wmaraci reklam

Chrome’un Dahili Reklam Engelleyicisi Başka Bahara Kaldı

Reklam engelleyici sektörüyle baş etmenin ilacını sektörün bir parçası olmakta bulan Google’ın, Chrome’a dahil edeceği reklam engelleyiciye dair yeni detaylar belli oldu. Daha önceden şurada haberini yapmış olduğumuz üzere; Google kendi reklam engelleyicisini kendi tarayıcısına entegre ederek savaşa farklı bir boyut kazandıracaktı. Wall Street Journal’ın bugünkü haberine göre ise Google’ın reklam engelleyicisine kullanıcılar en erken 2018 yılında kavuşacak görünüyor.

Wall Street Journal’ın paylaştığı detaylara göre; Google Chrome’un reklam engelleme servisi ilk aşamada hem Android hem de Masaüstü platformlarda çalışacak. Chrome’un reklam engelleyicisinin önceliğiyse; kullanıcıları rahatsız eden, içeriklerin önünü kapatan, otomatik olarak oynatılan, büyük ve yapışkan reklamların önüne geçmek olacak. 

AdSense hakkında henüz bir bilgi yok ancak AdSense’in Chrome’un reklam engelleyicisinin radarında yer almayacağını öngörebiliriz. En nihayetinde Google’ın çatı şirketi olan Alphabet’in gelirinin %88’ini dijital reklam gelirleri oluşturuyor. Google’ın yeni bir reklam engelleyiciyi piyasaya sokmak istemesinin ardında yatan amaç kendi ayağına sıkmak olmayacaktır.

Chrome’un reklam engelleyicisinde diğer reklam engelleyicilerde olduğu gibi geri bildirim özelliği yer alacak. Google, kullanıcılardan elde ettiği geri bildirimleri kullanarak reklam engelleyici servisini iyileştirecek.

Anlayacağınız Google AdSense’e ve T.O’ya göbek attıracağını düşündüğümüz reklam engelleme servisi için en az 2018’e kadar dişimizi sıkmamız gerekecek. Başka bahara kaldık yüksek T.O…

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al