wmaraci reklam

Hosting Nedir? Ne İşe Yarar?

İnternet sitelerinin erişime açılabilmesi ve veri depolaması yapılabilmesi için bir sunucuya ihtiyacı vardır. Bilişim sistemlerinde, web barındırma alanı olarak tanımlanan hizmetlerin İngilizce karşılığı hosting olarak kullanılıyor. Web sayfaları dosyalarının saklanmasını, erişime açık tutulmasını sağlayan hizmet türüdür.

Hostingler, web sitelerinin içeriklerinin yayınlanması için saklama ve depolama hizmeti verirler. Web sitelerini ziyaret edenler, site adresini yazarak bu sunucular üzerindeki dosyalara ulaşır ve istedikleri işlemleri yapmaya başlarlar. Sunucu hesabı olmayan web siteleri yayın yapamaz ve bu sitelere erişim olmaz.

Hosting Ne İşe Yarar?

Hosting Türkçe'de web sunucusu olarak tanımlanır ve web sitelerinin barındığı alanlardır. Web uygulamalarının ve web sitelerinin internet üzerinden erişime açılabilmesi için web sunucu hesabına ihtiyaç duyulur. Kısaca, internet üzerinden yayınlayacağınız ve web sitenizin içeriğini oluşturacak olan gerekli veri ve dosyaların depolanmasını kesintisiz bir şeklide yayınlanmasını sağlar. Web sunucuları, açık ve çalışır durumda olduğu süre boyuncu, web sitelerine erişimler yapılabilecektir. Web sitesi sahipleri, bu sunucular üzerinden alan kiralar ve kendilerine sunulan seçeneklere göre istedikleri hizmetleri alabilirler.

Her Webmasterın Keyifle Okuyabileceği 10 Kitap
İlginizi Çekebilir!

Her Webmasterın Keyifle Okuyabileceği 10 Kitap

2016 Yılında kaç tane kitap okumuştunuz? Tamam tamam bu konudaki tavrınız net. Hayatı nasıl ki sadece hayattan öğreniyorsak, interneti de internetten öğrenebileceğimizi düşünüyorsunuz. Aslında haksız sayılmazsınız yine de büyü...

Hosting Türleri Nelerdir?

Hosting hizmeti, web sitelerinin yapılarına ve içerik yoğunluklarına göre farklı türlerde sunuluyor. Sunucu türleri, işletim sistemlerine ve sunulan hizmetlere göre türlere ayrılıyor.

Paylaşımlı Hosting – Shared Hosting: Bir sunucu üzerinde birden fazla web sitesinin barındırıldığı sunuculardır. Sunucuya ait olan Ram ve CPU, sunucuda barındırılan tüm web siteleri tarafından ortak kullanılır.

Kiralık Sunucu – Dedicated Server: Fiziksel sunucu olarak adlandırılır ve web sitesi sahibi kendi adına sunucuyu kiralar, tek başına kullanır. Bu sunucularda bir adet web sitesi barındırılır ve kaynaklar daha verimli kullanılır. Sanallaştırma yöntemi ile birden fazla site yer alabiliyor.

VPS – Virtual Private Server: Sanallaştırılmış özel sunucu hizmeti olarak sunulur. Fiziksel sunucunun birden fazla fiziksel sunuculara dönüştürülmesini sağlar. VPS üzerinde yer alan web siteleri, ihtiyaç durumuna göre cpu ve ram gibi kaynakları anlık ihtiyaçlara göre kullanır.

Bulut Hosting – Cloud Hosting: Sanal fiziksel sunucular olarak tanımlanır ve bir panel üzerinden, sunucu kaynaklarının ihtiyaç durumuna göre artırma ya da eksiltme şeklinde kullanılmasını sağlar. Sunucuda oluşabilecek arıza durumları, web sitesine erişimleri etkilemeyecektir.

Web sunucu türleri, barındırdıkları site sayısı, kaynak kullanımı ve fiziksel ya da sanal yapılarına göre çeşitlere ayrılıyor. Her kullanıcı, sektör ve web sitesi içerik yapısına göre sunucu türünü seçebiliyor.

Hosting Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Web sitelerinin yayınlarını kesintisiz sürdürebilmesi ve ziyaretçilerin erişim sorunu yaşamaması birçok açıdan önemlidir. Hosting güvenliği için oluşturulan hesaplarda şifrelerin güçlü ve tahmin edilmesi zor yöntemlerle oluşturulması gerekiyor.

Web sunucu hesapları oluşturulurken, sosyal medya ya da mail adresi gibi işlemlerde kullanılan şifreler kullanılmamalıdır. Tüm işlemler için farklı şifreler belirlenmelidir. Kullanılan şifreler belirli zaman aralıklarında düzenli olarak değiştirilmeli ve güvenlik için ekran klavyesi kullanılarak şifre bilgileri yazılmalıdır.

Hosting Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Web siteniz ya da web uygulamanız için kullanılan yazılım diline göre hosting türünü seçmeye özen göstermelisiniz. Hizmet alacağınız firmanın güvenilir olması önemlidir. Web sitenize yapılacak erişimlerde sorun yaşanmaması için kaynak kullanımı yüksek olan web sitelerinin yer almadığı sunucuları tercih etmelisiniz. Hosting paketleri Windows ve Linux tabanlı olarak hazırlanır. Web sitesinin yazım dili hangi tabana uyumlu ise sunucu seçimi de ona göre yapılmalıdır.

Domain Ve Hosting Arasındaki Farklar Nelerdir?

Domain, web sitelerinin adını temsil eder ve alan adı olarak tanımlanır. Farklı uzantılarla birlikte kullanılır. Hosting ise web sitesinin erişilebilir olmasını sağlayan tüm dosyaların depolandığı, saklandığı ve yayınlandığı alandır.

Hosting Firması Nasıl Seçilmelidir?

Hosting firması, aylık ya da yıllık kiralama yöntemi ile müşterilerine hizmet verir. Her firmanın sunduğu imkanlar ve sunucu türleri farklıdır. Web hosting firması seçimi yapacak olanlar, kesintisiz destek hizmeti alabilecekleri ve müşteri portföyü geniş olan firmaları seçmelidir. Firmanın sektörde ne kadar zamandır hizmet verdiği, seçim yaparken dikkat edilecek hususlardan birisidir.

Hosting Fiyatlar

Hosting fiyatları firmaların sundukları paket seçeneklerine göre değişiyor. Yeni web sitesi sahibi olanlar, işlemlerine eko hosting paketi ile başlamalıdır. Paket seçenekleri, eko, süper eko, standart, sılver, gold, platinium, profsessional paketler olarak sunuluyor. Her paketin fiyatı, aylık ve yıllık kiralama sürelerine göre belirleniyor.

Hosting Olmadan İnternet Sitesi Kurulabilir Mi?

Web sitesi kurabilmek için domain ve hostinge ihtiyacınız vardır. Yani sunucu hizmeti almadan web siteniz erişime açılamaz. Web ya da Linux hosting hizmetleri ile istediğiniz web sitesini kurabilirsiniz.

Hosting Ve Sunucu Farkı Nedir?

Hosting bir web sitesinin sunucu üzerinde barındırılması işlemidir. Sunucu ise bu hizmetlerin sunulmasını sağlayan büyük bilgisayar sistemleridir.

Sonuç

Web sitesi kurmak için ihtiyacınız olan hosting hizmet türleri hakkında detaylı bilgi alabilir ve güvenilir hizmet alarak sitenizi yayınlayama başlayabilirsiniz. Çok sayıda kişisel ve kurumsal web sitesi, turkticaret.net üzerinden sunucu hizmetleri alıyor. Ucuz hosting hizmet seçenekleri ile tüm web sitelerinin kesintisiz hizmet vermesini sağlıyor. Web siteleri yazım dillerine göre farklı sunucu seçenekleri sunduğu için web sitelerinin ihtiyaç duydukları kaynakları daha iyi kullanmalarını sağlıyor. Sunucu hizmetlerinde sunulan müşteri destek hizmetleri ve uygun fiyat seçenekleri ile sektörde güvenilir firma olarak yer alıyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al