wmaraci reklam

Her iPhone'a Özel Geliştirilen Yapay Zeka, RAM Kapasitesini de 2 Kat Arttıracak!

Teknoloji devi Apple, her ne kadar yapay zeka konusunda Siri ile bir yer edinmiş olsa da güncel yapay zeka çalışmalarında geride kalmıştı. Şirketin bu sessizliğinin sebebi merak ediliyor iken sonunda bu sessizliğin, fırtına öncesi bir sessizlik olduğu ortaya çıktı. Apple, çalıştığı yeni yapay zeka teknolojisinde devrim yapacak gibi gözüküyor. Zira araştırmalar, şirketin her iPhone cihazınıza özel yapay zeka geliştirdiğini ortaya çıkardı. Yani her iPhone kullanıcısı kendi yapay zekasını kendisine göre eğitebilecek. Bu yapay zekalar, Chat GPT'den de akıllı olacak.

iPhone ve Yapay Zeka İlişkisi

Apple'ın üzerinde çalıştığı ve milyarlarca dolar yatırım yaptığı bu yeni yapay zeka teknolojisi, her iPhone kullanıcısı için büyük bir kolaylık sağlayacak. Herkesin kendine göre eğitebileceği bu yapay zeka şu an sadece iPhone cihazlar için destek verecek. Ama şöyle bir sorun var, yapay zeka verilerini içeren datalar, bir akıllı telefonda bulunandan çok daha yüksek depolama ve hafıza kapasitesi istiyor. Araştırmalar ise Apple'ın bu sorunu iki yöntemle çözmeye çalıştığını gösteriyor. İlk yönteme göre şirket iPhone cihazlarda hayali bulut RAM yaratarak bu sorunu çözecek. iPhone’lara gelecek güncelleme ile cihazlar sahip oldukları RAM kadar hayali RAM oluşturacak ve bu RAM’ler, bulut sistem üzerinden Apple sunucularına bağlanacak. Böylelikle yapay zeka uygulaması hayali RAM üzerinden aslında Apple sunucularından verim alacak.

Bir diğer yöntem ise bu yapay zeka sadece yeni çıkacak iPhone modellerinde olacak. Şirket, ‘’satır-sütun denetleme’’ adı verdiği ve aynalama yöntemi kullanan bir çip ile cihazların RAM ve işlemci gücünü 2 katına çıkaracak. Böylelikle yapay zeka için cihazlarda gereken kaynak oluşturulacak.

Yapay Zeka Nedir? Yapay Zekanın Gelişimi Ne Durumda?
İlginizi Çekebilir!

Yapay Zeka Nedir? Yapay Zekanın Gelişimi Ne Durumda?

Artificial Intelligence (AI) yani yapay zeka, bir bilgisayarın neredeyse insanmış gibi düşünmesine, tepki vermesine ve eyleme geçmesine olanak sağlayan, makinelerde kullanılan geliştirilmiş bir zeka çeşididir. Özellikle son yıllarda bi...

Siri ve Ajax Birleşecek; Ortaya Yapay Zeka Destekli iPhone'lar Çıkacak

Araştırmalara göre Apple, yeni geliştirdiği yapay zekasını Siri ve Ajax mimarisi üzerine inşa ediyor. İki algoritmanın birleşmesi sonucu ortaya çıkacak yeni gelişmiş algoritma, Siri aracılığıyla iPhone cihazlarda kullanıma sunulacak.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (4 değerlendirme)

4 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al