wmaraci reklam

Dolar Çıktı İşler Bozuldu Diyen Webmasterlara 17 Yabancı Kazanç Kaynağı

İnternetle çalışıyor olmamızın en güzel yanı da sınırlara bağlı kalmadan çalışabilme özgürlüğümüzdür. Dolar son dönemde feci şekilde yükseldi ve herkes elindeki parayı kenara soteye bir yere saklamaya başladı. Sadece siz değil, doların tavan yapmasıyla birçok sektör gelirinde ciddi düşüş yaşadı.

Neyse ki Webmasterların Türkiye piyasasının dışında da hala değerlendirebileceği platformlar var. Üstelik bu platformlardan elde edeceğiniz kazançlar TL yerine dolar olacak ve bu sayede ülkeye döviz çekme avantajınız da olacak. Bak bak, bir taşla iki kuş.

Bu listedeki platformlar hemen her yeteneğe sahip Webmasterın faydalanabilmesi amacıyla global listeler kaynak alınarak hazırlanmıştır. Çoğunda minimum seviye İngilizce bilmeniz dahi kendinize ekstradan bir gelir kapısı edinmenize yardımcı olacaktır.

#1. Fiverr

Fiverr’ı artık herhalde bilmeyenimiz yoktur. Yine de eğer ulusal pazardan uzaksanız, Fiverr’ı gözden kaçırmışsınızdır diye ben en başa tuturayım dedim. Fiverr; ulusal alanda en çok dijital servis sağlayıcısı ve arayıcının ziyaret ettiği online duraklardan biri.

Fiverr üzerinden kendi hazırladığınız grafik çalışmaları, müzik parçaları ve altyapıları, fotoğraflar, logolar, kanal kapakları, içerikler gibi daha birçok şeyi sergilemeniz için bolca kategori var. Kategorileri geçin, buraya herkes dalıp “Şu kadara şunu yaparım” diye katılabiliyor. Elinizde yeteneğiniz var ama Türkiye piyasası sizi harcıyor diye düşünüyorsanız Fiverr harika bir fırsat.

Dahası Fiverr sadece ABD yoğunluklu bir platform değil. Mesela her kategoride onlarca Türk ve hatta Guetemalalı bile bulabilirsiniz. Ulusal platformda kolayca dijital işler bulmayı düşünüyorsanız Fiverr kesinlikle aklınızda olsun.

Fiverr’a ulaşmak için tıklayınız.

Tanıtım Yazısı Satarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
İlginizi Çekebilir!

Tanıtım Yazısı Satarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İçeriğe dayalı internet sitelerinin en büyük gelir kalemlerinden birisi elbette tanıtım yazıları. Hatta pek çok site sahibi, çoğu zaman Adsense vb. platformlardan daha fazla gelirin tanıtım yazılarıyla elde edilebildiğini biliyor. P...

#2. Envato Market Giller

Envato Market; Themeforest, Codecanyon, Videohive, Audiojungle, Photodune ve 3DOcean gibi kendi hazırladığınız ürünlerini global olarak dolar üzerinden satışa sunabilmeniz için adeta bir fırsat. Merak etmeyin, bu platform üzerindeki herkes de zaten kraliyet ailesi İngilizcesi konuşmuyor.

Bir WordPress temamı yaptınız, neden sadece Türkiye pazarında satışa sunasınız ki? Şartları sağlayın buradan da pazarlayın. Bir script mi yaptınız? Merak etmeyin, Türkiye’de cevap alamadığınız script gün geliyor CodeCanyon’da değere biniyor.

İyi güzel de İngilizceniz mi yok? Tamam WM Aracı da zaten bunun için var. Yazılım yeteneğinizi birleştirebileceğiniz İngilizce bilen biri bulun. Yada grafik yeteneğinizi bir İngilizce bilenle birleştirin. Yaptığınız satışlarla eminim ki ikiniz de en az Türkiye piyasası kadar mutlu olabilirsiniz.

Envato Market’e ulaşmak için tıklayınız.

#3. Snapwire

Hani bi ara forumda çektiği fotoğrafları sergileyen Webmaster arkadaşlar vardı… Sahi ne oldu onlara ya? İşte bu platform başta herkes olmak üzere en çok da o arkadaşların işine yarayacak harika bir platform!

Snapwire; insanların girip “Bak hemşehrim bana böyle böyle bir fotoğraf lazım” diyerek olaya girdikleri, sizin de o fotoğrafı en kaliteli şekilde çekip para kazanabileceğiniz basit temelli bir platform. SnapWire’ın kitlesi global olduğu için oldukça geniş iş imkanı var. Eğer bütün gün “Ah dolar, vah dolar” demekten daha iyi bir alternatif arıyorsanız, bence Snapwire hobi olarak bile size onlarca dolar kazandırabilir.

Hiç şimdi “Benim gamaram” yok demeyin, akıllı cihazlarla fotoğraf çeken de birçok ecnebi arkadaş bu platformdan çatır çatır gelir elde ediyor. O zaman pek ala biz de elde edebiliriz :)

Snapwire’a ulaşmak için tıklayınız.

#4. Toptal

“Kodlama ve yazılım işi benden sorulur da iş nerede?” diyenlerdenseniz, Toptal tüm dertlerinize deva olabilir. Toptal üzerinde profesyoneller ve Freelancer olarak çalışan geliştiriciler belli projelerde veya yazılım işlerinde görev alıyor. Yazılım dışında yazılım grafikleri alanında çalışma yapan tasarımcılar da yine Toptal’dan kendilerine kolayca iş bulabilirler.

Toptal’a ulaşmak için tıklayınız.

#5. People Per Hour

People per Hour, Webmasterların kendine uygun kategorilerde saatlik olarak hizmet verip karşılığında gelir elde edebileceği Fiverr benzeri bir iş platformu. Fiverr’dan farklı olarak People Per Hour’un kitlesi biraz daha kısıtlı kalıyor. Malum, saatlik çalışmadansa insanların tam olarak ne karşılık alacağına giriştiği platformlar daha çok revaçta. People Per Hour Platformunda tasarım, geliştirme, reklam ve içerik gibi birçok ana ve alt kategori yer alıyor.

People Per Hour'a ulaşmak için tıklayınız.

#6. Freelance Writing Jobs

Adından da anlaşıldığı üzere Freelance Writing Jobs, Freelancer içerik yazarlarının iş ilanlarına ulaşabildiği bir mecra. Site blog tarzında günlük olarak iş ilanlarını yayınlıyor. İş ilanlarından bir kısmı tam zamanlıyken bir kısmı da Freelance olarak yayınlanıyor.

Üstelik bu platformdaki tek iş blog içeriği işi değil. Bazen uygulaması için kullanım kılavuzu yazdırmak isteyen biri bazen de maillere otomatik verilecek cevapları hazırlamanızı isteyen birileri çıkabiliyor. Fiyatlarsa müşteriyle sizin aranızda geçen iletişimle belirleniyor. Yani bu platform sadece bir aracı iş ilanı sitesi olarak görev alıyor.

Freelance Writing Jobs’a ulaşmak için tıklayınız.

#7. 99Designs

99Designs; logo, tişört ve paket tasarımları yapabilen yetenekli grafikler için gelişmiş bir pazar alanı. Müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan tasarımlar üretip, çalışmalarınızı gönderiyorsunuz. Müşteriler çalışmalarınızı beğenirse belirlenen fiyat üzerinden de faturalandırılıyorsunuz. Her şey basit her şey yeterince açık.

99Designs’a ulaşmak için tıklayınız.

#8. Clashot

Clashot da tıpkı Snapwire gibi bir platform ancak bunun farkı sadece mobil cihazların bu platformda söz hakkı sahibi olması. Clashot’dan her gün binlerce internet kullanıcısı akıllı telefonlarıyla insanların çektiği fotoğrafları satın alıp, çeşitli mecralarda kullanıyor ve bunun için ödeme yapıyor.

Clashot satışlar üzerindeki aslan payını kendi alırken bize de satışlardan %44 oranında gelir payı veriyor. Aslında kaliteli çalışmalar ortaya çıkarma konusunda nitelikliyseniz bu fiyat oldukça ideal. Tabii bir de gelirin dolar üzerinden olacağını unutmayalım lütfen.

Clashot’a ulaşmak için tıklayınız.

#9. WeWorkRemotely

Uzaktan çalışan Freelancer çalışanlar için bir nevi iş ilanları sitesi. Fiverr’a birçok açıdan benziyor olsa da bu platform biraz daha uzak ve kendi tarzına sahip. Tıpkı bizim Türk iş ilanları sitesi gibi Freelancer olarak işler sıralanıyor ve istediğiniz, kafanıza uyan iş için mail veya belirtilen iletişim yolları yardımıyla irtibata geçiyorsunuz. İçerikten grafiğe, grafikten yazılıma kadar birçok farklı kategorisi bulunuyor.

WeWorkRemotely’e ulaşmak için tıklayınız.

#10. Foap

Foap, bir başka basit temelli mobil fotoğraflarınızı satabileceğiniz platform. MasterCard, Hyatt, Volvo, Absolut Vodka gibi dünyaca ünlü birçok marka bu platformu aktif olarak kullanıyor. Onaylanan mobil fotoğraflarınızın her biri $10 üzerinden satılıyor ve Foap %50 aslan payını kendisine alıp, kalanını size veriyor.

Foap’a ulaşmak için tıklayınız.

#11. A List Apart

A List Apart, İngilizce içerik üretebilen makale yazarlarının şansını deneyebileceği, sık aralıklarla içerik satın alın platformlardan biri. Ortalama olarak 1.500 - 2.000 kelime aralığına sahip olan içerikleri satın alıyorlar ve bu içerikler için hemen hemen $200 ödeme gerçekleştiriyorlar. Tabii, yazdığınız içeriklerin gerçekten kabul edilebilir kalitesinin olması şart. Kaleminize güveniyorsanız buyrunuz hodri meydan.

A List Apart’a ulaşmak için tıklayınız.

#12. User Testing

UserTesting, sadece aktif olarak İngilizce konuşabilen Webmasterların faydalanabileceği bir platform. Birçok popüler ve büyüklü küçüklü internet sitesi bu platformu kullanarak platformlarının nasıl bir kullanıcı deneyimi oluşturduğunu bilmek istiyorlar.

Sistem demografik bilgilerinize göre size bir internet sitesi gönderiyor ve sizden 20 dakikalık ekran videosuyla sesli olarak bu site üzerinden bazı işlemler gerçekleştirmenizi istiyor. Bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz videoyu çekerken de “Burası olmamış müdür, şurasını da şöyle yapaylardı iyiydi” gibi öz yorumunuzu istiyorlar.

20 dakikalık videonuzu tamamladıktan sonra sistem size $10 tutarında bir ödeme yapıyor. Zaten sistem mantıklı olduğu için sanırım bu siteyi PPC siteleriyle karşılaştırmayacaksınızdır diye umuyorum. 

User Testing’a ulaşmak için tıklayınız.

#13. Twenty20

Twenty20, profesyonel fotoğraflar yakalayabilme kabiliyetine sahip olan arkadaşlarımızın değerlendirebileceği ve içerisinde 46 milyonun üzerinde fotoğrafın, 300.000 de fotoğrafçının yer aldığı bir platform. Kendinize güveniyorsanız ve gerçekten satış yapabileceğiniz fotoğraflarınız varsa Twenty20’yi de merceğinize alıp, incelemeye başlamalısınız.

Twenty20’e ulaşmak için tıklayınız.

#14. UxBooth

UxBooth da tıpkı A List Apart gibi yazdığınız 1.200 ile 1.500 kelimelik içeriklere ödeme yapan firmalardan biri. UxBooth’un şartları çok daha yumuşak ancak kabul edilen içeriklerinize $100 ödeme yapıyorlar. UxBooth’un bir diğer avantajı da alan fark etmeksizin her türlü kaliteli içeriği satın alıyor olmalarıdır.

UxBooth’a ulaşmak için tıklayınız.

#15. EyeEM

EyeEM, yaratıcı bir filtre uygulaması ve stok fotoğraf deposu. EyeEM’i kullanarak birbirinden harika fotoğraflar çekebilir, çektiğiniz fotoğraflarınıza EyeEM filtrelerini ekleyerek fotoğraflarınızı pazar alanına ekleyebilirsiniz.

EyeEM’e ulaşmak için tıklayınız.

#16. GrabPoints

GrabPoints, herkesin değerlendirebileceği, yok efendim şunları tamamla sana şu kadar ödeme yapalım içerikli uygulamalardan biri. Ulusal kaynaklara göz atılacak olursa baya da kullananı varmış. GrabPoints uygulamasında video izleme, oyun oynama gibi standart kampanyalar var. Yeteri kadar kampanyayı tamamladığınızda GrabPoint bakitenizi size ödeme olarak verebiliyor yada popüler hediye kartlarına sahip olmanıza yardımcı oluyor.

GrabPoints ulaşmak için tıklayınız.

#17. FundsforWriters

FundsforWriters, hazırlayacağınız İngilizce içerikleri göndererek gelir elde edebileceğiniz, sürekli içerik satın alan bir internet ajansı. Oldukça dolgun ödemeler yapan FundsforWriters’dan ekmek yemek için hem istedikleri içerik kriterlerine uymanız gerekiyor hem de gerçekten kaliteli ve kabul edilebilir içerikler ortaya çıkarma konusunda uzman olmanız gerekiyor. 

FundsforWriters’a ulaşmak için tıklayınız.

#Bonus - UpWork

Upwork, tıpkı Fiverr gibi işi veya projesi için en uygun ve alanının uzmanı kullanıcılara ulaştığı bir platform. Daha çok iş verenin yanında olan UpWork sisteminde insanlar projesi için en uygun kullanıcılara ulaşıp siparişlerini veriyor.

Siparişler tamamlandığında iş veren siparişi onaylıyor ve ticaret başarıyla nihayete erdirilmiş oluyor. UpWork’de her Webmaster sanırım kendine göre bir şey bulabilir zira web geliştiricileri, mobil uygulama geliştiricileri, tasarımcılar & grafikerler, metin yazarları gibi daha birçok Webmasterın hizmet verdiği kategoriler UpWork’da mevcut.

Upwork’a ulaşmak için tıklayınız. (Servisi öneren Bogacerel üyemize teşekkürler)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al