wmaraci reklam

Chrome ve Android İşletim Sistemleri Birleşiyor

Google 2017 yılında Chrome ve Android işletim sistemlerini birleştirecek gibi görünüyor. Yıllardır, bu platformları farklı cihazlarda kullanan kullanıcılar, iki farklı işletim sistemi birleşecek mi diye merak içindeydi. O gün geliyor gibi görünüyor.

The Wall Street Journal perşembe günü yayınladığı raporda, Google’ın Android işletim sistemi içerisine Chrome işletim sistemini dahil edeceğini açıklamıştı. Chrome işletim sistemi Android ile birleştirildiğinde, mobil işletim sisteminin yelpazesini genişletilerek, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara giriş yapılabilecek.Dayanak olarak da 2014 yılının Haziran ayında Sundar Pichai (Google CEO’su) , Chrome üzerindeki uygulamaların Android işletim sistemine de dahil edilerek daha güçlü bir işletim sistemine dönüşeceğini söylemeseydi.

Bu iki işletim sisteminin bir araya gelmesiyle ortaya çıkacak olan yeni platformun, 2017’de de kullanıma hazır hale geleceği söyleniyor. Google’ın Android, Chromecast ve Chrome platformlarından sorumlu olan Hiroshi Lockheimer, bu birleşmenin kısa bir süre içerisinde olacağını düşünmüyor. 

Lockheimer, Twitter adresinden yapmış olduğu bir paylaşımda Chromebook’un yükselişte olduğunu ve Chrome işletim sistemine bağlılıklarını koruduklarını söyledi. Yani böyle bir plan varsa da Lockheimer’e göre gerçekleşme aşaması için daha uzunca bir süre var. Bakalım The Wall Street Journal'ın da belirttiği gibi 2017’de bu iki işletim sistemini bir arada görebilecek miyiz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al