wmaraci reklam

Google 2017 Yılında 3.2 Milyar “Kötü” Reklamı Temizlemiş

Savulun! İyi reklamların dostu kötü reklamların düşmanı Google geliyor! Google bugün AdSense ve AdMob gibi reklam ağlarına dair yaptığı yıllık temizlik raporunu açıkladı. 2016 yılı raporuna göre 1.7 milyar reklamı silip süpüren Google, 2017’de bu rakamı 3.2 milyara çıkartarak reklam ağını temizlediğini açıkladı.

Google’ın sürdürülebilir reklam direktörü Scott Spencerr’ın söylediğine göre bu, her saniye yaklaşık 100 kötü reklamın kapının önüne koyulması anlamına geliyor. Sevabıyla günahıyla dalgalı geçen 2017 yılında, Google’ın politika ihlali yapan reklam verenleri büyük baş ağrısına neden olmuştu. McDonald’s, Starbucks,  Audi, Honda, HSBC, The Guardian, Volkswagen ve L’Oreal gibi dev şirketler Google’ı boykot etmiş ve politika sorunlarını çözene dek Google’ın reklam ağını kullanmayacaklarını belirtmişlerdi.

Elbette bunlar sadece bizlerin bildiği ve medyaya yansıyan tarafıydı. Yaşanan marka güvenliği sorunları, sahte haberler, malware içerikli siteler ve terörist gruplar tarafından yayınlanan reklamlar, Google’ın reklam ağına olan güvenini derinden sarsmaya yetmişti. Bu doğrultuda Google 2017 yılında:

  • Kullanıcıları malware / zararlı yazılım içeren sayfalara gönderen 79 milyon reklamı
  • 400 bin malware ve uzantılı içeriklere sahip web adresini
  • 66 milyon “tıklama hilesi” kullanılan reklamı
  • 48 milyon, reklam yoluyla öne çıkarılan ancak kullanıcıların kurmak istemediği yazılım kurulumu yapan içerikli siteyi

Reklam ağından temizlediğini belirtti. Yıl içinde reklam politikalarında köklü değişiklikler yapan Google, 2017 yılında politikalarını ihlal ettiğini düşündükleri 320 bin reklam veren, 90 bin web sitesi ve 700 bin mobil uygulamayı da servisinden uzaklaştırmış.

Google’ın dün duyurduğu “artık kriptopara reklamlarını yayınlamıyoruz” açıklaması üzerine, bu rakamların önümüzdeki sene artış göstereceğini söyleyebiliriz.

Madalyonun diğer tarafından baktığımızda, temizlik çalışmalarının webmasterlara bir artı olarak geri dönüş yapacağı kesin. Zira, bu reklam verenler kullanıcıların rahatsız olması ve kendilerini AdBlock’a teslim etmelerine neden oluyordu.

2017 yılının başından ortasına kadar çuvallamış olmasına rağmen Google yıl sonuna doğru iyi işlere imza atmış görünüyor, ne dersiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al