wmaraci reklam

AdWords Reklamlarıyla Bilet Satmak için Artık Sertifika Almanız Gerekecek

Google; spor hayranlarından musiki aşıklarına, musiki aşıklarından tiyatro meraklılarına kadar bilet satın almak isteyen herkes için ilk durak. Yaptığı son AdWords politikası güncellemesiyle birlikte Google bu durağı daha etkin kullanmak ve kullanıcı deneyimini en üst düzeye taşımak istiyor.

2017’nin Kasım ayında AdWords politikaları üzerinde bir takım değişiklikler yapılacağını Google, AdWords ağı kullanıcılarına duyurmuştu. Bazı bilet satıcıları ve pazarlamacıların kullanıcılara kısıtlı bilgiler sunması ve şeffaflıktan uzak tavır takınmaları üzerine yeni bir politika değişikliğine varıldı. Bundan sonra Google’ın reklam ağını kullanarak bilet satmak isteyen tüm aracıların Google sertifikalı olması gerekecek.

Politika değişikliğini Adwords blogu üzerinden duyuran Google, politika açıklamasına ilişkin olarak: “Yalnızca kullanıcılara harika deneyim sunan firmaları platformumuzda tutmak istiyoruz. Bu nedenle bugünden itibaren şeffaflığı ve kullanıcı deneyimini arttırmak adına tüm bilet satıcılarının (reseller) Google sertifikalı olması gerekecek. Böylece kullanıcılar bilet alışverişi yaparken şeffaflık ilkesi sayesinde ek masrafları gözden kaçırmayacak.” açıklamasını yaptı.

Hangi Bilet Satıcılarının Sertifikalı Olması Gerekecek?

Biletlerin birincil sağlayıcısı olmamanız halinde AdWords üzerinden bilet reklamı yapmanız için sertifika almanız gerekecek. İşletmenizin hem birincil sağlayıcı hem de bayi olarak bilet satması durumunda ise Google yine sertifikalı bir satıcı olmanız gerektiğini belirtiyor.

Bir de oyunun dışında gibi görünen ama içinde yer alan sağlayıcılar var. Etkinlik bileti toptancıları, açık artırma siteleri ve biletlerin yeniden satışına izin veren pazar yerlerinin AdWords ağı üzerinden reklam yapabilmesi için sertifikalı olması gerekiyor.

Google, WordPress’i Hızlandırmak için Yeni Bir Ortaklık Kuruyor
İlginizi Çekebilir!

Google, WordPress’i Hızlandırmak için Yeni Bir Ortaklık Kuruyor

Google’ın son yıllarda gündeminde 3 ana konu başlığı var; hız, çok hız ve daha çok hız… Arama motorunu ışık hızına çıkarmak isteyen Google, kullanıcılarına daha hızlı yanıt verebilmek için kapsamlı yeniliklere imza atı...

Sertifika Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Sertifika başvurusu yapacak işletmelerden Google’ın bazı beklentileri var;

  • Bayi konumunda olan web sitelerinin veya uygulamaların kendilerinin ikincil satıcı olduklarını ve biletlerin birincil sağlayıcısı olmadıklarını açıkça ifade etmeleri gerekiyor. Açıklamanın ana ve tüm sayfalarda kolayca görülebilir olması, bilet fiyatlarının birincil satıcının sunduğu bilet fiyatından daha yüksek olabileceğini belirtmesi gerekiyor.
  • Reklamlarınızda “Resmi” gibi biletlerin birincil satıcısı olduğunuzu ima eden ifadeler ve “ArtistAdiBiletleri.com” gibi resmilik çağrısı uyandıran alan adı üzerinden birincil satıcı olmamanız halinde satış yapılamayacak.
  • Kullanıcılar ödeme sayfasına geçiş yapmadan önce satın almak istedikleri bilete dair bir fiyat dökümünü görebilecek, bu dökümde tüm masraflar ve özel masraflar ulaşılabilir olacak.

Google’ın yeni beklentilerin tamamını sağlayan Webmaster ve reklamcılar, buradaki başvuru formu yardımıyla sertifika başvurularını Google’a iletebilirler.

Google kullanıcılar için gerçekten faydalı adımlar atıyor ancak bu değişikliğin ilgili sektörde yer alan Webmaster ve reklamcılar için bir eksi puan olarak geri dönüş yapacağı kesin.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al