wmaraci reklam

Google Robot Yazarları Haber Sektörüne Sokacak!

Başlığı okur okumaz “Yok ebesinin örekesi!” diye sitem ettiğinizi tahmin edebiliyorum. Öyle veya böyle, Google elde ettiği yapay zekayı her sektörde kullanmak istiyor. AI’nin Google için şimdilik son durağıysa haber içerikleri olacak. Google, AI tabanlı otomatikleştirilmiş içeriklerin üretilmesi için İngiliz merkezli Press Association’a tam 807 bin dolar yatırım yaptı. Reporters and Data and Robots yani RADAR projesi altında yapay zeka ile insan gücünü birleştirerek haber siteleri için günlük diyet ve yerel haber içerikleri hazırlanacak.

Peki bu RADAR projesi nasıl yürüyecek? Korkulduğu gibi RADAR projesindeki içerikleri AI’nin tek başına kendisi üretmeyecek. Veri tabanlı haber içerikleri oluşturan AI’lerin çalışmalarını gazetecilerden oluşan bir denetleme ekibinin elden geçtikten sonra yayınlanacak. İçerikler istenilen kalitedeyse yayınlanması için yerel haber sitelerine devredilecek. Google’ın bu yatarımı ve RADAR projesiyle aylık olarak 30 bin içeriğin üretilmesi hedefleniyor.

İçerik Yazarları Korkmalı mı?

Press Association’ın editörü Pete Clifton’un BBC’ye yaptığı açıklamaya göre telaşa lüzum yok. RADAR projesindeki AI tabanlı yazarlar sadece eline veriler sunulduğunda çalışabilecek ve gerçek yetenekli yazarların yetenekleriyle boy ölçüşebilecek yerel haberleri asla kaleme alamayacak.

Hatırsanız, geçtiğimiz gün sizlerle "Robotların Gelecekte İşinizi Elinden Alıp Almayacağını Söyleyen İnternet Sitesi" blog içeriğini paylaşmıştım. BBC ve organizasyonun editörünün söylediklerine bakacak olursak şimdilik telaş yapmaya gerek yok ancak bir gün olur da AI denilen illet beni ve WM Aracı’nda çalışan tüm yazarları işinden edecek olursa; dayanamam gülerim…

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al