wmaraci reklam

Uzay Temalı ve İlham Veren 18 Tasarım Harikası İnternet Sitesi

Bir çoğumuz Flash’ı ardımızda bırakmamızla birlikte bizi şaşırtan kreatif aksiyonlu internet sitelerinin sayısının azalmaya başladığını fark etmişizdir. Flash ideal bir ortam değildi, internet sitelerinin yüklenene kadar tıraşlı yüzümüzde top sakal çıkıyordu fakat etkileyici oldukları kesindi. Flash’ın helvasını çoktan yedik. İnternetin lebi deryasında ise hala bizi şaşırtacak kadar güzel tasarlanmış internet siteleri var.

Etkileyici güzelliği ve insanlık için hala bir sır perdesi olması nedeniyle uzay konsepti tasarımcılar tarafından sıkça benimseniyor. Üstelik Flash ile birlikte öldüğünü sandığımız o kreatif internet sitesi oluşturma modası uzay temalı internet siteleri arasında hala oldukça popüler. İşte onların arasından görülmeye değer en iyi 20 internet sitesi:

1- Alessio Santangelo

Alessio Santangelo bizden biri. O da bir Webmaster ve Front-End Developer. Hünerini sonuna kadar sergileme işine önce kendi portföy sitesinden başlamış. Alessio’nun sitesi giriş yaptığınız anda fütüristik uzay atmosferinin etkisi altına giriyorsunuz. Bu portföy sitesi sayesinde Alessio’nun çok ekmek yediği kesin.

Yeni Sözlük Projeleri Neden Tutunamıyor?
İlginizi Çekebilir!

Yeni Sözlük Projeleri Neden Tutunamıyor?

Ülkemizde trafik elde edinme konusunda oldukça iyi çeşitli sözlük siteleri olmasına rağmen, yeni sözlük projeleri neden yükselen yıldızlar olmaktan uzak? Neden yeni ve markalaşma yolunda emin adımlar atan sözlüklerle karşılaşmıyo...

2- Minicool

Normalde internet sitelerinin hepsi zirveden başlar. Bu uzay temalı internet sitesinde ise tasarım sayfanın en altından en üstüne doğru başlayıp son buluyor. Tamamen illüstrasyonlardan oluşturulan sitede uçan daire içindeki tavşan siz farenizinin scrool’unu kaydırdıkça zirveye kadar size eşlik ediyor.

3- Send me to outer space

Küçükken sorulan büyüyünce ne olmak istiyorsunuz sorsuna “Astronot” cevabını veren sıradan bir tasarımcı, büyüyünce işlerin hiçte kolay olmadığını fark ediyor. Astronot olamıyor ama grafiker olduğu için uzaya gitmekten de vazgeçmiyor. İnsanların ona bağış yapabileceği “Beni uzaya gönderin!” Projesi için bu internet sitesini kuruyor. Ne diyelim, umarım her şey gönlünce olur…

4- Brandon Jhonson

Brown Üniversitesinde Asistan Profesör olarak çalışan Brandon C. Johnson’ın kişisel internet sitesi eğer bir site ise Allah aşkına bizim akademisyenlerinki nedir? Harika arka plan geçişleriyle süslenen internet sitesi için profesör gerçekten büyük bir övgüyü hak ediyor.

5- Vizua

Vizua bir kreatif ajansın internet sitesi. Kendilerini tuhaf ve uzaylı olarak gören şirket çalışanları tüm konseptlerini uzaylılar üzerine kurmuşlar. Kurmakla da kalmamış, bu harika internet sitesini oluşturmuşlar.

6- Send A Sceptic to Space

Bu internet sitesi genel bir organizasyon için oluşturulmuş. Organizasyonun amacı 120 farklı ülkede insanların katılabileceği bir grubu seçip, uzaya göndermek ve onların dünyaya bakış perspektiflerinde bir etki bırakmak. Bir de site Overview Effect simülasyonu sunuyor. Bu efekt astronotların dünyanın dışına çıktıklarında dünyaya bakıp hissettikleri olarak açıklanıyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

7- Mordillo

Rengarenk renk paleti ve çizgi filmden fırlamış karakterlerle donatılan Mordillo, retro tasarım tarzıyla dikkat çekiyor. Uzay temalı bir portföy sitesi olan Mordillo’da gezegenleri gezerek internet sitesini de gezmiş oluyorsunuz.

8- In Space We Trust

İnteraktif bir oyun kıvamında tasarlanan bu internet sitesi, uzay tarihi hakkında yapılan araştırmalardan ve tarihlerinden haberdar olmamızı sağlamak amacıyla tasarlanmış. Muhteşem grafiklerin süslediği internet sitesine astronot ve diğer önemli ses kayıtları da eşlik ediyor.

9- Paper Planes

Paper Plans, Kağıt Uçaklar, bir internet sitesi olmasına karşın bu internet sitesini sadece mobil cihazınızla kullanabiliyorsunuz. Kağıt uçak animasyonlarından meydana getirilen internet sitesini mobil cihazınızdan açıp, cihazınızı salladığınız anda site harekete geçmeye başlıyor. Etkileyeci fakat keşke Web sürümü için de farenizi sallayın gibi bir şey yapsalarmış.

10- 12Wave

12Wave, ilginç ve sıra dışı animasyonlara sahip internet siteleri kurma üzerine profesyonelleşmiş bir web tasarım şirketi. Müşterilerini kreatif yanlarıyla etkilemeyi başaran 12Wave’in internet sitesi sizi kendi şirketlerinde (uzay üssü) ufak bir gezintiye çıkarıyor.

11- Space Ape

Parallax efekti üzerine kurkulanan bu internet sitesi ise farklı bir kozmos teması sunuyor. Tasarımın mottosu ise “Gök yüzü limit değildir” olarak öne çıkıyor. Sitenin bölümleri geçtikçe size kaliteli animasyon ve grafikler eşlik ediyor.

12- BrightMedia

Kozmik tasarım yapısıyla öne çıkmayı başaran bu internet sitesi, bir başka kreatif ajansa ait. İçerik ve slogan konusunda pek kreatif olmayı başaramamışlar ancak internet sitelerindeki tipografi ve geçiş efektlerini mutlaka beğeneceksinizdir.

13- 4por4

4por4, bir çöreği yakalamaya çalışan astronot ve uzayın beyaz temsili ile ön plana çıkıyor. İnternet sitesinin yapısında kullanılan minimalistlik ve stil tarzı ise tam bir harika!

14- Space Advisor

Space Advisor, “Beyond Earth” isimli belgesele ithafen hazırlanmış uzay temalı bir internet sitesi. Bu deneysel internet sitesinde kullanıcılar 3D deneyimiyle dünya ve uzayın derinlikleri keşfetme şansına sahip oluyor.

15- Easy Rocket Studio

İnek kaçıran uzaylı loader’ı ile kullanıcıları karşılayan bu internet sitesi tamamı yüksek kaliteli illüstrasyonlardan oluşuyor. Siz sayfayı aşağıya geçtikçe arka planda hava olayları gerçekleşiyor. Hatta dilek tutmanız için bir yıldız bile kayıyor!

16- Space and Sound

Space and Sound, temiz ve dinamik içeriğiyle dikkat çeken bir başka uzay konseptli internet sitesi. Siteyi ziyaret ettikten sonra sayfayı aşağıya doğru kaydırmanız aksiyonu görmeniz için yeterli oluyor.

17- Alquimia

Alquimia, küçük bir online portföy sitesi olarak tasarlanmış. Sitenin tasarımında kullanılan kozmos teması ve harika tipografi portföyden önce insana kendini hayran bırakmayı başarıyor.

18- Tomas Bata

Tomas Bata üniversitesi için hazırlanan bu internet sitesi kullanıcıları projenin içine çekerken aynı zamanda uzayın derinlik atmosferine sürüklemeyi başarıyor. Geometrik fontlar ve gizem teması ise oldukça ilgi çekici.

Bir webmaster, tasarımcı veya girişimci olmanız hiç fark etmez. Listede gerçekten muhteşem ve ilham alınacak projelerin olduğunu düşünüyoruz. Sizin favoriniz hangisi çalışma olmayı başardı?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al