wmaraci reklam

Age of Empires Definitive Edition’ın Çıkış Tarihi ve Fiyatı Açıklandı!

Geçtiğimiz sene Microsoft yenilenmiş bir Age of Empires oyunun müjdesini vererek hepimizin nabzını yükseltmeyi başarmıştı. Tamamen yenilenen grafik ve oyun mekanikleri sözü veren Microsoft, yenilenmiş Age of Empires için 2017 Ekim’ine söz vermiş ancak yapımda ve yayında çıkan sorunlardan dolayı yayın tarihi belirsiz bir tarihe ertelenmişti. Bugün açıklama yapan şirket, yeni bir tarih ve kapalı beta için detayları verdi.

Age of Empires Definitive Edition olarak adlandırılan yenilenmiş Age of Empires oyunu 20 Şubat 2018’de tüm dünya ve elbette Windows 10 PC kullanıcıları için Windows Store üzerinden satışa çıkarılacak. Oyunun etiket fiyatı ise 20. yılın hatrına(?) 20 Dolar olacak. Ön sipariş şansını değerlendirerek oyunu satın alan kullanıcılar için 29 Ocak’tan itibaren oyun kapalı beta olarak sunulacak ve çoklu oyuncu modu kullanıma açılacak. Tüm kullanıcıların Age of Empires Definitive Edition’u tadımlamaları için ise Şubat ayının sonunu beklememiz gerekecek.

Yenilenmiş Age of Empires’da Bizleri Neler Bekliyor? Zeki Müren de Bizi Görecek mi?

Microsoft oyunun gecikmesinin nedenini oyun üzerinde yapılan kapsamlı geliştirmelere bağlıyor. Yeni sürümde Rise of Rome oyunundaki 16 medeniyetin tamamı oyuna dahil edilecek. Çağın gerekliliklerine uygun olarak geliştirlen, daha oynanabilir bir Age of Empires oyunu karşımıza çıkacak. Microsoft’un yayınladığı blog içeriğine göre;

  • Tamamen yenilenmiş ve tekrardan yapılandırılmış 4K grafikler
  • Xbox Live ve LAN desteğiyle çoklu oyuncu modu
  • Orijinaline sağdık kalınarak tekrardan kaydedilen oyun müzikleri
  • Yeni heyecan verici Kampanya (Campaing) görevleri ve kampanya modu editörü

bizleri bekleyecek.

Age of Empires Definitive Edition sadece Windows Store üzerinden sunulacak ve muhtemelen tekelliği korumak isteyen Microsoft, oyunu Steam üzerinden satışa sunmayacak. En azından şimdilik açıklamalarda böyle bir detay yok.

Age of Empires Definitive gerçekten kutlama yapmayı hakeden bir oyun mu orası şüpheli… Yayın tarihinden çok uzun bir süre sonra yayınlanıyor ve fiyatı beklendiği kadar cazip değil. Üstelik bu oyunun yeni bir Age of Empires oyunu olmadığını sadece eski oyunun re-mastered sürümü olduğunu hatırlatalım.

Bakalım Age of Empires Definitive Edition eski efsaneyi tekrar hayata geri döndürebilecek mi? Siz yenilenen oyunu satın almayı düşünüyor musunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al