wmaraci reklam

Google AMP’ye Stories (Hikayeler) Özelliği Getirildi!

Önce Snapchat’in, sonra Instagram’ın ve ardından Facebook’un dahil olup bir tek hesap makinelerimizin eksik kaldığı hikayeler özelliği, şimdi Google’ın AMP yapısıyla Web’e taşınıyor. İnternet dünyasının sıkı sıkıya sarıp sarmaladığı Stories (Hikayeler) trendinin son takipçisi AMP sitemine dün gece hikayeleri entegre ettiğini duyuran Google oldu. ”AMP Stories” adı verilen sistem sayesinde mobil sayfalarda Webmaster’lar artık dilerlerse içeriklerini AMP Stories olarak ziyaretçilerine sunabilme avantajından faydalanabilecek.

Google’ın yeni entegrasyonunun hemen her internet sitesi tarzını ve Webmaster’ı ilgilendirdiği yalın bir gerçek. Ancak içerik uygunluğu açısından AMP Stories’e başta haber siteleri olmak üzere liste tarzı içeriklerin daha uygun olacağı gerçeğini göz önüne almak gerekiyor. Tıpkı diğer platformlarda olduğu gibi işleyecek olan sistemde; ziyaretçi AMP Stories tarzında hazırlanmış bir sayfayı ziyaret ettiğinde iki yönlü olarak kaydırma yaparak içeriği tüketecek.

Google’ın AMP’ye getirdiği yeni özelliği tabii ki hayır ağacı olmak için tasarlanmadı. Eklenen reklam modelleri sayesinde kullanıcının tam odak noktasında yer alan reklamlar ile yayıncıların (ve dolaylı olarak Google’ın) reklam gelirleri istatistiklerinin yukarı yönlü bir ivme kazanması bekleniyor. Dün gece AMP Project sitesi üzerinden özelliği tüm geliştiricilerle paylaşan Google, sistemin nasıl işleyeceğini merak eden Webmaster’lar için bir de minik video sunuyor:

AMP Stories’in tüm internet dünyasına hitap etmesi kullanıcı deneyimini roketler mi yoksa roket atmosferden çıkmadan paramparça mı olur şimdilik tahmin yürütmek güç. Hala AMP’ye kendini adapte etmemiş milyonlarca internet sitesinin olduğu gerçeğini de göz ardı etmemeliyiz.

AMP Stories hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa; dokümantasyon sayfasına buradan, sisteminize nasıl geçirebileceğiniz hakkında teknik eğitim detay sayfasına ise buradan erişebilirsiniz.

Sizce AMP’nin Web’e yansıması ne şekilde performans gösterecek?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al