wmaraci reklam

Google Eş Anlamlı Aramalar için “Sinirsel Eşleşme” Yöntemini Kullanmaya Başlıyor!

Google, yapılan aramaların yaklaşık yüzde 30’unu etkileyecek olan ve eş anlamlı aramalarda kullanıcının pusulası olacak Sinirsel Eşleşme (Neural Matching) adını verdiği yeni arama algoritmasını kullanmaya başlıyor.

Google çalışını Danny Sullivan tarafından detayları açıklanan yapay zeka destekli algoritma, geçtiğimiz birkaç ayda beta olarak test edildi. Kısa bir süre içinde ise Google arama motorunun çekirdeğine güç vermeye başlayacak.

Danny Sullivan’ın Neural Matching’e ilişkin açıklaması şöyle:

“Geçtiğimiz aylarda, Google sinirsel (mantıksal) eşleşme - yapay zeka temelli ve kelimeleri algılamaya yönelik algoritmayı - kullanmaya başladı. Eş anlamlı aramalar üzerinde etkili olan algoritma, arama sorgularının yüzde 30’unu etkiliyor. Soap opera efekti’nin ne olduğunu bilmeden arıyorsanız, aradığınızı bulmanıza yardımcı olabiliriz.”

Sullivan yeni arama yardımcısını basit bir örnek ile açıklıyor. Örnekte arama yapan kullanıcı “televizyonum neden ilginç görünüyor?” (Why does my TV Look strange?) aramasını yapıyor ve sonuç kısmında pembe dizi efektine (soap opera effect) ilişkin sonuçlar listeleniyor.

Bu sayede ne aradığını veya neyi araması gerektiğini bilmeyen kullanıcılar, aradıkları şeyi doğru yazmamış olsalar bile doğru yola kestirmeden varabiliyorlar.

Google Aramanın Şeklini Değiştirecek Bir Takım Yenilikle Geliyor!

Önümüzdeki günlerde aramanın şeklini değiştirecek bir özellik olan Neural Matching değişikliği bugün Google’ın 20. yıl yaş gününe özel olarak gerçekleştirilen basın toplantısında tanıtıldı.

Sahnenin yıldızı Neural Matching olsa da, bunun dışında Google’da önümüzdeki günlerde göreceğimiz başka yapay zeka teknoloji destekli özellikler de ilk defa gün yüzüne çıktı:

Mukayese İle Dolar ve Euro Mevduat Faizi Hesaplama
İlginizi Çekebilir!

Mukayese İle Dolar ve Euro Mevduat Faizi Hesaplama

Ülkemizdeki ekonomik durumda kurların her gün değiştiği biliniyor. İnsanlar ise kurların bu değişiminden faydalanabilmek için çeşitli para birimlerine yatırım yapıyorlar. Yapılan yatırımların karşılığında ise binlerce lirayı...

Etkinlik kartları

Google’ın Etkinlik Kartları özelliği arama yapan kullanıcılara, bir aramayı yarım bıraktıklarında kaldıkları yerden devam etmelerini sağlayacak.

Bir kullanıcı artık geçmişte aradığı konuya ilişkin arama yaptığında, Google otomatik olarak ona geçmişte yaptığı aramalara ilişkin ziyaret ettiği sayfaları gösterecek.

Etkinlik Kartları özelliğini Google, 2019 yılında ve sadece kullanışı bulduğu durumlarda kullanıcıya göstermeyi düşünüyor.

Arama koleksiyonları

Google’a yeni dahil olacak Koleksiyonlar, kullanıcıların web siteleri, makaleler veya resimler gibi ziyaret ettikleri içerikleri manuel olarak takip etmelerine olanak tanıyan bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca; kullanıcıların yeni içerikleri keşfetmesine yardımcı olmak adına, Google, kullanıcıların koleksiyonlarında kaydettiği içeriklere dayanarak yeni içerik önerileri de sunacak.

Bu özelliğin ise önümüzdeki kış yayına alınması bekleniyor.

Dinamik organizasyonlu arama sonuçları

Featured Snippets özelliğiyle kullanıcılarına faydalı bir özellik sunduğuna kanaat getiren şirket, Dinamik organizasyonlu arama sonuçlarını kullanarak kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyacak.

Hemen yukarıdaki örnekte görüldüğü üzere, Bug ve Yorkshire Teriyer köpek cinsi üzerine arama yapan kullanıcı akıllı alt önerileri takip ederek; satın alma rehberi, videolar, isimler, sağlık, bakım ipuçları ve yetiştirme rehberleri gibi detaylı bilgiye tek arama sorgusu üzerinden erişebilecek.

Bu menülerde yer alacak olan içerikler her anahtar kelime için sürekli güncellenecek. Alt başlıklarda yer alacak internet sitelerinin bu kartta yer alması için ilgili başlığa uygun içeriklere sahip olması gerekecek.

Anlayacağınız, Google’ın bu özelliği uzun kuyruklu anahtar kelimelere oynayan yayıncıları uzun vadede fazlasıyla mutlu edecek.

20. yıla özel geliştirmeleri sonrasında bizi çok daha akıllı bir Google bekliyor olacak. Yeniliklere uyum sağlamak adına stratejilerinizi düzenlemekte fayda var.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al