wmaraci reklam

En İyi 6 Kişisel Finans ve Bütçe Takibi Uygulaması

Gelirler, giderler veya konu kişisel finans olduğunda matematiğin sihrine büyüsüne inanın. Mesela yalnızca 1 kuruş ile başlattığınız bir işin kendini her gün ikiye katladığında bir ayda (31. gün) milyoner olabileceğiniz gibi bir gerçek var. Bu ilginç fakat matematiğin acımasız gerçeği, milyoner olmanın bug’u niteliğinde. Bunu öğrendiğim gün finansa ve matematiğe saygı duyup, umulmadık bütçelerin büyülemeler ve küçülmelerin nerelere varabileceğini gördüm.

Bilhassa Webmaster olup, birçoğumuzun freelance olarak çalıştığını düşünürsek bütçe takibi en çok bizim işimize yaraşır. Bu ay ne kazandık? Neyi nereye harcadık? Hangi projemize ne kadarlık bütçe ayırdık? Tüm bunların sonunda cebimizde kalan ne? 

Biliyorum bu uygulamalardan birini kullanmak ya da her 1 kuruşla başladığınız iş sizi milyoner yapmayabilir ama en azından ayağınızı yorganınıza göre uzatıp, bir değişimi başlatmış olursunuz fena mı?

#1- HomeBudget

HomeBudget, hem mobilden hem de bilgisayardan bütçesini takip etmek isteyen, kişisel finansını adım adım analiz etmek isteyenler için geliştirilmiş. Sektörün en kabul gören uygulamalarından biri olmasına karşın ne yazık ki henüz Türkçe dil desteğine sahip değil.

Mobil tarafında Android ve iOS için destek sunan HomeBudget uygulaması, masaüstü tarafındaysa hem Windows hem de macOS için destek sunuyor. Ücretsiz olarak lite sürüm şeklinde sunulan HomeBudget’ın tüm özelliklerinden faydalanmak için ücretli sürümünü satın almanız gerekiyor.

HomeBudget’ı satın almayı düşünüyorsanız, iOS için buradan, Android için de buradan HomeBudget’a erişebilirsiniz.

Fingerprint Gestures Uygulaması ile Parmak İzi Okuyucunuzdan Daha İyi Faydalanın!
İlginizi Çekebilir!

Fingerprint Gestures Uygulaması ile Parmak İzi Okuyucunuzdan Daha İyi Faydalanın!

Yeni nesil akıllı telefonlarda bulunan parmak izi okuyucusu genel olarak güvenlik ya da ödeme yapma amacıyla kullanılmakta. Artık çeşitli uygulamalar ile bu durumu değiştirmek mümkün. Fingerprint Gestures parmak izi okuyucularının işi...

#2- Wally

Eğer kullanacağınız uygulamanın masaüstü sürümünün olmaması sizin için sorun değilse, Wally’e mutlaka bir şans vermelisiniz. Basit arayüzü ve kolay kullanımıyla dikkat çeken Wally, toplamda 52 ülkede en çok tercih edilen 10 finans uygulamasından biri olarak tercih ediliyor.

Dünya çapında 5 üzerinden 4.2 değerlendirmeyi cebe atmış uygulama ayrıca Türkçe dil desteğine de sahip. Wally’i iOS cihazlarınıza buradan, Android cihazlarınıza da buradan indirerek ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

#3- Spendee

Öyle bir finans uygulaması düşünün ki banka hesaplarınıza bağlı olarak çalışsın… Spendee banka hesaplarına bağlı olarak çalışabilen, kolayca bütçe hesabı yapmanıza yardımcı olan kullanışlı bir uygulama.

Sahip olduğu Türkçe dil desteğiyle öne çıkmayı başaran Spendee’nin ne yazık ki Windows, macOS veya web sürümü bulunmuyor. Spendee’yi iOS cihazlarınıza buradan indirebileceğiniz gibi Android cihazlarınız için de buradan indirebilirsiniz.

#4-GoodBudget

Kullanışlı olma konusundaki iddiasıyla tanınan GoodBudget, mobil cihazlarınızın yanı sıra Web desteği sayesinde her cihazdan erişebileceğiniz bir başka kişisel finans ve bütçe takibi uygulaması.  Bütçe planlamalarınız için en güçlü tercihlerinizden biri olabilecek GoodBudget’ın ne yazık ki Türkçe dil desteği bulunmuyor.

GoodBudget’ı iOS için buradan, Android içinse buradan indirerek cihazlarınıza kurabilirsiniz.

#5- Dollarbird

Listemizdeki diğer uygulamalardan farklı olarak Dollarbird; bir finans uygulaması ve bir takvimin aynı uygulamada vücut bulmuş hali. Takvim temelli olarak finans takibinizi gerçekleştiren uygulama daha dengeli bütçe hesaplamaları yapmanıza yardımcı oluyor. Tasarımıyla da ön plana çıkan Dollarbird’ü Android için buradan, iOS içinse buradan indirerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

#6- YouNeedABudget

Şahsen benim favorim olan ve muhtemelen kısa tanıtım videosuyla sizin de gönlünüzde taht kurmayı başaracak YouNeedABudget veya kısaca YNAB, farklı bir bütçe mekaniğine sahip. Son ayki kazancınıza göre yaşamayı size öğreten ve hesapta olmayan harcamalar için de birikim yapmayı alışkanlık haline getirten uygulama standart finans uygulamalarından baya farklı işliyor.

İlk 34 gün için ücretsiz olan YNAB’ı daha sonradan kullanmaya devam etmek için aylık 5 dolar veya yıllık 50 dolar ödeme yapmanız gerekiyor. Tabii, bir aylık kullanım sonucunda istediğiniz performansı elde ediyorsanız bu meblağ kazandıklarınız yanında devede kulak. YNAB’ı iOS için buradan, Android için ise buradan indirebilirsiniz.

Bunların dışında da hem mobil platformlarda kullanılan hem çapraz platform desteğine sahip daha nice uygulama var. Ne var ki, bunlar henüz Türkiye pazarına geçiş yapmış değiller. O yüzden şimdilik en iyisi bunlardan biriyle yola başlamak gibi duruyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al