wmaraci reklam

Daha Gizli Bir Gezinti Deneyimi İçin, Yeni Özellikleriyle Firefox

Firefox’tan gizlilik adına önemli bir adım atıldı. Firefox Gizli Gezinti’ye İzlenme Koruması adını verdiği yeni ve güçlü bir özellik ekledi. Gizli Gezinti’deki İzlenme Koruması ile birlikte Firefox, internette üçüncü şahısların hakkınızda topladığı verilerin kontrolünü size veriyor.

İlk olarak eklenen Gizli Gezinti özelliğinde, gezinti geçmişiniz ve site çerezleri kaydedilmiyordu. Ancak herhangi bir tarayıcıda, Gizli Gezinti modunda bile Web’de gezinirken farkında olmadan, asıl ziyaret ettiğiniz sitenin dışındaki üçüncü şahıslarla kişisel bilgilerinizi paylaşıyor olabilir. Yeni eklenen özellikle birlikte (İzlenme Koruması ile Gizli Gezinti) artık Firefox’un Windows, Mac, Android ve Linux sürümlerinde, sizin bilginiz dışında davranışlarınızı kaydedebilen reklamlar, analiz izleyicileri ve sosyal paylaşım düğmeleri gibi içerikleri aktif bir şekilde engelliyor.

Bunun dışında Firefox’a yeni bir denetim merkezi de eklendi. Adres çubuğunun solundaki düğmeye tıklayarak sitenin güvenlik ve gizlilik denetimlerini tek bir noktada bulabiliyorsunuz. Davranışlarınızı izleyen öğeler engellendiğinde, bazı Web sayfaları bozuk görüntülenebiliyor. Bu yüzden Denetim Merkezi’ni kullanarak, belli bir site için İzlenme Koruması’nı kapatmak gerekebilir.

Son olarak, Firefox’a sekmeyi sessizleştirme özelliği getirildi. Açık sekmelerinizden birisi ses çalmaya başlarsa o sekme başlığının yanında bir hoparlör simgesi göreceksiniz. Simgeye tıklayarak sesi kapatıp açabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al