wmaraci reklam

Başarılı bir Freelancer Olma Yolunda Cebe Atabileceğiniz 5 Harika Strateji

Freelancer için ekmek artık aslanın midesinde değil, aslanın kendisi ekmek. Aslan ise para kazanmak ve başarılı olmak adına uğraşmanız gereken onlarca şeyin tek bir vücutta birleşen simgesel hali. Freelancer sektörü hiç olmadığı kadar dalgalı ve limanlara artık eskiden olduğu kadar çok müşteri uğramıyor. Limana uğruyan gemileri ağırlamak ve kazanç sağlamak istiyorsanız kendinizi rakiplerinizden farklılaştırmanız gerekiyor.

Satış teknikleri üzerine çok satan bir kitabın yazarı olan seri girişimci Daniel DiPazza’nın, Freelancer çalışanlara en büyük tavsiyesi kendilerini farklılaştırmaları. Başarılı bir Freelancer olma yolunda kendinizi rakiplerinizden nasıl farklılaştıracağınızı mı bilmek istiyorsunuz? O halde Daniel DiPiazza’nın bu 5 adımlı stratejisine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

1- Düşük Fiyat Sunun

Yeni başlayan bir Freelancer olduğunuzda müşterileriniz size koşa koşa gelmeyecek. Önce onlara size gelmesi için iyi bir neden vermeniz gerekiyor. Elinizde henüz yetenekleriniz dışında bir şeyiniz olmadığı için sunabileceğiniz düşük fiyatlar şimdilik sahip olduğunuz tek kıymetli hazineniz.

Yeterli müşteri portföyü oluşturmak ve yaptığınız çalışmaları gösterebilmek adına ilk adımda referans edinme odaklı çalışmayı düşünmeniz gerekiyor. Yeteri kadar müşteri portföyünüzü oluşturduğunuzda fiyatlarınızı çalışmanızın sunduğu değeri göz önüne alarak yükseltin. (Dikkat, DiPiazza fiyatlarınızı arşa çekin demiyor.)

DiPiazza’nın Freelancer çalışanlara bu stratejiyi takip etmeleri için sunduğu gerekçe de oldukça makul görünüyor;

Ucuza iş yaptığınızda insanlar fiyatınız düşük olduğu için sizin düşük kaliteli çalışmalar beklerler. İşin anahtar noktası tam burası. Onlara öyle çalışmalar çıkarın ki, bu kadar değerli bir hizmeti nasıl bu fiyata aldıklarına şaşırsınlar. Bu etkiyi yaratmak çok önemlidir.

Firewall Satın Alırken Hangi Özellikleri Dikkate Almalısınız?
İlginizi Çekebilir!

Firewall Satın Alırken Hangi Özellikleri Dikkate Almalısınız?

Günümüzün son derece karmaşık siber suçları ve sürekli internete bağlı olarak gelişen teknoloji formu göz önüne alındığında güvenlik duvarının her kullanıcı için gerekli olduğu anlaşılmaktadır. Güvenliği tam olarak sağ...

2- Erişilebilir ve Basit Olun

Müşterilerin ihtiyaçlarına onların ihtiyacı olduğu zaman yanıt vermek fırsatları değerlendirmek demektir. Müşteriler size hızlıca ve ihtiyaç duyduklarında ulaşabilirlerse tekrar tercih sebebi olabilirsiniz.

DiPiazza’ya göre birçok Freelancer harika yeteneklere sahip ancak sahip olduğu bu yeteneklerini doğru şekilde müşterilere sunamıyor. Hizmetlerinizi veya ürünlerinizi paket haline getirmek müşteriye ulaşmanın ve müşterilerin size ulaşmasının kolay yoludur. Unutmadan, oluşturduğunuz paketlere başlangıç aşamasında bolca ekstra ücretsiz servis eklemeyi ihmal etmeyin.

3- Kendinizi Bir Marka Olarak Düşünün

Kendinizi yaptığınız işte bir marka olarak düşünün. Bir marka olarak diğer Freelancer’ların önüne geçmeyi nasıl başarabilirsiniz? Önce diğer Freelancer’ların ne sunduğunu bilmeli ve onların sunduklarından bir boy ileri servisleri nasıl sunabileceğinize karar vermelisiniz.

DiPiazza: “Ürün ve servislerinize eklediğiniz bariz ve ayırt edilebilir kalite detayları müşterilerin satın alma kararını etkileyen en önemli faktörlerden biridir.” diyor. Müşterilerinizin sırf ürün ve hizmet sunuş biçimiz yetersiz olduğu için başka birini tercih etmesine neden olabilirsiniz, buna neden olmayın.

4- Çeşitlilik Sunun

Eğer bir alanda yetenekliyseniz başka bir alanda da yeteneğiniz olabilir. Ya da iş yapmak adına bu yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Örneğin bir grafik tasarımcısı olarak logo tasarlıyorsanız, müşterinize kartvizit seçeneği sunmayı düşünmelisiniz. Bir metin yazarıysanız, içeriğiniz için kullanılacak görselleri temin etmeyi iş anlaşmasına ekstra bir bedel karşılığında dahil edebilirsiniz.

Müşterilerin size başvurmasının nedeni kendilerinin iyi olmadıkları konularda daha iyi birilerinin yardımına ihtiyaç duymak istemeleridir. Siz de onlara bunu verin ama kaşıkla verdiğinizin yanında kepçeyle çeşitlilik sunmayı ihtimal etmeyin.

5- Garanti ve İade Hala Satıyor

DiPiazza’ya göre Freelancer olarak çalışanlar müşterilerine yeteri kadar güvenceyi vermekten geri duruyorlar. Oysa Freelancer olmak demek, her zaman kazanma ve kaybetme riskinin ortasında bir yerlerde olmak demek. Müşterilerin sizi tercih etme şansını yükseltmek için garanti ve iade seçenekleri sunun.

Yaptığınız çalışmanızın çöpe gitmesine takılmayın. Yeni bir müşteri sizi tanıdı ve denedi. Siz de yeterliliklerinizi görmüş oldunuz. Müşteriniz parasını geri aldığı için ihtiyacı olanı bulmaya giderken sizinle çalışmanın sorun olmayacağını öğrendi. En kötü ihtimalle müşteriniz artık parasını alıp karşılığını alamayan sinirli biri değil ve her platformda sizi kötülemekle uğraşmayacak. Bunun yerine yaşadığı pozitif deneyimi paylaşacak. Sizin açınızdan bu deneyim tek taraflı gibi görünüyor olsa bile yapılan bu alışveriş her iki tarafa da değer kazandırdı.

Daniel DiPiazza’nın önerileri ve 5 adımdan oluşan stratejisi sektörde gerçekten öne çıkmak isteyenlerin kulak asması gereken türden.

Bir Freelancer olarak sizin en önemli stratejiniz nedir?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al