wmaraci reklam

İçerik Yazarı Olmanın 7 Harika Yönü

Evet, evet kötü yönlerinden konuşmak istersek burada da epey kötü tarafla karşılaşabiliriz. Ancak kabul edelim, içerik yazarı olmanın çok kıymetli bazı getirileri de bulunuyor.

Listede hangisi daha önemli, hangisi sizin için aslında geçerli değil tahmin etmek oldukça zor. Fakat büyük ölçüde genel geçer şeyler olduklarını da söyleyebilirim. Unutmayın ki yorumlar bir işleviyle de yazıyı güçlendirmek ve eksiklerini doldurmak için var. Orada katkılarınızı sunarsanız çok sevinirim baştan söyleyeyim. Sonra da lafı gevelemeden listeme geçeyim değil mi?

Yanınızda Kaleminiz/Klavyeniz Oldukça Ekmeğiniz Var

Bu içerik yazarı olmanın, gerçekten de en kıymetli yönlerinin başlarında geliyor. Yazı insanlık tarihinde epey uzun bir süredir bize eşlik ediyor ve kelimeleri nihayetinde karnımızı doyuracak şekilde bükebiliyor olmak gerçekten özel bir yetenek. Bu yeteneği dünyanın herhangi bir yerinde kullanarak maddi gelir elde edebilen herkesi tebrik ediyorum. Çoğu insanın aksine, endişelenmeniz gerekenler listesinden bir satırın üzerini karalayabilirsiniz.

Neydi Ne Oldu; Kuruluş Amacını Tümüyle Aşan 7 İnternet Sitesi
İlginizi Çekebilir!

Neydi Ne Oldu; Kuruluş Amacını Tümüyle Aşan 7 İnternet Sitesi

Bundan tam 12 sene önce, 2005 yılında YouTube adında bir internet sitesi “Merhaba Dünya!” diyerek internet okyanusunda yolculuğa çıktı. Bugün hepimizin “popüler video paylaşım ağı” olarak adlandırdığı ve sahibinin Google ol...

Şaka Yapmıyorum, Mesleğiniz Yazarlık!

Dile kolay, sizler birer yazarsınız. Bu ciddi ciddi acayip havalı bir şey kabul edin. Tamam, içerik yazarları olarak bazen elimizi tesisatla alakalı içeriklerin altına soktuğumuz falan da oluyor doğru ama nihayetinde yazma eylemiyle para kazandığımız sürece yaka kartımızda ‘yazar’ olduğumuzu belirtmenin bir zararı yok.

Kişisel Gelişim Cebinizde

Elbette yalnızca uzmanlık alanında karalamalar yapan içerik yazarları da var. Ancak çoğumuz aldığımız işler neticesinde araştırmalar yaparak bilgilerimize bilgi katarak devam ediyoruz ve gelir elde etmek için bunu yapmamız da zorunlu. Her şeyi bilmemiz mümkün değil, ancak öğrenebildiğimiz kadar varız. Tahmin yürüterek yazan meslektaşlarımızdan da bahsedebiliriz tabii ancak bu elbette kazanca da doğrudan yansıyan bir nokta oluyor.

Freelancer, Remote, Kendine Patron

Freelance bir şekilde çalışmanın dezavantajları olsa da katkıları da bulunuyor. Bu katkılardan en büyüğü neredeyse hepimizin remote çalışabiliyor olması ve kendimize patron olabilmemiz. Örneğin bir kuruma bağlı olmadan çalışan bir yazarın çok yoğun bir şekilde çalıştığı döneminin ardından geliri orantısında kafasını dinleme şansı da var. Ha bu arada elbette içerik yazarlarının tamamı da freelance değil ancak çoğunlukla bu iş modeliyle çalıştığımız da bir gerçek.

İnternet Kültürüne İz Bırakıyor Olmak

Ee tabii ki yazdığımız siteler ve platformlardan yayın hayatını tamamlayanlar olabiliyor. Ancak internette rastgele gezerken ya da bir şey aradığınızda kendi metinlerinizle karşılaşmanın tarifi zor bir hazzı var doğrusu. Burada on yıllardır devam eden, devam edecek bir yerde ayak izlerimizin bulunmasının mental bir keyif verdiği bariz. Ayrıca bugün insanlar internette bir şeylere göz atarken önlerine sayfalar dolusu sonuç seriliyorsa, bunu bir komün olarak biz başardık! Bundan biz sorumluyuz ve bu gerçekten harika.

Ek Gelir Olarak da Hiç Fena Bir Kapı Değil

Zaten bugün bütün hayatını yazarak idame ettiren insanlardan çok daha fazla insanın, bu alanda ek gelir elde etmek için çalıştığını görebiliyoruz. Yapmak için oldukça mütevazı gereksinimleri olan bu meslekte bu yüzden ev hanımlarıyla, lise ve üniversite öğrencileriyle karşılaşabiliyoruz. Bu insanların Pazar paralarını çıkarttıklarını, yazma hobilerini paraya dönüştürebildiklerini ve okul masraflarına katkı sağladıklarını biliyoruz. Kulağa hoş gelmiyor mu gerçekten?

Kariyerde İlerlemeye Olanak Var

Bugün 100 kelimesini 1.5 TL gibi ücretlere yazan ya da aynı kelime sayısıyla 10 lira ödeme alan yazarlar da var. Müşteri portföyünüzü oluşturmak, geliştirmek, yazım kalitenizi yükseltirken ücretinizi de buna göre belirlemek tamamen sizin elinizde. Eğer işinizi severek yaparsanız emin olun ki “Yazacaksa X yazsın” durumlarından da faydalanırsınız.

Peki, sizin içerik yazarlığıyla ilgili sevdiğiniz başka bir nokta var mı? Yorumlarda görüşelim!

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al