wmaraci reklam

Google, Hindistan için Mobil Site Hazırlama Aracı Yayınlayacak

The Wall Sreet Journal’ın haberine göre Google, Hindistan’ı mobil uyumlu yapmak için ücretsiz olarak kullanılabilecek bir web sitesi tasarlama aracını bu sene içerisinde Hindistan’da kullanıma sokacak. 

Google’ın elindeki internet verilerine göre Hindistan’da küçük işletmeler için tam anlamıyla aktif ve kullanılabilir web yapısı bulunmuyor. Web yapısı bile bulunmuyorken artık mobil cihazlar için kullanılabilir internet dünyasının ne kadar kısıtlı ve çorak olduğunu sanırım tahmin edebilirsiniz. Google da, kullanıcıların kolayca kendi mobil sitelerini oluşturabileceği bir aracı bu sene içerisinde Hindistan’da kullanıma sunarak Hindistan’ın mobil siteleri kullanım oranını arttırmaya çalışacak.

İlk Hedef Neden Hindistan?

Hindistan’da Google verilerine göre 460 milyon aktif internet kullanıcısı bulunuyor ve bu rakam Hindistan’ın toplam nüfusu göz önüne alındığında nüfusun yalnızca %40’lık dilimini kapsıyor. Aynı zamanda Hindistan, Google için oldukça büyük bir pazar payı ve Çin ile olan mücadelesinde en büyük desteklerinden biri olabileceği anlamına da geliyor. 

Google’ın Hindistan’daki kullanıcıları mobile yönlendirerek, internet kullanımının arttırması Google’ın fazlasıyla işine gelecek. Zaten sunulan servisin de en temel amacı Hindistan’ın kurak internet dünyasını hem yayıncılar hem de reklam verenler için verimli topraklar haline getirebilmek. Bunu yapan Google olacağı için, başarılı olması durumunda vazgeçilmeyen kaynak da yine Google olacak. Tıpkı Türkiye’deki reklam ağı gibi…

Her Gün Saydırsak Yeridir; İnternet Dünyasının En Sevilmeyen 7 Mucidi
İlginizi Çekebilir!

Her Gün Saydırsak Yeridir; İnternet Dünyasının En Sevilmeyen 7 Mucidi

Siz de biliyorsunuz ki, internet de tıpkı dünya gibi bir yer. Yaptıkları iyilikler ve meydana getirdiği güzel buluşlarla internet ve bilgisayar kullanımını bize bahşeden minnet borçlu olduğumuz insanlar var. Tabii, herkesin amacı da in...

Bir Sonraki Durak Türkiye Olabilir mi?

Yer alan açıklamaya göre Google, bu ücretsiz aracı Hindistan’da kullandıktan sonra diğer ülkeler için de yayına sunacak. Tabii bu “diğer ülkeler” tanımının içinde Türkiye’nin de yer alıp almayacağına veya hangi ülkelerin bu diğer ülkeler kapsamında olacağı henüz bilinmiyor. 

Google daha önce buna benzer programları ABD ve gelişmiş birçok ülke için sunmuştu ancak Hindistan için sunulacak araç hem biraz daha kapsamlı hem de yeni jenerasyon bir araç olacak.  Google hatırlarsanız bundan altı yıl kadar önce kendi ücretsiz internet sitenizi tasarlayabileceğiniz HowToGoMo isimli bir araç yayınlayarak ilk mobil sitelerin kullanıma başlamasını sağlamıştı. Bu hamleyle Google’ın ne kadar karlı çıkacağınıysa zaman gösterecek.

Hindistan’ın kendi içinde pişmeye başlayıp küresel pazardan çekilmesi internet dünyasını kesinlikle etkileyecektir. Zira İngilizce içeriklerin büyük oranda oluşturucularının arasında Hindistan kullanıcıları yer alıyor. Sizce bu aracın bir sonraki durağı Türkiye olabilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al