wmaraci reklam

Adidas'ın Zaman Makinesi Tadında Retro Tasarımlı Yeni Sitesi

Hani şu hiperaktif GIF'lerin sayfanın içinde oradan oraya atlayıp zıpladığı internet sitelerini hatırlıyor musunuz? Güzel; çünkü Adidas da hatırlıyor. Hatta hatırlamakla kalmayıp, bir de tasarlıyor!

Adidas, 90'ların modasından ilham alarak geliştirdiği yeni Yung serisi ürünleri için alışılmadık bir pazarlama stratejisi geliştirdi. 90'lı yılların retro ruhunu iliklerine kadar tüketiciye hissettirmek isteyen marka, Yung serisi ürünlerinin sergilendiği retro tasarımlı bir sayfa dizayn etti. (Evet, hiperaktif GIF'leri de var)

Günümüz tasarım anlayışı açısından ürünün sayfasını belki beğenmeyebilirsiniz. Ancak olayın ürün ile bağdaşması odağında geliştirildiğini düşününce, fikri kıskanma ve takdir etme mekanizması harekete geçmiyor da değil.

Yung serisinin internet sitesinde her şey 90'lı yıllardan kalma gibi görünüyor. Renkli animasyonlar, gereksiz sayaçlar, şirazesi kaymış aksiyon butonları ve asla doğru boyutlandırılamamış görseller

Adidas sayfayı tasarımın dışında etkin öğelerle de desteklemiş. Örneğin: İnternet tarayıcınız üzerinden oynayabileceğiniz tematik bir retro oyun, eski tarz gömülü bir video oynatıcısı ve daha neler var neler!

İsterseniz biraz da sahnenin arkasına bakalım. Özünde sayfadaki birçok şey gerçek animasyonlar gibi görünmesine rağmen kodlara yakından göz attığımızda; zengin CSS animasyonlarından, JavaScript'den ve akıllıca kullanılmış SVG dosyalarından faydalanıldığını görüyoruz.

Biliyorum. Mağaradan çıkalı neredeyse 15 yıl oldu ama bence nostalji için o atmosfere tekrardan göz atmak isteyeceksinizdir.

❱❱ Adidas'ın Yung serisi sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al