wmaraci reklam

Chrome’un Otomatik Reklam Engelleyicisi Şubat’ta Kullanıma Sokulacak

Haziran ayında Google Chrome’un yerleşik reklam engelleyicisinin başka bahara kaldığı haberini yayınlamıştık. Bugün o baharın kışımıza daha yakın olduğu ve Google’ın sinir bozucu reklamları Şubat ayından itibaren otomatik olarak engellemeye başlayacağı doğrulandı. Google Chrome’un yerleşik reklam engelleyicisi 15 Şubat 2018’den itibaren kullanılmaya başlanacak.

Google’ın kendi reklam ağının olması ve AdBlock kullanımının her geçen gün yaygın hale gelmesi Google gelirleri açısından büyük bir tehdit. AdBlock tehdidini doğrudan kaldırmayacağını bildiği için “Siz beni kovmuyorsunuz, ben istifa ediyorum.” diyerek kendi reklam engelleyicisini yayınlayacak. Yapılan iyileştirmeler sayesinde insanların AdBlock’a olan ihtiyacı azalacak ve kısmen olsa bile dürüst yayıncıların gelirlerinde artış yakalanması anlamına gelecek.

Google’ın yerleşik reklam engelleyicisi, kullanıcıların müdahalede bulunmasına gerek kalmadan otomatik olarak çalışacak. Yerleşik reklam engelleyicisi, Google’ın da üyesi olduğu Coalition for Better Ads tarafından belirlenen “kullanıcı deneyimine zarar veren” reklam türleri için geçerli olacak.

Belirlenen ortak standartlara göre masaüstü tarafında engellenecek reklamlar; pop-up reklamlar, otomatik başlayan sesli video reklamlar, kapatmak için geri sayım sunan reklamlar, büyük yapışkan reklamlar ve benzeri reklamları türleri olacak.

Mobil tarafta ise tüm bu reklamların haricinde; sayfa girişinde açılan reklamlar, reklam boyutu içeriğin %30’undan büyük reklamlar, Flash animasyonlu reklamlar, tam ekran reklamlar ve büyük yapışkan reklamlar engellenecek.

Google’ın Sopasına Hazırlanın!

Yeni yerleşik reklam engelleyicisiyle Google yıllardır abasının altına sakladığı sopayı göstermeye ve kullanmaya başlayacak. Eğer reklam standartları dışındaki reklamları ısrarla yayınlamaya devam ederseniz sitenizi “başarısız” olarak etiketleyecek. Başarısız kabul edilen sitelerin 30 gün boyunca tüm reklamları (evet evet, tamamı) Chrome tarafından bloklanacak.

Google yayıncı mağduriyetini gidermek adına başarısız olan siteleri manuel olarak başarısız statüsünden çıkarabilecek. Fakat statüden çıkmak için standartlara uygun reklam yerleşimine sahip olmanızı isteyecek.

Yerleşik reklam engelleyicisinin Chrome kullanıcılarını mutlu etmeyi başaracağı kesin. Yayıncıların reklam gelirlerini bu güncellemenin nasıl etkileyeceğini ise hep birlikte göreceğiz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al