wmaraci reklam

Borsa Trendi Yeniden Yükselişte

Dünya'da toplumların ilgisi gerçektende çok çabuk farklı kaynaklara yönlenebiliyor. Geçtiğimiz senelerde önce kripto borsaları, sonra da NFT terimi bu ilgiden nasibini bir güzel aldı. Bugün ise tahtın sahibi, bir zamanlar olduğu gibi yeniden borsalar. Peki, ne oldu da bu alana ilgimiz yeniden depreşti sahiden?

Bu arada yanlış bir anlaşılma olmasın. Pek çoğumuz sermayemizi farklı yatırımlara bölerek yönetiyor ve riski bu şekilde dağıtıyoruz. Belki bazılarımızın favorisi hâlâ çeşitli kripto birimleri olabilir. Ancak kabul edelim ki çok fazla insan için bu trend değişti ya da değişmek üzere ve parlayan tek bir yıldız görüyoruz. Borsalar… Elbette hangi borsa, hangi şirket olduğu da epey önemli. Bunun sebepleri çok olsa da, temeli gayet anlaşılabilir.

Trendin Yükselişi, Düşüşüyle Aynı Kaynaktan Geliyor

Borsalar modern insanın tarihinde her zaman önemli bir yere sahipti. Ancak buhran dönemleri de olmuyor değil. İşte bu kötü tarih aralıklarından çok etkili bir tanesi oldukça yakın bir zamanda yaşandı. İnsanoğlunun son belası, pandemi döneminde tabii ki. Pek çok şirketin hisseleri değer kayıplarıyla karşılaştı, bu değer kayıpları kartopu etkisi yarattı ve hatta sayıları azımsanamayacak pek çok insan içinse kapitalist bu sistemin sonu çoktan gelmişti.

Ancak piyasaların kendini toplaması, pandemi halinin ülkeler üzerindeki olumsuz koşullarının azalması gibi sebepler şirket hisselerinin de değerinin yeniden artmasına ve doğal olarak borsanın farklı bir trend haline geçmesine vesile oldu.

Zaten aslında pandemi döneminde kripto piyasalarındaki yükselişin de en büyük sebebi aslında şirketlere olan inancın sarsılması ve merkeziyetsiz birimlere güvenilmesiydi. Kapitalizm büyük salgından sağ kurtuldu ve şirketler rüştünü bir kere daha ispatladı. İşte yükseliş trendinin başlamasını tetikleyen en büyük konulardan birisi de bu güvenin yeniden inşası oldu.

Senaryo Nedir, Nasıl Yazılır? Nerelere Gönderebiliriz?
İlginizi Çekebilir!

Senaryo Nedir, Nasıl Yazılır? Nerelere Gönderebiliriz?

Senaryo, film, dizi, belgesel, tiyatro, bilgisayar oyunları gibi yapımların sahnelerini, diyaloglarını ve akışlarını anlatan yazılı metinlerdir. Sessiz sinema zamanlarında pek değer görmese de senaryo günümüzde hak ettiği değeri g...

İnsanlar Yeniden 'Gerçek' Yatırımlar Yapmak İstiyor

Kripto paralar güzel lanse edildi, ancak bir sorunları her daim vardı. Gerçekten merkeziyetsiz ve kontrol edilmesi güç birim olan Bitcoin dışında pek çok birime güven olmadığı defalarca kez görüldü. İnsanları da sanırım asıl yoran ve yeniden borsalara yönlendiren buydu. Bir birimin açıklamaları ardından peşinden giden pek çok yatırımcı battı ve düzenin içerisindeki düzensizlik kendisini iyiden iyiye gösterir oldu.

İnsanlar yeniden 'gerçek' yatırımlarda bulunmak istedi. Ha hisse senedi almak ne kadar 'gerçek' bu saatlerce tartışılabilir ancak günümüzdeki akımla kazançlı mı? Çoğu zaman.

Teknolojinin Etkisi de Yadsınamaz

Pandemi bir şeye katkı sağladıysa o da uzaktan bir şeyler yapmayı olduğundan daha kolay hale getirmiş olmasıdır. Market alışverişlerinden tutun da, dijital eğitime kadar pek çok alan için bu söylenebilir. Borsa da bundan nasibini alan yerlerden birisi oldu.

Elbette borsa işlemleri uzun yıllardır internetten yapılabiliyor. Ancak kullanım kolaylığı kazanması, bu alanda yeni girişimlerin doğup yeşermesi hepimizin kendimizi evlerimize kapattığımız dönemlerle doğrudan eşleşiyor.

Bu da eski nesil borsacılığın, yeni nesil ama pek de ısınılmamış borsacılığa karşı yeniden trend olmasının sebeplerinden birisi olarak görülebilir değil mi?

Peki siz yatırımlarınıza yüzdelik hesabıyla baktığınızda hangisi daha önde görünüyor? Borsalar mı? Kripto birimler mi? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (4 değerlendirme)

4 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al