaputun altında JavaScript ile CSS’i iyileştirmek ilk adım. İkinci adımda ise birçok Webmaster’ın atladığı bir adım var; optimize edilmemiş görseller.

Sitenizin yazılımı, sunucunuz ve diğer kriterlerin yanı sıra optimize edilmiş görseller kullanmanız son derece önemli. Kaliteli olsun ışıl ışıl görünsün diye görsellerinizi optimize etmeden yerleştireceğiniz sayfa ile optimize edilerek verilerin kıt kanaat yüklendiği sayfaların arasında yarı yarıya sayfa açılış hızı farkı olabileceğini biliyor musunuz? Muhakkak biliyorsunuzdur o zaman sıkıştırma işinin ne kadar kritik olduğunun farkındasınızdır.

Görselleri sıkıştırmak için her yiğidin farklı bir yoğurt yiyişi var. Kimi yalnızca PS’yi kullanırken kimi bazı ekstrem yazılımları kullanıyor. Yine de büyük çoğunluk görsel sıkıştırma konusunda online servisleri tercih ediyor. Eğer sizde online araçlara masaüstü yazılımlardan daha çok yükseliyorsanız işte kullanabileceğiniz 5 en iyi ve ücretsiz görsel sıkıştırma servisi

Karşılaştırmalı olarak sonuçları görmek için ben daha önce sıkıştırılmadığından emin olduğum 3 farklı görsel kullandım. Bunların ilki WM Aracı logosu, diğeri WM Aracı Facebook kapak fotoğrafı ve son fotoğraf ise WM Aracı ofisimize ait bir görsel.

#1- TinyPNG

TinyPNG yıllardır görsellerini optimize etmek isteyen Webmaster’ların en sık uğradığı duraklardan biri. Sade bir arayüz ve sevimli maskot pandanın bizi karşıladığı bu servis aynı anda 20 adet dosya yükleme, sıkıştırılan görselleri toplu arşiv halinde indirme ve Dropbox’a kaydetme özelliğine sahip. “Parası neyse veririz yok mu bu hizmetin daha iyisi?” Diyenler için de TinyPNG sitelerine uğramanıza gerek kalmadan kullanabileceğiniz ücretli PS plugin’i sunuyor.

AdSense İçin İyi Haber; Google Chrome’a Reklam Engelleme Güncellemesi Yolda!
İlginizi Çekebilir!

AdSense İçin İyi Haber; Google Chrome’a Reklam Engelleme Güncellemesi Yolda!

Eğer AdSense gelirlerinizden yana yakına şikayet edenler safındasınız (ki aksi mümkün değil) iyi haberler var. Bugün Wall Street Journal tarafından yapılan bir habere göre Google Chrome üç vakte kadar dahili reklam engelleme özelliği...

#2- Optimizilla

Optimizilla daha çok işi bilen, olayın mantığını çözen Webmaster’lara hitap ediyor. Tıpkı TinyPNG ve listedeki diğer sıkıştırma araçları gibi 20 adet dosyayı toplu sıkıştırabilen Optimizilla, sıkıştırmak istediğiniz görselleri önizleyerek sıkıştırma oranını manuel olarak ayarlama şansı sunuyor. Yani fotoğraf / resim kalitesindeki farkı görerek sıkıştırma yapmak isteyenler için Optimizilla daha avantajlı olabilir.

Bazı görsellerde %10’dan sonra görüntü kalitesinde gözler görülür değişim meydana gelirken bazılarında %30 gibi yüksek tolerans payları olabiliyor. El ile bu ayarlamaları yapmak, hem görüntü kalitesi hem de veri boyutu ağırlığından ödün vermek istemeyen arkadaşlar için daha ideal olacaktır.

#3- Compressor.io

Kayıplı ve kayıpsız görüntü sıkıştırma seçenekleri sunan compressor.io basit arayüzüyle öne çıkıyor. Google Drive ve Dropbox desteğine sahip compressor.io'nun en büyük eksikliği ise ne yazık ki toplu dosya sıkıştırma desteğinin olmaması. Tek seferde bu servisi kullanarak en fazla 10 MB büyüklüğünde bir görseli sıkıştırabilirsiniz.

Compressor.io manuel sıkıştırma opsiyonu sunmuyor ancak kayıplı ve kayıpsız sıkıştırma yaptığınızda görselde orijinali ile aralarında nasıl bir fark olduğunu önizleme yapma imkanı var. 

#4- Kraken

Kraken, birden fazla dosyayı aynı anda işleyebilen Google Drive ve Dropbox’a aktarım yapabilen yetenekli bir diğer görsel sıkıştırma aracı. Kayıplı ve kayıpsız olmak üzere Kraken ile istediğiniz görseli sıkıştırabilirsiniz.

Kraken’ın tek dezavantajı, ücretsiz kullanıcılara biraz üvey evlat muamelesi yapmayı sevmesi. Eğer 2 MB civarı veya daha büyük bir dosyayı Kraken ile sıkıştırmak isterseniz ücretsiz bir kullanıcı olduğunuz için sınırı aştınız uyarısını ekrana yapıştırıp sizi diğer alternatifleri kullanmaya davet ediyor. Eğer isterseniz Kraken sıkıştırma aşamasında görseli istediğiniz şekilde yeniden boyutlandırma imkanı da sunuyor.

#5- Gift of Speed

Gift of Speed, PNG ve JPG dosyalarınızı sıkıştırabileceğiniz bir başka görüntü sıkıştırma alternatifi. PNG dosyalarını çoklu olarak sıkıştırmayı destekleyen Gift of Speed maalesef JPG için aynı desteği sunmuyor. Gift of Speed şipşak sıkıştırma servisi TinyPNG’i sevenlerin muhakkak hoşuna gidecektir.

Örnek Karşılaştırmanın Sonuçları

Örnek karşılaştırma sonucunda her bir servis için elde ettiğimiz sonuçlar aşağıda yer alıyor. Fakat siz söylemeden ben söyleyeyim, bu testler ne kadar performansı kanıtlama yönünde geçerli sayılır emin değiliz. Zira bazı araçlar ince ayar yapmaya imkan tanırken bazıları tanımıyor. Biz o yüzden hiçbirinde ekstra bir ayar yapmadan kayıpsız sıkıştırma seçeceğinde default olarak sıkıştırmalar yaptık.

TinyPNG

  • WM Aracı logosu: 12.8 KB / 5.4 KB
  • WM Aracı Facebook kapak görseli: 172.4 KB / 61.0 KB
  • WM Aracı ofis fotoğrafı: 276.8 KB / 143.0 KB

Optimizilla

  • WM Aracı logosu: 12.8 KB / 5 KB
  • WM Aracı Facebook kapak görseli: 172.4 KB / 69 KB
  • WM Aracı ofis fotoğrafı: 276.8 KB / 175 KB

Compressor.io

  • WM Aracı logosu: 12.8 KB / 8.77 KB
  • WM Aracı Facebook kapak görseli: 172.4 KB / 120.27 KB
  • WM Aracı ofis fotoğrafı: 276.8 KB / 105.09 KB

Kraken

  • WM Aracı logosu: 12.8 KB / 8.25 KB
  • WM Aracı Facebook kapak görseli: 172.4 KB / 111.01 KB
  • WM Aracı ofis fotoğrafı: 276.8 KB / 236.41 KB

Gift of Speed

  • WM Aracı logosu: 12.8 KB / 4.0 KB
  • WM Aracı Facebook kapak görseli: 172.4 KB / 55.8 KB
  • WM Aracı ofis fotoğrafı: 276.8 KB / 127.5 KB

Logoyu (PNG) en iyi sıkıştıran servis:  Gift of Speed

Facebook kapak görselini (PNG) en iyi sıkıştıran servis: Gift of Speed

Ofis fotoğrafımızı (JPG) en iyi sıkıştıran servis: compressor.io

Sonuçlar ne olursa olsun bu içerikten çıkartmamız gereken bir ana fikir var. En kötü optimize aracı bile görsellerinizin boyutunuzu inanılmaz şekilde düşürebilir. Bu düşüş bakınca fark edilmeyebilir ancak site hızınız, kullanıcı deneyiminiz ve veri tasarrufunda mutlaka fark edecektir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al