wmaraci reklam

Elon Musk, X.com'u Tekrardan Satın Aldı

Modern zamanların en uçarı kaçarı girişimcisi Elon Musk harika bir hafta geçiriyor! Geçtiğimiz gün Tesla’nın yeni otomobili Model 3 Sedan’ın fotoğrafını paylaşan Musk, bugün x.com'u PayPal’dan tekrardan satın aldığını duyurdu. Ufak bir flashback atarsak, Elon Musk x.com'u 1999’da online banka girişimi için satın almış ve 2001’de servisin adını PayPal olarak değiştirmişti. X.com'un yeni sahibi Musk, tam 18 yıl sonra elit alan adı sahipleri kulübüne tekrardan girmiş oldu.

Tek harfli alan adları domain sektörü açısından en değerli alan adları olarak işlem görüyor. Üstelik tüm dünyada sadece 26 adet tek harf alan adı bulunuyor. Bu elit alan adlarından herhangi birini satın almak için milyon dolarların ucunu azıcık göstermeniz gerekiyor. Haberi Twitter üzerinden duyuran Elon Musk, alan adını ne kadara satın aldığını belirtmedi. Nostaljik duygularla satın aldığı milyon dolarlık alan adını ne şekilde değerlendireceğini de henüz karar vermiş değil.

Alan adları haberleriyle öne çıkan Domain Investing'in haberine göre, X.com benzeri alan adları için yaklaşık olarak 6 milyon dolar değer biçiliyor. Elon'un yeni alan adıyla ne yapacağıysa şimdilik belli değil ancak Google’ın Alphabet’i gibi çatı alan adı olarak kullanacağı düşünülüyor. Hatta kendisi Twitter’dan şu an önerileri topluyor. İsterseniz siz de bir Webmaster olarak öneride bulunabilirsiniz.

Ya, Siz Elon Musk olsaydınız x.com alan adını nasıl değerlendirirdiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al