wmaraci reklam

Artık Tüm İnternet Sitelerinin %30’u WordPress Kullanıyor!

WordPress’e güç veren San Francisco merkezli Automattic’in bu haftaya pazartesi sendromuyla başlamadığı kesin. Zira, ortaya çıkan yeni analiz verilerine göre, internet dünyasının en popüler internet sitelerinin artık %30’u gücünü WordPress’den alıyor. Kürsel çapta CMS piyasasında ise WordPress’in pazar payı yüzde 60’a ulaşmış durumda.

Büyük bir Webmaster güruhu olarak, her ne kadar WordPress’e zaman zaman hantallığından dolayı giydirsek de, işlevsel olduğunu birçoğumuz kabul ediyoruz. 2003 yılından bu yana büyük yol kateden, açık kaynaklı ve ücretsiz CMS sistemi, artık internet dünyasının yüzde 30’u tarafından kullanılıyor. Bu analiz verileriyle birlikte “WordPress mi? Blogger mı?” sorunsalındaki payını da açıkça yükseltmiş oluyor.

İstatistik verilerinin kaynağı, Avusturyalı Q-Success firmasının bir servisi olan W3Techs’e ait. Alexa’nın global sıralamasındaki 10 milyon internet sitesini araştırmasına dahil eden girişim, günlük olarak sıralamaları takip ediyor. Bugün sayaçta görünen verilere göreyse WordPress yüzde 30 sınırını aşmış durumda. WordPress’in tüm CMS’ler arasındaki pazar payı ise yüzde 60.02’yi gösteriyor.

Yalnızca en iyi CMS sistemleri kategorisini baz alan araştırma servisine göre WordPress’den sonra en iyi CMS sistemi olarak yüzde 3.1’lik genel kullanım oranıyla Joomla öne çıkıyor. WordPress’in ezeli rakibi olarak görülen Blogger ise kaynağın istatistik verilerine göre yüzde 1.8 kullanım oranıyla 6. sıradan kendine yer buluyor.

Peki, ya özel yazılımı tercih edenler ne durumda dersiniz? Aynı servisin verilerine göre Alexa’da ilk 10 milyonda yer alan sitelerin %50’si kendi özel yazılımlarını kullanıyor veya bir CMS sistemi kullanmayı tercih etmiyor. Anlayacağınız, hala büyük bir topluluk WordPress yerine kendi özel yazılımlarını kullanmayı daha makul buluyor.

Webmaster’lar için haberin en sevindirici yanı hiç kuşkusuz WordPress alanından ekmeğini çıkaran geliştiriciler ve servis sağlayıcıların pazar paylarının günbegün artacak olması. Eğer WordPress alanında projeleriniz varsa hala pastadan pay alabileceğiniz ve her geçen gün artan büyük bir kullanıcı kitlesi sizleri bekliyor demektir.

❱❱Analiz verilerinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Siz ne diyorsunuz? Sizce WordPress yeterli bir servis mi yoksa özel yazılımdan şaşmamak mı lazım?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al