wmaraci reklam

Adobe Ses Düzenleme Yardımcısı VoCo'yu Tanıttı

Baştan söylüyoruz, şimdiden kemerlerinizi takın ve spamlar yada korsanlık teorileri üzerine kurulu yeni bir internet dünyası için geri sayıma başlayın... Çünkü Adobe’un yeni ses düzenleme aracı VoCo ile artık internet dünyasında yepyeni ve çok daha sesli olacak bir dönem başlıyor!

Adobe’un MAX etkinliğinde tanıtımı gerçekleştirilen yeni Adobe ailesinin üyesi VoCo, yüklediğiniz 20 dakikalık ses dosyaları üzerinden ses sentezi çalışmaları oluşturmanıza izin veriyor. VoCo’yu en basit kavramıyla ses dosyaları için bir Photoshop yazılımı gibi düşünebilirsiniz. VoCo ile bir ses dosyası üzerinde detaylamasına değişiklikler yapılabilecek ve kişinin örnek sesinden konuşma devam ettirilip, yeni kelimeler araya eklenebilecek.

Yani, diyelim ki bir video hazırladınız ve “Keşke şurada şunu deseymişim” dediniz, VoCo ile o araya o kelimeyi ekleyebilmeniz mümkün olacak. Ya da bir kelimeyi yanlış telaffuz ettiniz ve ses dosyası üzerinden bunu değiştirmek istiyorsunuz, hiç sorun değil. VoCo ile örnek sesteki tonlamayla bu değişimi kolayca yapabileceksiniz.

Burada en önemli detay, işlemi tekrardan ses kaydı alarak yapmayacak olmanız. Örneğin araya kelime eklerken klavyeden kelimeyi yazacaksınız ve gerisini sizin için VoCo zahmetsizce halledecek. Tüm bu detaylar düşünüldüğünde VoCo ile ileri seviye ses montajı oldukça kolay hale gelecek.

Hemen komplo teorilerine başlamayalım, çalışmaların sonuçları her ne kadar doğal sonuca oldukça yakın olsa da yapılan montaj işlemi kolayca kulağı iyi olan kullanıcılar tarafından bile fark edilebilecek. VoCo’nun nasıl çalıştığının bir örneğini görmek istiyorsanız ve lügatınızda “Güzel ama İngiliççe” cümlesi yoksa etkinlikten kısa tanıtım videosuna göz atabilirsiniz;

Adobe’un bu yazılımı geliştirmesinin arkasında yatan en büyük neden, kullanıcıların kolayca ses dosyaları üzerinde değişiklikler yapabilmesi ve hataları düzeltebilmesi açıklaması olmuş. Şuanda hala geliştirilme aşamasında olduğu için VoCo’ya dair tam fonksiyonlar veya fiyat bilgisi yok ancak ilerleyen zamanda Adobe bu konuda da mutlaka bir detaylı açıklama yapacaktır.

Sizce bu yazılım çarşıyı pazara katmaya yeterli olur mu? Hadi komplo teorilerinizi üretin! :D

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al