wmaraci reklam

Instagram Sahte Etkileşimlere El Atıyor! Botlar Bir Sonraki Hedef Olabilir!

Instagram hem e-ticaret hem de Webmaster dünyasının kısa sürede merkezine oturmayı başardı. Takipçi satışları, panel satışları, yorum ve beğeni satışları… Instagram değerlendirmeyi bilen webmasterlar için gerçek fırsatlarla dolu. Bugünden sonra maalesef Instagram fırsatları hiç olmadığı kadar kısıtlamaya başlayacak ve elindeki yeni kartları oynayacak. 

Instagram ticareti yapan kullanıcılar ve geliştiricilerin bildiği üzere, Instagram’ı bu kadar değerli yapan sadece popüler olması değil. Instagram popüler bir sosyal ağ olduğu kadar sahip olduğu katı politikalarla meşhur. Bu katı politikalar pazarlamayı zorlaştırıyor ve kendini öne çıkartmak isteyen markalar çoğu zaman sihirli yöntemlere başvurma ihtiyacı duyuyor. 

Geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde Instagram, en popüler 3. parti servis sağlayıcıları olan Instagress, InstaPlus ve Peerboost gibi birçok popüler servis sağlayıcısını Instagram’ın topluluk kuralları ve ilkelerine uymadığı için yayın dışı bırakacak güncellemeler yapmıştı. TNW’nin haberine göre Instagram önümüzdeki günlerde çok daha fazlasını yapacak ve sahte etkileşime giren hesaplar için hüsran dolu sonlar hazırlayacak.

Sadece API desteği kesmenin geliştiricileri durdurmayacağını farkında olan sosyal fotoğraf ağı “shadowbanning” adını verdiği filtre sistemini daha etkili şekilde kullanmayı planlıyor. Bu filtre sistemi sayesinde spam profil fotoğraflarına sahip profiller, spam olarak kabul edilen hashtag’ler ve yorumlar arama menüsü ile Keşfet sekmesinde hayalet olarak yer alacak. Yani kullanıcı gözünde bunlar gerçek birer etkileşimi taklit etmeyi başarsa bile etkileşim üzerinde söz sahibi olamayacak.

Şu an için görüldüğü kadarıyla yapılan güncellemeler sadece spam yorumları ve beğenileri kapsıyor ancak ilerleyen günlerde Instagram’ın yeni hedef tahtası bot hesaplar olabilir.

Sizce Instagram yapacağı yeni katı güncellemeler ve kısıtlı API’ler ile spam’ın ve yapılan ticaretlerin önüne geçmeyi başarabilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al