wmaraci reklam

@ İşaretinin Farklı Dillerdeki İlginç Anlamları

@ işaretiyle çoğumuz ilk mail hesabımızı açtığımızda tanıştık. Ne var ki, klavyede farklı tuş kombinasyonlarıyla meydana getirdiğimiz bu işaret hep aynı yerinde kalmadı. Bir süre sonra @ işareti önce yazılımlarda, sonra sosyal medyada kendine yer buldu. Artık birini etiketlemek için tıpkı mailde olduğu gibi @ işaretini kullanıyor, programlama yaparken ondan faydalanıyor hatta anımsatıcı listemizde bile kullanıyoruz. Bu arada, WM Aracı’nda bile @ işareti her gün yüzlerce defa kullanılıyor.

Buraya kadar tuhaf bir şey yok. Asıl tuhaflık buradan sonra ve tüm dünya kültürlerinin bir araya gelmesiyle başlıyor. Bizler, @ işaretini olduğu gibi dilimize geçirip orasını burasını bızıklamadan kullanırken, birçok ülke kendi dillerine uyarlayarak tanımlamış.

İngiltere’nin önde gelen ofis malzemeleri tedarikçisi Viking ekibi, farklı uyruklu çalışanları tarafından @ işaretinin kendi dillerinde farklı şekillerde isimlendirildiğini fark etmiş ve ekip bunu tüm dünyayla ilgi çekici şekilde paylaşmak istemiş. Kuru kuruya gitmeyeceğini düşünülen içerik için tasarımcı Andres Lozano da birbirinden güzel illüstrasyonlar hazırlamış. İşte muhtemelen sizi şaşırtacağını düşündüğümüz @ işaretinin farklı dillerdeki ilginç anlamları;

#1- Hollanda - Maymun Kuyruğu

@ işaretini sıkça kullanan Hollandalılar için bu işaretin tanımı maymun kuyruğu olarak belirtilmiş. Maymunların kuyruklarına verdiği ilginç kıvrım düşünüldüğünde aslında oldukça iyi bir benzetme ve tanımlama yöntemi gibi duruyor.

Apple, Makine Öğrenimi Konulu Blogunu Yayına Aldı
İlginizi Çekebilir!

Apple, Makine Öğrenimi Konulu Blogunu Yayına Aldı

Dolaptaki mutfak robotumuzun 10 sene sonra yapay zeka yardımıyla yemek yapıp yapmayacağı henüz belli değil. Lakin Apple bu pazarın içinde yer almaya başladığına göre, ufukta bizi heyecan verici yenilikler bekliyor olabilir. Apple uzun b...

#2- Danimarka - Fil Hortumu A

Fil Hortumu A tanımlamasını bizim “Yumuşak G” veya “Şapkalı G” tanımlamamıza benzetebiliriz. Fillerin kıvrımlı hortumlarından esinlenen tanımlama, maymunlarla kıyaslandığında daha kreatif duruyor öyle değil mi?

#3- Yunanistan - Yavru Ördek (Duckling)

Yunanistan’ın tanımlaması listedeki en sevimli tanımlamalardan biri. Hazırlanan illüstrasyon sanırım Yunanların neden böyle bir tanımlama yaptıklarını anlamanız konusunda yardımcı olacaktır. Özellikle ördeklerin kanatları nedeniyle @ işaretinin bu şekilde tanımlandığı düşünülüyor.

#4- İsrail - Meyveli Turta

En iştah kabartıcı tanımlamanın İsrail’e ait olduğu kesin. Kek ve turtaların içindeki meyvelerin dağılımının @ işaretine benzetilmesi sonucu İsrail’in böyle bir tanımlama yaptığı düşünülüyor. Biraz zorlama gibi duruyor ama hiç yoktan iyidir.

#5- İsviçre - Tarçınlı Çörek

Eğer Google’dan “Cinnamon Bun” şeklinde görsel arama yaparsanız, İsviçre’de @ işareti için neden böyle bir tanımlama yapıldığını anlayacaksınızdır. Çokça tüketilen tarçınlı çöreklerin dış görüntüsü nedeniyle İsviçreliler @ işaretini tarçınlı çörek olarak tanımlamışlar.

#6- Japonya - Naruto (Burgaç)

Japonların her işte olan kreatif yanlarını @ işaretini tanımlama aşamasında da kullanmışlar. Japonlar, Naruto ve Awaji adası arasında suda meydana gelen burgaçı @ sembolünü tanımlamak için kullanmışlar. İlginç ama yerinde bir benzetme olmuş, helal size Japonlar!

#7- Çin - Kapalı A

Çinliler @ sembolünü betimleme konusunda daha nizami bir tutum sergilemişler. “Yuvarlak A” ve “Kapalı A” benzetmelerinin yanı sıra illüstrasyonda gördüğünüz “Lacy A” yani “Bağcık A” tanımlamasını da kullanıyorlar.

#8- Bulgaristan - Çirkin Yazılmış A

@ işareti @ işareti olalı böyle büyük zulmü görmemiştir. Bulgaristan’da @ işaretinin tanımlaması olarak “klyomba” yani “Çirkin Yazılmış A” tanımlaması kullanılıyor.

#9- Kazakistan - Ay kulağı

Kazaklar @ işaretini tanımlamak için ilhamlarını yıldızlardan almış. Ayın kulağına benzetilerek ortaya çıkartılan benzetmenin hayli yaratıcı bir düşüncenin ürünü olduğu kesin. Acaba bunu düşünürken yıldızlara mı baktılar dersiniz?

Viking ekibi sadece 9 farklı tanımlamasına ulaşmış ancak bundan çok daha fazlası olduğu kesin. Belki sizin de bu listeye eklemek isteyeceğiniz bir şey vardır?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al