wmaraci reklam

GTA 6 Hakkında Tüm Bildiklerimiz - Eylül 2023

Grand Theft Auto (GTA) serisi, özellikle beşinci oyun olan GTA 5 ile oyun dünyasında çığır açtı. Bildiğiniz gibi GTA serisi, oyuncular tarafından yıllardır keyifle oynanmaya devam ediyor. GTA 5: Online ile de adeta para basan Rockstar Games, oyun çıkalı 10 yıl olmasına rağmen yeni içerikler ve paketlerle oyunu güncel tutmayı başarıyor. Fakat artık oyuncular şirketten GTA 6’yı istiyorlar. Bu isteklere yavaş yavaş cevap veren Rockstar Games, geçtiğimiz aylarda yaptığı paylaşımlarla GTA 6’ya göz kırpmıştı fakat hakkında hiçbir bilgi vermemişti. Sadece sızıntılarla hakkında bilgi edindiğimiz GTA 6 hakkında şu ana kadar neler biliniyor gelin beraber derleyip bakalım.

GTA 6 Hangi Şehirde Geçecek?

Serinin kült oyunlarından birisi olan GTA:Vice City severler buna sevinecektir. Çünkü serinin 6. oyunu da genişletilmiş Vice City’de geçecek. Genişletilmiş dedim çünkü sızdırılan videolarda bildiğimiz GTA: Vice City haritasının sınırları büyük oranda arttırılmış.

Cyberpunk'ın Dizisi Geliyor! Oyunlardan Esinlenilen 10 Dizi
İlginizi Çekebilir!

Cyberpunk'ın Dizisi Geliyor! Oyunlardan Esinlenilen 10 Dizi

CD Projekt RED tarafından geliştirilen Cyberpunk 2077, her ne kadar ilk çıktığında hayal kırıklığı oluştursa da ünlü yapımcı şirket ardı ardına yayınladığı güncellemelerle oyunu kısa sürede toparladı. Özellikle geçtiğim...

GTA 6’nın Haritası Nasıl Olacak?

GTA 6’nın haritasının kaç km olacağı yönünde net bir bilgi yok fakat hakkında yapılmış ve Rockstar Games tarafından onaylanmış birçok sızıntı var. Bu onaylı sızıntılara göre GTA 6’nın haritasında GTA:Vice City haritasından tanıdığımız birçok sokak, mahalle ve cadde yer alacak. Sızıntılara göre efsanevi Malibu Club, Leaf Links, Washington Beach, Ocean Beach, Vice City Beach, Ocean Drive, Ocean View, Little Haiti ve futbol stadyumları gibi ikonik yapımlar yer alacak. Sızdırılan görüntülerde ise haritadaki en büyük yer Port Gellhorn olarak gözüküyor. Ayrıca birçok araba yıkama tesisiyle, polis karakoluyla, su arıtma tesisleriyle ve bowling salonlarıyla doğrudan etkileşime girebileceğiz. Oyunun açık dünyasında şehri birbirine katacağımız gibi bir karavan alıp karavan parkta sakin bir hayat da sürebileceğiz. Ayrıca sızıntılar gösteriyor ki Rockstar Games, yerin üstüne inşa ettiği devasa şehir kadar bir de sualtına şehirler, yapılar inşa ediyor. Suyun altında birçok keşfedilmesi gereken sayısız bölge bizi bekliyor olacak. Bunlardan birisi de büyük balina mezarlığı. Ayrıca senaryo gereği sualtında yer alan ve su canlılarını araştıran bir tesisle de direkt etkileşimimiz olacak.

Unutmadan söyleyelim; Rockstar Games’in onaylamadığı ama reddetmediği de bir iddia var. Bu iddiaya göre oyunun haritası, GTA 5 haritasının tam 3 katı daha büyük olacak. Ve yine onaylanmayan sızıntıya göre oyunda küçük tropikal adalar yer alacak ve bu adalarda yaşayan yerli halkla etkileşime geçerek orada kendimize bir yaşam kurabileceğiz.

GTA 6’da Kadın Karakter Olacak Mı?

Hemen cevap verelim, evet GTA 6’da kadın karakter olacak. Rockstar Games tarafından onaylanan sızıntılara göre oyunda Jason adında bir erkek Lucia adında da bir kadın karakter yer alacak ve biz iki karakteri de kontrol edebileceğiz. Söylenene göre karakterler Bonnie & Clyde ikilisinden esinlenilerek tasarlanmış.

Rockstar Games, GTA 6’yı Her Şeyiyle Gerçekçi Yapmak istiyor

Rockstar, karakter değişimleri, çevre dinamikleri, olayların birbirini gerçekçi tetikleme gibi özellikleriyle alkış alan Red Dead Redemption 2’deki tüm özellikleri ve daha fazlasını GTA 6’da da kullanmak istiyor. RDR 2’de zamanla karakterlerin saçları ve sakalları uzuyor, soğuk havada üşüyüp, sıcak havada kıyafete göre terleyebiliyorlar. Bu özellikler aynı şekilde GTA 6’da da olacak. Bunlara ek olarak kadın karakterin duygusal geçiş dönemleri de bir şekilde oyuna yansıyabilecek.

Oyuna yeni mekanikler de ekleyen şirket, iddialara göre sadece suda sörf yapabilmeyi bile gerçekçi ve mükemmel kılmak için 20 tane mühendis işe almış. Bu mühendislerin tek görevi oyunda yapılan sörfü mükemmel hale getirmek. Yeni eklenen mekanikler tabii ki bununla da sınırlı değil. Yine doğrulanmış sızıntılara göre oyunda ağrı kesiciler ve enerji içecekleri gibi mekanikler de yer alacak. Beş yıldızlı aranma konusunda da geliştirmelere giden Rockstar Games, oyunda Vice City Police Department (VCPD) radarına girdiğimizde artık kaçmamızı çok daha zor hale getirmiş. NPC’lerin yapay zekalarında da yeni teknoloji deneyen şirket, oyunculara Vice City’nin gerçekten yaşadığı hissiyatını vermek istiyor.

Tıpkı RDR 2’de olduğu gibi Rockstar, çevre ve NPC’lerin de dinamik gerçekliğe sahip olacağını onayladı. Yani oyunda bir yeri havaya uçurursak burası oyun saatine göre bir süre kullanılamayacak ve hatta tadilat yapılıp yenilenecek.

GTA 6 Çapraz Platform (Cross platform) Destekleyecek Mi?

Bu konu hakkında herhangi bir sızıntı yok fakat Rockstar Games, oyunlarında çapraz platform desteği vermeyi tercih etmiyor. Daha önceki oyunlarda olmadığı gibi muhtemelen GTA 6’da da çapraz platform olmayacaktır.

GTA 6’nın Hikayesi Nasıl Olacak?

GTA 6’nın hikayesi hakkında sızmış birkaç bilgi olsa da maalesef tam detaylı bilinmiyor. Sızdırılan bilgilere göre hikaye Küba’da, Kolombiya’da ve Vice City’de geçecek. Adını soygunlarla duyurmuş çift karakterleri oynayacağımız GTA 6’nın ana hikayesi daha çok azınlı suçluların illegali geride bırakmaya çalışmasını konu alacak.

Gelelim Malum Soruya: GTA 6 Ne Zaman Çıkacak?

Her ne kadar bu konuda Rockstar Games ser verip sır vermse de bağlı olduğu ana şirketi TakeTwo şirketi maalesef Rockstar kadar dikkatli değil. Zira bazı iddialara göre TakeTwo, kapalı kapılar arkasından yatırımcılarına yaptığı mali sunum raporuna GTA 6’yı da ekledi. İddialarda bahsi geçen mali rapora göre GTA 6’nın yetişmesi durumunda oyun 2024 yılının ilk yarısında duyurulacak ve 2025 son çeyreği ya da 2026 ilk çeyreğinde de piyasaya çıkacak.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.15 / 5 (13 değerlendirme)

13 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al