wmaraci reklam

Firewall Satın Alırken Hangi Özellikleri Dikkate Almalısınız?

Günümüzün son derece karmaşık siber suçları ve sürekli internete bağlı olarak gelişen teknoloji formu göz önüne alındığında güvenlik duvarının her kullanıcı için gerekli olduğu anlaşılmaktadır. Güvenliği tam olarak sağlamak için işletmelerin firewall ürünlerini konumlandırmaları gerekir. Firewall ürünleri yazılım ve donanım şeklinde ikiye ayrılabilir. Bazı güvenlik duvarı ürünleri herhangi bir donanım kullanmazken bazıları ise hem donanım hem yazılım olarak konumlandırılır. İnternet ağlarını olası saldırı ve tehditlere karşı koruyan güvenlik duvarları kolay bir şekilde ilk savunma hattını oluşturur. Herhangi bir ağa sızmaya çalışan izinsiz girişleri engelleyen sistem, dijital dünyada dolandırıcı çetelere bulaşmayı önleyen en etkili yöntemlerden biridir.

Bilişim dünyasına artan ilgi nedeniyle günlük yaşamda pek çok işlemin internet üzerinden yapıldığı göz önüne alındığında günün her saati nitelikli dolandırıcılık suçları ile karşılaşabilirsiniz. Dolandırıcılar kimi zaman banka kartınıza, kimi zaman şirket verilerinize, kim zaman da kişisel verilerinize erişebilir. İster şirket ister özel olsun internet ağınızı koruma altına alarak gelişen teknolojiye daha güvenli ve etkin bir şekilde ayak uydurabilirsiniz.

Firewall (Güvenlik Duvarı) Nedir? Bir Firewall Ürünü Satın Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Ana bilgisayarlar ve ağ arasındaki internet trafiği akışını kontrol eden cihaz veya programlar “firewall” güvenlik duvarı olarak adlandırılır. Dâhili ana bilgisayara gönderilen saldırı ve tehditler firewall kurulu sistemlere girmekte güçlük yaşar. Bu ve daha pek çok nedenle bilgisayarlara güvenlik katmanı ve uzaktan erişim imkânı sunan harici cihazlar kullanılır. Her bir ağ trafiğini analiz etmek ve yönlendirebilmek için farklı yeteneklere sahip çeşitli firewall cihazı seçenekleri bulunur. Özellikle pek çok şubesi olan işletmelerin çalışanlarının gerek uzaktan gerekse ofisten erişimlerini kolaylaştırdığı gibi güvenlikleri de cihazlara özel vpn kullanımı ile sağlanabilir. Hemen hemen tüm bilgisayarlarda kullanılan güvenlik duvarını aşabilen yeni nesil saldırılara ancak doğru firewall seçimi yaparak karşı konulabilir.

Kuruluş veya özel kullanıcıların maruz kaldıkları internet kaynaklı tehditlerin bitmeyen listesine karşı en ideal siber güvenlik önlemi olan Berqnet Firewall ürün ailesi içinde hayli donanımlı mobil ya da bilgisayar tabanlı koruma seçenekleri bulunmaktadır. Bilgilerinizin ve sahip olduklarınızın güvenliğinin en üst düzeyde tutulduğundan emin olmak için dikkat etmeniz gereken 6 faktör şöyledir:

  • Güvenilir Olması: Birleşik tehdit yönetimine ilişkin üstün hizmetler sunarak şirket veya kişinin cihaz verilerini en güvenli şekilde korumalıdır. Kalabalık ve küresel pazarda bir kurumun müşterilerine güven vermesi pazardaki payını artırır. Dolayısıyla satın alınan güvenlik duvarının gerekli denetimleri aşarak çoklu güvenlik sağlaması önemlidir.
  • Ulaşılabilir Olması: Şirketlerin daha kolay büyüyebilmeleri için rutin güvenlik kontrolleri gerekir. Seçtiğiniz ürünlerin destek servislerinin kalitesi ve üretici tarafından sunulan satış sonrası hizmetlerin önemi büyüktür ve ileride çok önemli avantajlar sağlar.
  • VPN Desteği Sunması: İyi bir firewall cihazının amacı yalnızca trafiği korumak değil aynı zamanda güvenli kanallar sunarak bağlantıları da güvenli hale getirmektir. Böylece uzaktan bağlantılar için hem SSL hem de IPSec korumalı VPN bağlantılarını destekleyebilirsiniz.
  • Teknik Destek Sunması: 7 gün 24 saat teknik desteğin mevcut olması kullanıcının ürünü daha kolay kullanması konusunda fayda sağlarken teknik destek hizmeti avantaj sağlar.
  • Tümleşik Olması ve Yasal Yükümlülüklere Uygunluk: Seçtiğiniz üründe ihtiyacınız olan özellikleri tek bir ürün ya da yazılımda kullanabiliyor olmanız önemli bir avantajdır. Ayrı ihtiyaçlar için ek ücretler ya da ürünler sunulması, maliyetlerinizi yükseltebilir. Bununla birlikte Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve 5651 sayılı Kanun gibi yasal mevzuatta öngörülen yükümlülüklerinizi yerine getirmenizi sağlayan ürünlerin seçimi de oldukça önemlidir.
  • Gelişmiş İzleme ve Raporlama Özelliği: Tek bir merkezden tüm cihazlarınızın güvenliğini sağlayabileceğiniz gibi raporlama yaparak izinsiz giriş denemelerini de görüntüleyebilmelisiniz. IOS ve Android işletim sistemli cihazlarda uygulama marketlerinde bulunan ücretsiz Berqnet Rapor uygulaması sayesinde ister Türkçe ister İngilizce olarak verileri analiz edebilirsiniz.

WooCommerce Kullanan E-ticaret Siteleri İçin Gerekli Eklentiler
İlginizi Çekebilir!

WooCommerce Kullanan E-ticaret Siteleri İçin Gerekli Eklentiler

En trend e-ticaret çözümü olarak öne çıkan WooCommerce, işletmelerin online ürün satmasına destek olan bir WordPress eklentisidir. Tüm dünyada online satış gerçekleştiren mağazaların en az %50’si tarafından tercih edilen sistem,...

Firewall’a Neden İhtiyaç Vardır?

Firewall bilgisayarınızı tehditlerden koruma ve önleme aşamasında güvenlik duvarı işlevini genişleterek ağınızdaki trafiği ve riskleri sınırlandırmayı sağlar. Normalde bilgisayarların kendine ait olan güvenlik duvarı kendisine ulaşan cihazları veya uygulamaları göremez. Bu durumda da ağı tehditlerden koruma konusunda başarısız olabilir. Ancak güvenlik duvarına ek olarak kullanılan yeni nesil firewall cihazları sayesinde en hassas bilgileri görüp kontrol etmek kolaylaşır. Böylece uzaktan çalışanların her birinin ağa erişmek amacıyla kaç cihaz kullandığını görebilir, kural ihlali söz konusu olduğunda cihazı bulabilir hatta silebilirsiniz. Çalışanların her an her yerden güvenli bir şekilde şirket ağına bağlanabilmelerini mümkün kılan firewall güvenlik ürünleri dâhili sunucunuza giren ve çıkan trafiği güvenli ve tehditsiz tutar.

Anti-virüs koruması, spam filtreleme, paket denetimi, ileri seviye uygulama ve web filtreleme gibi çeşitli donanımsal özelliklerle kapsamlı bir güvenlik hizmeti sunan Berqnet firewall ağınızı daha güvenli hale getirebilir.

Özellikle birden fazla şubesi olan kurumların dolandırıcılara yönelik güveni sağlayan çalışanların ağ kullanımının da denetlenmesi gerekir. Berqnet IPsec VPN özelliği ve yedekleme özelliği sayesinde şubeler arası iletişime kesintisiz ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanır. Berqnet SSL VPN özelliği çalışanların şahsi bilgisayar, tablet veya telefonlarından ofis dışındayken dahi faydalanmalarını mümkün kılar. Berqnet firewall Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile arasındaki anlaşma gereği tüm tehditlere karşı herhangi bir müdahale yapılmadan tehdit listelerinin iletilip önleminin alınmasını sağlar. Böylece USOM’un tespit ettiği tehdit işlemlerinden kolayca kurtulmak kolaylaşır. Bilişim çağında güvenle yaşamak ve kişisel verileri güvende tutmak amacıyla firewall cihazlarına büyük ihtiyaç vardır. Siber suçlara karşı tetikte olan KVKK gereği tehditlerin önlenmesi ya da dolandırıcılık girişimlerini önlemek amacıyla firewall cihazlarına ihtiyaç duyulur.

Berqnet Firewall Seçenekleri

Alanında uzman Türk mühendisleri tarafından tamamen yerli olmasıyla dikkat çeken Berqnet firewall seçenekleri, şirketinizi bilgisayar korsanlarından korur. Kuruluşunuzun büyüklüğüne göre bir firewall cihazı tercih edebilirsiniz. Aşağıdaki tüm şirket tiplerine yönelik ürünleri ile Berqnet, ileri düzey siber koruma sağlayarak işletmeleri ve kişileri mağduriyetten korur.

  • Küçük Ölçekli İşletmelere
  • Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere
  • Orta Ölçekli veya Büyük İşletmelere

Kolay kurulum ve yönetim avantajlarıyla Berqnet, saldırılara karşı etkin bir koruma sağlar. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde gayet kullanılabilir olan cihazları SSL VPN özelliği ile uzaktan ağa erişimi güvenli hale getirir. Yerli ARGE ile geliştirilen ürünler uluslararası standartlara da uyumludur. Kusursuz müşteri memnuniyeti anlayışıyla Berqnet firewall, 5651 sayılı Kanun’a uygun olarak geliştirilir. Verimliliği düşüren sitelere erişim kısıtlanarak derinlemesine savunma sistemi oluşturulur.

Logo Teknoloji ve Yatırım Holding A.Ş. çatısı altında bulunan Logo Siber Güvenlik ve Ağ Teknolojileri A.Ş. 2013 yılından bu yana %100 yerli ve milli olarak geliştirilen Berqnet firewall ürün ailesini geliştirmeye devam etmektedir. Olası saldırı durumlarında tanımlanan cihazlar aracılığı ile mobil uygulamadan yönetilebilir. Berqnet’te bulunan Hotspot özelliği sayesinde sadece yetki verilen kişiler işletmenin özel verilerini görebilir. Genellikle otel, acente yazılımlarında tercih edilen yöntem SMS şifresi, T.C. kimlik numarası gibi yöntemlerle kullanıcıyı yetkilendirir.

10.000’den fazla aktif kullanıcısı ve hizmet verdiği firmayla birlikte 1.000’i aşkın uzman iş ortağı ağıyla ülkemizin en önemli siber güvenlik ürünleri geliştiricisi Berqnet ile işletmenizi siber tehditlere karşı koruyabilir ve yasal yükümlülüklerinizi yerine getirebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.67 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al